Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To prawda, taka tapeta może wyglądać dobrze tylko w pokoju bez zabawek :), albo tam, gdzie zabawki świetnie pochowane (według mnie to nie jest możliwe).

Wracając do dziecięcych pokoi i stron świata. Czy pokój od wschodu to to samo, co od północy? :( Czyli skazany na pokój gościnny? U nas nasza sypialnia jest od wschodu i najwieksza - obok, chcemy ją przeznaczyć na pokój dla starszej córki, niedługo pójdzie do szkoły, chcieliśmy, żeby miała najwięcej miejsca, dodatkową atrakcją jest wyjście na ogród, ale martwi mnie, że tylko do południa jest tam słońce... A z drugiej strony wolałabym, żeby największy pokój nie stał przez większą cześć roku pusty... No i z trzeciej strony - może będziemy mieli kiedyś trzeciego brzdąca - ktoś i tak będzie musiał zająć ten pokój...

ja szukałam huśtawkę w ub tygodniu :) w końcu kupilismy w ikei biały kosz... Bąki są zachwycone :D my też bo mamy spokój :D

tak wygląda w pokoju, ale to ciężko jeszcze nazwac pokojem dla dziecka ;)

http://lh6.ggpht.com/_83tmosUe46o/TTlfAKCs2fI/AAAAAAAAEac/64ELpHxpcoE/s512/064.JPG

u nas zawieszona jest jakies 40 cm na podłogą i ma zasieg jakies 3-3,5m :) piskom zachwytu nie ma końca

chciałam zapytać na czym macie tę huśtawkę umocowaną? jakieś specjalne wzmocnienie?

Wiecie, pokój od północy na parterze a pokój na piętrze, chyba trochę się różnią, na poddaszu jest inaczej - zdecydowanie, może zależy jeszcze od ilości okien w pokoju. W moim domu od północnej strony mam dwa pokoiki; jeden na dole mały z oknem, jest ciepły, ale zdecydowanie ma mniej światła, drugi to ten fajny nad garażem z trzema oknami z tych dwóch, to zdecydowanie ten na poddaszu nadaje się na pokój dla dziecka.

U mnie sypialnie dzieci od poludnia a nasza sypialnia od wschodu, nie wiem jak Wy ale my uwzglednialismy strony swiata juz na etapie projektu

Zawsze powinno się brać pod uwagę strony świata. To są według mnie podstawy, choć laik nie koniecznie musi wiedzieć o tym. Od tego wtedy jest architekt żeby uświadomić :)

Czasami nie jest to możliwe, u nas część nocna to osobny budynek, od wschodu musiały byc dwie sypialnie:

http://lh6.ggpht.com/_PeEOBxPQJMY/ShVt_3Phs5I/AAAAAAAAAQ8/mXaAa-tXO2w/s512/uk%C5%82ad%20ma%C5%82y%20koncepcja%203.1.jpg

Jeśli chodzi o naszą, to zupełnie mi to nie przeszkadza, bo będę tam tylko spać, a rano fajnie jak budzi słońce.

No i trudno by było na ponad 30 metrach umieścić zaplecze gospodarcze :)

Edytowane przez mazo

taaaaa...kiedy my rysowalismy nasz dom , dzieci nie bylo jeszcze w planach...:lol2::lol2::lol2: wprowadzimy sie z dwojka :cool:.

Dla wielu osob strony swiata nie maja najmniejszego znaczenia:yes:

Dzieci do przewidzenia są przecież, bo chyba myśleliście o nich kiedyś... Fakt wiele osób nie zwraca na to uwagi, a potem się martwią salonem z oknami na północ ;)

Mhk - ja mam terriwe, nie mam monolitu :) własnie dlatego kołeczki sa tak długie i te plastiki są takie "rozczapirzone" by się po wkręceniu w strop tam zaklinowały. Na początku chciałam to powiesić na 4 kołkach, ale że widziałam, że 2 z nich trafiły w pustke.. powiesiłam na 8. Próbe wytrzymałościową przeprowadziłam osobiście i dało rade ;)

taaaaa...kiedy my rysowalismy nasz dom , dzieci nie bylo jeszcze w planach...:lol2::lol2::lol2: wprowadzimy sie z dwojka :cool:.

Dla wielu osob strony swiata nie maja najmniejszego znaczenia:yes:

Plany, planami (też się zmieniają ) prawda ?? dom też można zmienić, jak się nie podoba, jak to było ? pierwszy dla wroga, drugi dla...

Gdy będzie dla nas, to pewnie dzieci już z nami nie będzie, bo wyfruną z gniazdka :D... żartuję :D A tak na serio, to wiele bym zmieniła budując jeszcze raz i nie bynajmniej pokoje dla dzieci, ale takie tam inne :D Fakt , strony świata nie są najważniejszą częścią w projekcie, przynajmniej nie dla wszystkich.

Mhk - ja mam terriwe, nie mam monolitu :) własnie dlatego kołeczki sa tak długie i te plastiki są takie "rozczapirzone" by się po wkręceniu w strop tam zaklinowały. Na początku chciałam to powiesić na 4 kołkach, ale że widziałam, że 2 z nich trafiły w pustke.. powiesiłam na 8. Próbe wytrzymałościową przeprowadziłam osobiście i dało rade ;)

kURCZE JA to sie chcialam przez strop na wylot przewiercic - bo jakos nie wierze ze te kolki sie nie wyrwa z pustaka - przeciez on nie jest zbrojony i dlatego zrezygnowalam :(

na takiej parasolce powiesilam tylko baldachim :cool: