lasche 19.05.2011 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 a mój 7 latek ma wszystko w komodzie, bo ja układam w każdej szufladce inny rodzaj odzienia i jest git...ale on raczej sportowy chłopak ...jedyny garnitur jest w szafie rodzicielskiej ...znaczy naszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 20.05.2011 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 a mój 7 latek ma wszystko w komodzie, bo ja układam w każdej szufladce inny rodzaj odzienia i jest git...ale on raczej sportowy chłopak ...jedyny garnitur jest w szafie rodzicielskiej ...znaczy naszej To tak jak u nas Garnitur w szafie rodziców a reszta w komodzie ... Szafa co prawda w pokoju młodego jest, ale ... do bólu wypchana planszówkami i sprzętem sportowym (łyżwy, skakanka, rolki, kimono, ochraniacze na rower, kask i już sama nie wiem co jeszcze ) To też klasyfikuje młodego w gatunku "sportowych chłopaków", więc braki w odzieniu koszulowym, a co za tym idzie brak konieczności używania wieszaków uważam za uzasadniony Acha - na kurtki, płaszcze i kombinezony zimowe mamy osobną szafę - wspólną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 20.05.2011 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A my mamy szafę, pod nią dwie wąskie szuflady na bielizne, skarpety. Ale w szafie nie zamontowaliśmy drążka tylko półki. na najwyższej są rzeczy chwilowo nie używane. Natomiast marynarka, kurteczki wiszą w ogólnej garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Nie planuję szafy w dziecinnym, tylko dlatego, że jest garderoba. Ale komoda będzie. Jeśli nie na majtki, to na planszówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 20.05.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Kamyk - lepiej szafę niż komodę. Chyba, że masz dużo miejsca, to dodatkowo możesz kupić też komodę. Moi synkowie (4 i 6 lat) mają wspólny pokój i mają szafę 3-drzwiową robioną na zamówienie (tak jak resztę mebli) . Każdy ma swoją część szafy z półkami i 2 szufladami pod spodem, a ta trzecia część szafy to 2 drążki (każdy ma osobny na swoje kurtki, koszule itp.) i półka na czapki, szaliki itp. Jestem z tej szafy baaardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.05.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A moje dzieciaki też mają szafy - Starszak pojedynczą - system Besta z IKEA z pólkami i małym drążkiem na koszule właśnie a Zu ma dużą szafę z drążkiem, półkami i szufladą i bo ja wszystko co się da wieszam na wieszaki, szczególnie te dziewczyńskie sukienki, spódniczki, koszule, płaszczyki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.05.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 (edytowane) Mój 8-mio latek ma własną garderobę przy pokoju.Jest drązek na koszule,garnitur (wieszamy tam też cienkie bluzy wymagające prasowania) inną odzież trzymamy w szufladach i pólkach zabudowanych.Lecz w tej garderobie większośc miejsca zajmują zabawki i inne skarby.Dodam,że garderoba jest dość duża (8m2) i jest tam też miejsce na którym można wybudować miasto z klocków.Nie trzeba wieczorem budowli sprzątać,bo nie ma jak w pokoju przejśc .Więc dzięki garderobie pokój jest niezagracony i jest w nim (prawie zawsze ) porządek-czyli Mama szczęśliwa .I garderoba pełna dziecięcych skarbów-czyli dzieciak szczęśliwy . W ten oto prosty osiągnęliśmy kompromis i pełnię szczęścia Edytowane 20 Maja 2011 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 20.05.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Mój 8-mio latek ma własną garderobę przy pokoju.Jest drązek na koszule,garnitur (wieszamy tam też cienkie bluzy wymagające prasowania) inną odzież trzymamy w szufladach i pólkach zabudowanych.Lecz w tej garderobie większośc miejsca zajmują zabawki i inne skarby.Dodam,że garderoba jest dość duża (8m2) i jest tam też miejsce na którym można wybudować miasto z klocków.Nie trzeba wieczorem budowli sprzątać,bo nie ma jak w pokoju przejśc .Więc dzięki garderobie pokój jest niezagracony i jest w nim (prawie zawsze ) porządek-czyli Mama szczęśliwa .I garderoba pełna dziecięcych skarbów-czyli dzieciak szczęśliwy . W ten oto prosty osiągnęliśmy kompromis i pełnię szczęścia Dlatego też, u nas must have były garderoby przy pokojach dziecinnych. Jak sobie pomyślę z jaką łatwością można zagarnąć cały bałagan z pokoju do garderoby, choćby łącznie i z dywanem... Ile to kłótni z mamą mnie to by zaoszczędziło Chociaż zdaję sobie sprawę, że pewnie ubrań w garderobach dzieci to będzie akurat najmniej. Dlatego planuję wstawienie komody do pokoju każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.05.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Dokładnie-ubrania w garderobie dziecka są tylko dodatkiem do zabawek,figurek,klocków i innych skarbów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk1 20.05.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Garderobę w domu mamy jedną wspólną,jeszcze nie urządzoną.Hm,pomyślę jeszcze szafa-komoda?Te meble są systemowe,czyli zawsze mogę coś dokupić.Juniorka możesz wkleić zdjęcie pokoju synków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia4444 21.05.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Tu fajna , w groszki , ale dla dziewczynki bo różowa http://www.bajkowepokoje.pl/TAPETA_W_KROPKI-865.htmlA tu sa różne kratki , kropki ...http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/tapety_pasy_kratki_kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 23.05.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Kamyk - to pokój moich synków. Zdjęcia sprzed 1,5 r., ale w umeblowaniu nic się nie zmieniło, tylko niektóre zabawki już zniknęły http://img401.imageshack.us/img401/3703/forum1c.jpg http://img28.imageshack.us/img28/2139/forum2b.jpg http://img401.imageshack.us/img401/2793/forum3b.jpg http://img225.imageshack.us/img225/7895/forum4y.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.05.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Tu fajna , w groszki , ale dla dziewczynki bo różowa http://www.bajkowepokoje.pl/TAPETA_W_KROPKI-865.html A tu sa różne kratki , kropki ... http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/tapety_pasy_kratki_kropki gosia dzięki jak nie wiem co o to właśnie mi chodziło! Super. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 24.05.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Ja sobie nie wyobrażam życia bez szafy u chłopaków (2,5 i 4,5 roku) - każdy ma szafę 100cm Paxa z Ikea, gdzie są kosze na bieliznę i koszulki, półki i drąg na którym wiszą wszystkie rozpinane bluzy, sweterki i jakieś sportowe letnie koszule. Kiedyś miałam szafę tylko z półkami i właśnie drąga brakowało mi najbardziej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azusa 27.05.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Słuchajcie, widziałam, że niektóre z Was malowały mebelki dziecięce. Czym malowałyście? Planuję kupić córci meble sosnowe i pomalować na biało, ale nie wiem, jakiej farby najlepiej użyć. Będę wdzięczna za poradę w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 27.05.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Ja maluję śnieżką, ma lekki połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 27.05.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Mazo, ale wodną farbą czy jakąś emalią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagaDDD 27.05.2011 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Witam serdecznie! Chciałabym zapytać czy może ktoś z Was ma taki bujak?? http://allegro.pl/krzeslo-bujane-rar-eames-fotel-hoker-design-w-w-i1603694759.html I czy dobrze się go użytkuje? Marzę o bujanym krześle dla mnie i mojego maluszka a ten byłby idealny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 28.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam serdecznie! Chciałabym zapytać czy może ktoś z Was ma taki bujak?? http://allegro.pl/krzeslo-bujane-rar-eames-fotel-hoker-design-w-w-i1603694759.html I czy dobrze się go użytkuje? Marzę o bujanym krześle dla mnie i mojego maluszka a ten byłby idealny... Sama jestem na tym etapie poszukiwań Obawiam się, że ten fotel może mieć za wysokie podłokietniki. Wysokie podłokietniki mogą sprawić, że szybko przestaniesz się mieścić w fotelu z dzieckiem. W opisie jest, że fotel ma 63 cm szerokości- tyle moje dziecko miało po miesiącu! Fajnie jak fotel ma jakieś, jest na czym oprzecz mdlejącą rękę ale ich wysokość musi pasować użytkowniczkom. No i wysokość od podłogi dla mnie też była ważna za pierwszym razem- tzn, żeby się płynnie podnieść z śpiącym dzidziusiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagaDDD 28.05.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Bardzo dziękuję olgusieniunieczka Wezmę pod uwagę Twoje rady, zwłaszcza,że jestem dosyć niska...i faktycznie wysokość fotela i podłokietników jest istotna. A powiem Ci,że marny wybór w bujakach... Jestem zawiedziona! Jeżeli znajdziesz jakiś godny uwagi będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts