foksi 08.01.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Kobietki Kochane doradźcie proszę Przerabiam pokój dla mojego pierwszoklasisty wielkiego miłośnika niebieskości. Mebelki dostał takie jak na foto Zdjęcie zbiorcze ze strony dystrybutora. Na przybliżeniu szafki kolor najbardziej podobny do rzeczywistego. Podłoga musi zostać jaka jest, ale ściany koniecznie do przemalowania. Widziałabym tam szary, synek chce oczywiście niebieski, ale może znacie jakąś gotową farbę z szarością wpadającą w niebieski??? Albo może pójść w jakąś inną kolorystykę? I jakie dodatki? Czy pomarańcze na ekranach okiennych będą do zaakceptowania skoro piłka do kosza jest pomarańczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 08.01.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Widziałabym tam szary, synek chce oczywiście niebieski, ale może znacie jakąś gotową farbę z szarością wpadającą w niebieski??? dulux - kolory swiata - DOTYK MGŁY w katalogu jasny szary w realu na scianie wpada w niebieski - nie ma nic wspólnego z próbka w katalogu, wiec moze by Ci odpowiadał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksi 09.01.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Igor_Celina dziekuję bardzo za podpowiedź. Czytałam że dotyk mgły wpada we fiolety - czy jest ktoś kto ma go na ścianie i może podpowiedzieć czy zgra sie z tymi meblami? Znalazlam jeszcze MGLISTY PORANEK - ale to juz chuba sam błękit? Dziewczyny pomóżcie proszę... własnie stawia się ścianka w pokoju i za chwilę mąż będzie marudził, że jeszcze nie zdecydowałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 09.01.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Czytałam że dotyk mgły wpada we fiolety - czy jest ktoś kto ma go na ścianie i może podpowiedzieć czy zgra sie z tymi meblami? Ja w jednym z pokoi mam dotyk mgły Miał być sliczny szary a jest szaro - niebieski. To nie jest tylko moja opinia. Praktycznie każdy kto wchodzi widzi w tym kolorze niebieski - robiłam małą ankietę po malowaniu Teraz właśnie malowałam inny pokoik beckersem- stony grey - i to jest szary pełna gebą że tak sie wyrażę. Myślę że jesli chciałaś szary a Twój syn chce niebieski to dotyk mgły bedzie idealnym kompromisem i do mebli bedzie pasował Tylko może polącz z białym??? Znaczy żeby wszystkie sciany dookoła nie były w jednym kolorze tylko np sufit i jedna ściana biała - albo jedna ściana w pasy. Zalezy jaki kształt ma pokoik i ile jakich mebli planjesz. W kazdym razie wrato pokombinowac żeby nie było monotonnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksi 10.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Igor_Celina Baaardzo Ci dziękuję - nie ma to jak wiadomość z pierwszej ręki:) Zaufam Twojemu wyczuciu kolorów i kupię ten dotyk mgły.Pokój jest niemalże na planie kwadratu, ale ma skos - będę musiała pokombinować z tymi pasami - jeszcze raz dzięki za dobre rady. Jak będzie gotowy to pokażę i wtedy pomyślimy nad dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 10.01.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pokój jest niemalże na planie kwadratu, ale ma skos - będę musiała pokombinować z tymi pasami - jeszcze raz dzięki za dobre rady. skosy - na suficie rozumiem. Poddasze? jesli tak to skosów tych sufitowych nie maluj na kolor tylko biało jak sufit - moim zdaniem kolorowy skos zmienjsz i przytłacza pokój. Co do pasów to wlasnie mam namalowane kilka dni temu w jednym pkoju dla małego domownika który pojazwi sie za jakis czas. Nie mam zdjec ale moze uda mi sie umiescic później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 10.01.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) Mały remoncik. Założenie: Pokoik dla dziecka (na razie nie wiadomo czy chłopiec czy dziewczynka - jesli dziewczynka na pewno pokoik nie różowy ) wykorzystać to co jest czyli; fotel, dywan (do wyboru zielony lub różowy) białe meble, i ściany w takim stanie w jakim są czyli cześc nieststy drewniana. szybki remont, tanim kosztem. Dodatki bedą później - jak sie okaze kto tam zamieszka Na scianie z pasami bedzie na razie łóżeczko - tez białe. http://img805.imageshack.us/img805/1111/beznazwy1kopiag.jpg http://img585.imageshack.us/img585/866/beznazwy6k.jpg http://img815.imageshack.us/img815/1420/beznazwy2kopiaa.jpg http://img256.imageshack.us/img256/5576/beznazwy5kopial.jpg http://img716.imageshack.us/img716/1719/beznazwy4kopiaq.jpg http://img163.imageshack.us/img163/5760/beznazwy3to.jpg http://img820.imageshack.us/img820/342/beznazwy7kopiao.jpg Tak wyszło. Kolorowe dodatki które określą bardziej właściciela lub włascicielkę pokoju będą za ok 3 m-ce. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez Igor_Celina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 10.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 fajnie, tylko w głowie się trochę kręci od tych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 10.01.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 fajnie, tylko w głowie się trochę kręci od tych zdjęć hihi pokój ma niespełna 5,5 m2 więc ciężko go objac zwykłym obiektywem ...... nie wychodząc za okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamilka 10.01.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 foksi u mojego 10 latka w pokoju także "dotyk mgły" , i zgadzam się z Igor_Celina co do oceny koloru. Mebelki u nas częsciowo przygaszony niebieski, oprócz tego jako dodatek tapeta http://www.tapety-artfunk.ig.pl/webcm/dzieciece_aranzacje_i_wzory nr 138 ( gdzie paski są niebieskie, szare, białe + dodatek czarnego koloru), kolor ścian wydaje się ogólnie szary,nie za ciemny, ale w kierunku "niebieskości" lekkiej, nieco inaczej w świetle dziennym, moim zdaniem pasuje do niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
foksi 11.01.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Igor_Celina śliczny wyszedł ten pokoik maluszka Gratuluję oczekiwanego szczęścia - pamiętam ten czas taki magiczny i przepełniony czułością... Jakiej szerokości masz pasy na ścianie i jakiej taśmy malarskiej użyłaś że wyszło tak równo? Pasy jeśli będą to tylko na pionowych powierzchniach, już raz pomalowałam żółtym skosy i wyszło tak sobie. mamamilka dziękuję za potwierdzenie koloru. Dziś go kupimy i juz nie będzie odwrotu... Dodatki chodzą mi po głowie pomarńczowe, ale zobaczymy po ustawieniu mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igor_Celina 11.01.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Igor_Celina śliczny wyszedł ten pokoik maluszka Jakiej szerokości masz pasy na ścianie i jakiej taśmy malarskiej użyłaś że wyszło tak równo? Pasy jeśli będą to tylko na pionowych powierzchniach, już raz pomalowałam żółtym skosy i wyszło tak sobie. pasy sa co 20 cm Tasma zwykła żółta dostepna wszędzie Jedynie co to mój maz dobrz sie przyłożył do przyklejania jej i krawedzie gdzie szła farba starannie dociskał przed malowaniem zeby nie było pustych przestrzeni z powietrzem. Ja nie myslałam o pasach na suficie tylko o tym zeby wszystkie cześci sufitu nawet skosy były białe. Bo własnie tak jak piszesz o żółtych skosach - jak dla mnie zawsze kolor na skosach wyglada mało ciekawie a niektóre wręcz powoduja że pokój staje się niższy i ciaśniejszy. Powodzenia w remoncie i czekamy na efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 11.01.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Igor_Celina wooohooow! Efekt powalający, naprawdę pozytywna zmiana! Wcześniej to drewno na suficie obniżało pokój, teraz nawet nie widać, że to jest drewno Ja bym może jeszcze tylko parapet przemalowała na biało. Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolszi 12.01.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 i nie wiem co dalej, brakuje mi pomysłów, podłoga już jest, nie wiem jaki kolor ścian do tych mebelków, jeśli bym wybrała te lampy to myślałam tez o pojemnikach na zabawki w kolorze pomarańczu i różu i w takich kolorach też doniczki. Na tym moje pomysły się kończą, może wy mi coś polecicie, poradzicie, zaproponujecie. Czekam na odp. Amaretto1988 a jaki masz kolor podłogi w tym pokoiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lois 13.01.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 Dziewczyny mam pytanie do mam dziewczynek. Urządziłam prawie "50 stron" temu pokój mojej 2-latce teraz skończy 3 i będzie miała siostrę (chyba że lekarz czegoś nie zauważył ). Powiedzmy że jakąś chwilę maleństwo będzie u nas w sypialni, ale czy później odnajdą się obie w jednym pokoiku, pokój jest na poddaszu ok 18m2, zabawki w sumie będą dziewczyńskie Prosze napiszcie czy wstawić łóżeczko i jakąś szafkę dla drugiej czy lepiej nastawić się na urządzanie kolejnego pokoju - przyznaje że wolałabym aby na razie obie były w jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi-li 15.01.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Mam dwie dziewczyny 7 letnią i prawie 4 letnią. Niedawno przeprowadziliśmy się do naszego nowego domu, i pomimo, że są dwa pokoje dla dzieci, na razie w jednym mają sypialnię (chciały spać razem w jednym pokoju) i jest tam również biurko z regałem dla starszej pierwszoklasistki. W drugim natomiast mają pokój do zabawy. Jak na razie to rozwiązanie się sprawdza - gdy starsza odrabia zadania młoda bawi się w drugim pokoju i nie przeszkadza. Wieczorem czytamy i każda leży w swoim łóżku. Myślę, że za ok. 2-3 lata jak młodsza pójdzie do szkoły, każda zajmnie osobny pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Czy ktoś ma u dzieci meble z IKEA seria STUVA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amaretto1988 15.01.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Amaretto1988 a jaki masz kolor podłogi w tym pokoiku? w tej chwili jest coś w2 stylu modrzew rustico / dab wiekowy http://http://www.komfort.pl/html.run?_Instance=komfort&_PageID=161&_SessionID=3241427&_SessionKey=329560957&_rCatID=2&_rrCatID=&_CatID=15&valueSearch1=&typeSearch1=PANELE_TYP&valueSearch2=&typeSearch2=PANELE_RODZAJ&valueSearch3=&typeSearch3=PANELE_DESIGN_KOLOR&searchAmount1=0%20&searchAmount2=40&onlySales=&arrangments=&width2=&width3=&width4=&width5=&_PageNo=1 i białe drzwi ale będzie wiąz elegance (kronoorginal) tj. na zdjęciach wyżej u Igor_Celina i drzwi też jasne albo wenge/ciemny orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikula 15.01.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Czy ktoś ma u dzieci meble z IKEA seria STUVA? ja mam, od dawna się zbieram, żeby wrzucić tu zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 15.01.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 ja mam, od dawna się zbieram, żeby wrzucić tu zdjęcia... Oooo poproszę. Jak się spisują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts