aga_i_wojtek 30.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Miło mi, że pokoik się podoba . piękne! rysunek misia widziałam gdzieś na tapecie w sklepach internetowych - jeżeli robiłaś go sama, to gratuluję idealnego efektu! widzę, że obie mamy słabość do misiów Tak, widziałam w necie taką tapetę a właściwie, to pokoik z motywem tego misia na ścianie i tak bardzo mi się spodobał, że postanowiłam takiego, tylko mniejszego, własnoręcznie namalować mojej, kochającej misie córci. Miś nie jest identyczny, ale na pierwszy "rzut oka" tego nie widać. W domu mam zdjęcie tamtego pokoiku, to wieczorem postaram się wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 30.03.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 [ Wklejam zdjęcia dotychczasowego, bardzo malutkiego "misiowego" pokoju mojej córci. Pokoiki malutki bo w bloku, w przyszłym domu mam nadzieję na więcej przestrzeni do urządzania i już się na to cieszę sliczny efekt mamy chyba takie samo łozeczko Delfinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 30.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 mamy chyba takie samo łozeczko Delfinka Tak, to Delfinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 30.03.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 bardzo ładne pokoiki osmielona i ja pokaże swoje dzieło. Pokoik dwoch dziewczynek 3,5 roku i 19 miesiecy. Młodsza śpi jeszcze w naszym pokoju ale bawia sie we wspolnym http://images45.fotosik.pl/79/5bcc345c7eae0f6bm.jpg http://images37.fotosik.pl/75/0967bc799da8315am.jpg http://images50.fotosik.pl/79/9a265daf5069cf61m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 30.03.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Wklejam obiecany pokoik z misiem, który tak mi się spodobał, że narysowałam go w pokoiku mojej córeczki (zdjęcia kilka postów wyżej - tzw kopia doskonała ). http://img410.imageshack.us/img410/4738/teddyi.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 30.03.2009 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Fajne deski na podłodze - ciekawe co to za kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 30.03.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 aga_i_wojtek, pokoik przepiękny, jestem zachwycona. Zadbałaś o każdy detal, do tego piękna, ciepła kolorystyka, po prostu cudo. To mój numer 1 dziecięcych pokoików na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.03.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 M3, bardzo dziękuję za pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 31.03.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 http://img11.imageshack.us/img11/179/37575477.jpg Cudny!!!!! Moja córeczka zachwycona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 31.03.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 Cudny!!!!! Moja córeczka zachwycona. Dziękuję. Czyżby twoja córcia też kochała misie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 31.03.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 monah, super te dziewczynki wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 31.03.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2009 dzięki, megi*! powiem Ci, że wyszły nawet lepiej, niż się spodziewałam. nie używałam wcześniej naklejek ściennych i bałam się, że będzie to wyglądać tak sobie, a tymczasem są matowe, dobrze wykonane i świetnie trzymają ściany - trzeba podejść i dotknąć, żeby zobaczyć, że to naklejka, a nie malunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi1719503365 02.04.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 To super, że tak wyszły. Nie wyglądają jak naklejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 03.04.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Piękne wszystkie zdjęcia. Nasze forumowiczki 'obrodziły' więc wątek nam się pięknie rozwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 03.04.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 aga_i_wojtek pokoik przepiękny Czym malowałaś ten obrazek na ścianie??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 03.04.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Cudny!!!!! Moja córeczka zachwycona. Dziękuję. Czyżby twoja córcia też kochała misie? Oj nawet nie wiesz jak Czy możesz zdradzić jak zrobilaś ten fotelik na którym siedzi misiu i oczywiście czym i jak malowalaś tego misia na scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 03.04.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 aga_i_wojtek pokoik przepiękny Czym malowałaś ten obrazek na ścianie??? Pozdrawiam ja tez z checia sie dowiem, bo bede szykowała niedługo pokoj dla swojego roczniaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_i_wojtek 03.04.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Marzenka11, Marfa, qqrq5, jeszcze raz dziękuję za pochwały. To zawsze bardzo miłe jak coś, co się zrobiło podoba się innym. Fotelik zrobiony/wycięty jest z gąbki takiej kupionej w chemicznym sklepie (u nas uchował się taki jeden sklep, kiedyś takie gąbki były w każdym chemicznym), przeznaczonej na materace. Gąbkę można przyciąć normalnym, tylko ostrym nożem a później skleić jakimś mocnym klejem (nie pamiętam nazwy kleju, ale kupiony w Castoramie). Prostszy sposób, to kupienie fotelika na Allegro, koszt około 40-50zł. Formę na fotelikową poszewkę zrobiłam odrysowując na papierze gotowe części fotelika + dodatki na szwy. W dno fotelikowej poszewki wszyty jest zamek. Co do misia na ścianie, to ścianę mam wytapetowaną tapetą flizelinową do malowania (z Castoramy) i pomalowaną farbą Dulux w kolorze bodajże Biała czekolada, albo Budyń waniliowy (niestety w tym momencie nie pamiętam a puszki są w piwnicy) a miś jest namalowany także tymi farbami Duluxa: wymieszany kolor Białej czekolady z Cafe Latte. Ja misia narysowałam odręcznie na ścianie patrząc na wydrukowany rysunek misia z pokoju, który był moją inspiracją a którego zdjęcie wkleiłam kilka postów wyżej, ale ja jestem rysownikiem z wykształcenia, więc dla mnie nie było to trudne. Jeżeli ktoś nie bardzo potrafi sam coś namalować, to są dwa dość proste sposoby, które zresztą stosuje się powszechnie wśród plastyków/architektów wnętrz. Jeden, to trzeba mieć rzutnik i wyświetlić na ścianie wybrany rysunek i odrysować. Drugi, łatwiej dostępny, to wydrukować sobie na normalnej drukarce rysunek w skali 1:1, wyciąć go dość szczegółowo, przykleić do ściany taśmą malarską i odrysować ołówkiem a później pomalować. Jeżeli rysunek jest dość prosty, to sukces gwarantowany (przy założeniu, że ktoś ma minimalne zdolności plastyczne). Tak jak napisałam, ja użyłam do namalowania misia farb Dulux, tych, którymi malowałam ściany. Użycie tych samych farb co dościan, daje pewność, że farba nie popęka, jednak przy skomplikowanych rysunkach ten sposób się nie sprawdzi, bo farby do ścian są zbyt gęste i trudno się nimi maluje. Wtedy trzeba kupić farby akrylowe w sklepie dla plastyków, można je rozcięczać wodą a po całkowitym wyschnięciu są nieścieralne. Przepraszam za dość przydługi opis, ale starałam się wyjaśnić w miarę jasno. Zachęcam do eksperymentowania! Na pewno w niejednej/niejednym z Was drzemią ukryte talenty plastyczne, tylko trzeba je odkryć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kraszewska 04.04.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Kochani,a może doradzicie jak zrobić na ścianie traktory,koparki itp.,myślałam o szablonach,ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.04.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Kochani,a może doradzicie jak zrobić na ścianie traktory,koparki itp.,myślałam o szablonach,ale nigdzie nie mogę ich znaleźć. a może naklejki ? w Bobie Budowniczym jest sporo " sprzętów budowlanych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts