Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

anetko, lasche - dzięki za Wasze opinie :) Cena rzeczywiście jest powalająca (przynajmniej mnie) i dlatego właśnie wolałam przed kupnem "zasięgnąć języka". Szczerze mówiąc - ciężko jest znaleźć ładny dywanik do dziecięcego pokoju - no, chyba że to ja taka nierozgarnięta. To co oglądałam w sklepach stacjonarnych to jakieś totalne bezguście i badziestwo (nie chcąc nikogo urazić), a jeśli jest już coś ładnego kolorystycznie to tylko z postaciami z bajek aktualnie będących na topie, ale i tu z jakością kiepsko. Żaden z oglądanych przeze mnie dywanów nie był wełniany, na moje pytanie o wełniane sprzedawca odpowiedział, że nie opłaca się kupować dziecku wełnianego dywanu bo zniszczy. Cytuję: Najlepiej kupić zwykłą wykładzinę dywanową, większość rodziców takie kupuje! - obejrzałam i stwierdziłam, że takie coś leży na podłodze w firmie gdzie pracuję. Twarde, sztywne, sztuczne jak diabli, nieprzyjemne w dotyku - i ja miałabym coś takiego kupić dziecku. Nie godzę się na bycie w większości!

DSC_5629 [800x600].jpgDSC_5630 [800x600].jpgDSC_5636 [800x600].jpg

Witam wszystkich użytkowników forum. Podglądam ten watek od dłuższego czasu, dziś postanowiłam napisać, ponieważ padło pytanie o dywany Haby. Nie wiem czy udało mi sie załączyć zdjęcia naszego pokoiku, bo robiłam to pierwszy raz i nie wiem, czy wszystko dobrze poklikałam ;) Jeśli się udało to super, jeśli nie to trudno. U nas dywan Haby leży prawie rok i mimo, że był to duży wydatek to dziś mogę powiedzieć, że go nie żałuję. Też dość długo szukałam dywanu dla synka i jak już ktoś wyżej napisał, wybór ładnych dziecięcych dywaników nie jest prosty, większość mi po prostu nie odpowiadała. Dywan jest gruby i miękki. Wzorek na dywanie jest wypukły, ma ładne kolory, nie zwija się.Trzeba się jednak liczyć z tym, że skoro jest wełniany to na początku wychodzą z niego włoski i trzeba go porządnie odkurzać. Z czasem sytuacja się poprawia. Dywan na tym wyłażeniu nic nie traci.

wiecie....muszę się Wam do czegoś przyznać.....ładnych parę lat temu, pracowałam w pewnym miejscu....które, między innymi, wyposażone było właśnie w pantony...duże, białe, na wysoki połysk....jak je zobaczyłam pierwszy raz, to mi się skojarzyły z KIBELKIEM http://emoty.blox.pl/resource/laughing2.gif

http://emoty.blox.pl/resource/36_1_42.gif

kery, bardzo ładny pokoik :D

Dziękuję :) Obecnie zaszły już pewne zmiany ponieważ Bąbel nieco podrósł. Zmieniła się lewa strona pokoiku. Doszło miejsce do rysowania i regał zmienił położenie. Łóżeczko też takie dla "big boy'a" ;) Strona meblowa bez zmian. Półki na książki i pudełka w regale czekają na malowanie na biało. W niedługiej przyszłości planuję tablicę między regałem a łóżkiem.DSC_6578 [800x600].jpgDSC_6594 [800x600].jpgDSC_6577 [800x600].jpg

No właśnie też się tego boję, że będą czekały nie wiadomo ile...ale może się kiedyś zbiorę w sobie i je pomaluję. Najgorzej, że oko się przyzwyczaja do takich niedoróbek i później już ich nie dostrzega...

My choinkę stawiamy w rogu pokoju między kanapą a fotelem. Fotel i kanapa stykają się ze sobą tworząc kąt niedostępny dla dziecka. Do tego bombki plastikowe. W tym roku też tak zrobimy.

Wkleję kilka zdjęć pokoików znalezionych w sieci, które były inspiracją gdy urządzałam pokój mojej córki. oczywiście królują w nich szarości:p Może kogoś jeszcze zainspirują;)

http://img220.imageshack.us/img220/7820/an152245691.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/2849/saartjemo893789527.jpg

Moooi, napisz proszę, skąd ten koszkołyska na pierwszym zdjęciu. Kiedyś go zobaczyłam na zdjęciu w jakiejś gazecie i do dzis szukam bezskutecznie firmy, która cos takiego produkuje.