Dorro 23.09.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dziewczyny, potrzebuję Waszej opinii. Zamierzam w pokoju synka-na dwoch przeciwleglych scianach dac takie kolorki: http://img90.imageshack.us/img90/4922/70314750.th.png Uploaded with ImageShack.us http://img405.imageshack.us/img405/3153/cdmpaletaral3.th.jpg Uploaded with ImageShack.us a na dwoch pozostalych scianach te dwa kolory- w postaci pionowych pasow plus trzeci kolor i ...no wlasnie-jaki Waszym zdaniem pasuje do tego zestawu i do wieku synka?Bedzie mial 2,5 roczku, gdy zamieszka w swoim pokoju. Poradzcie cos... Jaki planujesz kolor ścian i podłogi? Biały? Jeśli tak, zaszalej z takim intensywnym zestawieniem plus gdzieniegdzie pasy (odradzam na całą ścianę). Zobacz, że na prezentowanych fotkach z aranżacjami, pięknie wygladają te zestawienia, ale na bazie bieli. Jakikolwiek inny kolor wprowadzi tu zamęt i nici z efektu. Do intensywnej limonkowej zieleni pasuje soczysty pomarańcz, niebieski zresztą też. Jeśli nie masz białej podłogi i ścian, to na Twoim miejscu zrezygnowałabym z pasów i wproadziła rozsądne dawki soczystej pomarańczy (w postaci dodatków). Duża ilosć kolorów wniosą rzeczy dzieci, nie połapiesz się w tej palecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.09.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 [ATTACH=CONFIG]76060[/ATTACH] Najpierw nakleiłam n aobręcz taśmę z koralikami - tak po prostu . W środku obręcz została srebrna ale to zupełnie nie przeszkasza. Potem pozawiazywałam po kolei nitki z koraliczkami. Na tyla luźno aby je potem równomiernie poprzesuwać. Jak się ułoży u piwiesi to się już nie plącze i nie przesuwa Super, bardzo Ci dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrenias 23.09.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 A nasz 3 letni Tobiaszek wszedł do malującego się na niebiesko pokoju i z płaczem krzyknął, że on chce kolor "LILA" (jak on to mówi) czyt. liliowy i koniec. Przecież to kolor do pokoju dla dziewczynki - pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.09.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dziewczyny, potrzebuję Waszej opinii. Zamierzam w pokoju synka-na dwoch przeciwleglych scianach dac takie kolorki: http://img90.imageshack.us/img90/4922/70314750.th.png Uploaded with ImageShack.us http://img405.imageshack.us/img405/3153/cdmpaletaral3.th.jpg Uploaded with ImageShack.us a na dwoch pozostalych scianach te dwa kolory- w postaci pionowych pasow plus trzeci kolor i ...no wlasnie-jaki Waszym zdaniem pasuje do tego zestawu i do wieku synka?Bedzie mial 2,5 roczku, gdy zamieszka w swoim pokoju. Poradzcie cos... hezeleyes, planujesz dokładnie te same kolory, jakie są w pokoju mojego 2.5latka (jeszcze nie zamieszkały, w trakcie meblowania) Do kolorów które wyżej wymieniłaś ja wybrałam turkus. Też są paski na tapecie: seledynowo, turkusowo, kremowo, szare) reszta ścian pomalowana w kremie i seledynie. Chciałam uzyskac podobny efekt z inspiracji które wkleiła asizo- cudne zresztą. http://img62.imageshack.us/img62/9690/dsc0284oi.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img684.imageshack.us/img684/9055/dsc0620b.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img196.imageshack.us/img196/5161/dsc05922q.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 23.09.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 MarJel - świetna kolorystyka - oto dowód na to, że ściana w tak intensywnym kolorze nie musi razić Fajny kolor podłogi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 23.09.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 MarJel - świetna kolorystyka - oto dowód na to, że ściana w tak intensywnym kolorze nie musi razić Fajny kolor podłogi! Dzięki bocian, a podłoga to najzwyklejszy dębowy parkiet, który chyba wszędzie się wpasuję z swoim naturalnym odcieniem drewna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.09.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dorro, te pasy planuję na scianach, ktore nie maja duzej powierzchni (sciana z oknem plus sciana z drzwiami i telewizorem) wiec nie powinno byc zle;) juz postanowione, ze beda moje dwa kolory i do niego blękit/turkus (dzięki Dziewczyny), tylko mam zonka, co z grzejnikiem-chyba "zrobię go na szaro" albo zostawie bialy:-) bo w otoczeniu zabawek bedzie takim "uspokajaczem" a nie moge sie zdecydowac ani na zielony ani na błekitny. MarJelko, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubota 23.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dorro, te pasy planuję na scianach, ktore nie maja duzej powierzchni (sciana z oknem plus sciana z drzwiami i telewizorem) wiec nie powinno byc zle;) juz postanowione, ze beda moje dwa kolory i do niego blękit/turkus (dzięki Dziewczyny), tylko mam zonka, co z grzejnikiem-chyba "zrobię go na szaro" albo zostawie bialy:-) bo w otoczeniu zabawek bedzie takim "uspokajaczem" a nie moge sie zdecydowac ani na zielony ani na błekitny. MarJelko, Zgadzam się co za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 ok, dzieki za opinie:-) Tych powierzchni z pasami bedzie jeszcze mniej niz u MarJel, ktorej wnetrzami niezmiennie sie zachwycam, wiec jestem pewna, ze bedzie dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorro 23.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dorro, te pasy planuję na scianach, ktore nie maja duzej powierzchni (sciana z oknem plus sciana z drzwiami i telewizorem) wiec nie powinno byc zle;) juz postanowione, ze beda moje dwa kolory i do niego blękit/turkus (dzięki Dziewczyny), tylko mam zonka, co z grzejnikiem-chyba "zrobię go na szaro" albo zostawie bialy:-) bo w otoczeniu zabawek bedzie takim "uspokajaczem" a nie moge sie zdecydowac ani na zielony ani na błekitny. MarJelko, Jasne, z niewielką iloscia pasków moze być dobrze. Chodzi o to, że potem łatwo jest zgubić sie z kolorami w zalewie zabawek. Piszesz o kolorze kaloryferów, więc podsyłam Ci fotkę z bawialni moich dzieci, z białym kaloryferem. Wprowadziliśmy się 4 lata temu, dzieci miały roczek i 3,5, wówczas studia plus nowy dom, nie było głowy do ciekawego dobierania kolorów. Poszłam więc po najmniejszej lini oporu - zielony plus niebieski. Zestaw jak dla mnie bardzo oczywisty, aż za bardzo. Wyboru nie żałuję, lubimy tam przebywać, ale polotu w takim zestawienu nie widzę. Kolory miały być żywe, to jest tylko pokój do zabawy, w sypialni dzieci dałam zupełnie inną kolorystykę. Teraz poszłabym w oryginalniejsze zestawienia, np. połączenie bieli (dominujaca), soczystej pomarańczy, kapki zieleni i ultramaryny. Może kiedyś [img]http://img263.imageshack.us/img263/7462/bawialnia2n.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorro 23.09.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 i jeszcze jedno: http://img32.imageshack.us/img32/1968/bawialnia1n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 az sprawdzilam, jaki to "ultramaryna";) pokoik fajny, ale rzeczywiscie byloby chyba ciekawiej, gdyby grzejnik byl weselszy, ale za to widze domek z little tikes-ulubiona zabawkę mojego synka na wyjazdach:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorro 23.09.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Co do grzejnika, to myślę, ze on musi być biały, z kolorem identycznym do ściany się nie wstrzelisz, koncepcja kolorystyczna jak to ktoś juz powiedział, też sie zmienia - a grzejnik zostanie. W moim pokoju jest tyle kolorowych rzeczy, że na siłe szukam jakiegoś wyciszacza. Jest tam granatowa sofa, czerwony regał (to akurat fajne) i dużo przezroczystych pudełek. Kolorowy kaloryfer by mnie dobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 23.09.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Odwiedziłam Twoj blog..i muszę ze skruchą przyznac Ekspertowi od kolorów rację Ależ cudenka stworzyłas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 23.09.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 na grzejniczek można nakleić jakąś naklejkę - niby trwałość pod wpływem ciepła się zmniejsza, ale widziałam takie rozwiązanie u kilku osób i absolutnie nie narzekały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorro 24.09.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dziękuję za miłe słowa. Ekspert jak ekspert, ale mam ostrego kolorowego fisia:) Na blogu kolorystycznie się wyżywam, a że robię to zawodowo, to już inna bajka. Zapraszam częściej na bloga, prawie zawsze wrzucam tam zdjecia zrealizowanych projektów (chyba, że klient nie wyraża zgody, to wtedy nie) i kolorystycznie możesz zgarnać jakies pomysły. Za jakieś 2 tygodnie biorę się za projekt do pokoju w kolorystyce podobnej do Twojej - zielony + niebieski, z tym że do pokoju rocznego dziecka. Wiem, że będa trzy obrazeczki i na każdym pojazd (na pewno jeden bedzie z betoniarą), ale szczegóły ustalę bliżej terminu realizacji. Wrzucę na bloga to jeśli nie zapomnisz, zerknij. Będzie to na pewno coś kolorystycznie zgranego z niebieskim i zielonym. A tak w ogóle, to fajnie znów wrócić na forum. Sześć lat temu ja tu podpytywałam ludzi co i jak zrobić w sprawie budowy domu, czy w ogóle brać ten projekt itd. Dostałam dobre rady, z przyjemnością tu wracam. Będę śledzić kolorowy rozwój akcji w pokoju Twojego synka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 24.09.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Dus, tak tez zrobię Dzięki:-) Dorro, pewnie, ze nie zapomnę zajrzec:-) moze cos podpatrze?jak wymyslę, jakis motyw na obrazki do pokoju synka-na pewno sie do Ciebie odezwe:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i boguś 27.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nowe pomysły mojej trzylatki na temat swojego pokoju. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 27.09.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Nowe pomysły mojej trzylatki na temat swojego pokoju. Co myślicie? Ja myślę, że nasza - za pół roku - trzylatka pokaże paluszkiem co jej się podoba, ale to raczej my wybierzemy lub podejmiemy decyzję A sam pokój i pomysł na fototapetę ciekawy, o ile reszta pokoju, dodatki, zabawki pozostaną w miarę możliwości neutralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 28.09.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dla mnie taka fototapeta, czyli z postaciami z konkretnej bajki, jest dość ryzykowna. Po moich dziciach widzę, jak szybko niektóre bajki odchodzą w zapomnienie, a wręcz pojawia się do nich niechęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts