monikaa13 12.02.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 U nas tak samo się pyli tylko w wąskim pasie na dole ale mamy normalną kredę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 12.02.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Noooo takie "pomieszczenie tablicowe" to ja rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 12.02.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 ja też mam normalną kredę ale ja nie jestem też zbyt drobiazgowa w sprawie porządków ...ale rzeczywiście tablicy nad łóżkiem sobie nie wyobrażam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majeczka777 12.02.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Przedstawiam wam pokoik mojej malej córeczki ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/e632eb5aea283c58.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 12.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 tylko jedno zdjęcie? fiu, fiu w tym pokoiku jest wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 12.02.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Odnośnie tablic i pylenia. Moje dziewczyny mają na poddaszu taką tablicę magnetyczną (mają też małą, stojącą, do pisania kredą i wiem, że niestety się pyli, a i kredę czasem znajduję rozdeptaną) - ta biała jest świetna. W porównaniu z kredową dużo wygodniejsza w użytkowaniu (z punktu widzenia mamy ). I choć super wyglądają te czarne tablice namalowane na ścianie, to z taką jest mniej kłopotu. http://img52.imageshack.us/img52/3535/tablica1i.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img88.imageshack.us/img88/2381/tablica2.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.02.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Co do farby magnetycznej: osobiście nie użytkuję, a mam chrapkę, ale mazo pisała, że u niej nie bardzo działa... ale nie wiem iloma warstwami malowała, ani jakiej firmy farbę zastosowała. Może ma to istotne znaczenie. A użytkuje ktoś ścianę/drzwi pomalowane farbą tablicową i jednocześnie bezpyłowe kredy? Na prawdę są bezpyłowe??? Bo mnie wizja pyłu kredowego odstrasza, a efekt wizualny ściany kusi jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 12.02.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 To i ja pokażę zdjęcia pokoju naszego Janka: http://images35.fotosik.pl/1176/c8e97b84ea1aa7bdmed.jpg http://images40.fotosik.pl/1355/4492a023b593b310med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 12.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 kontradmirał pokoik CUDO ! piękne kolory, mebelki, Janek ma farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 13.02.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Przyjemny dla oka ja mam tylko zawsze schizy na temat półek nad łóżeczkiem:eek: mam bujną wyobraźnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Jasiu ma śliczny pokoik!Ja miałam w planach zamówić farby Flugera...Dziewczyny, te które użytkują bezpyłową kredę - napiszcie proszę czy ona faktycznie jest całkowicie bezpyłowa czy to kolejny "chwyt"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 13.02.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 piękny pokoik, może dasz jeszcze zdjęcie drugiej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 13.02.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 kontradmiral86, śliczny pokoik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikula 13.02.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 używam, tzn dzieci używają kredy bezpyłowej crayola, takiej: http://www.crayola.pl/akcesoria/kreda-niepylaca-kolorowa-12-szt.html nie mam porównania z inną, bo ta zagościła u nas od początku. używanym czubkiem można pobrudzić sobie palce, ale reszta kredy bez zarzutu. przy rysowaniu w powietrzu w około nie ma pyłu, ale przetarcie rysunku rękawkiem pozostawia nań ślady. jeśli dziecko uparcie maże w jednym miejscu kredą, to na podłodze na wąziutkim pasku szerokości góra dwóch milimetrów zostaje pył, ale nie fruwa wszędzie. u mnie nie ma jeszcze:bash: od roku:bash: listew przypodłogowych, myślę, że wtedy zatrzymałaby to listwa. wydaje mi się ze ta kreda jest trochę twardsza, bardziej zwarta od zwykłej, byliśmy ostatnio w ikei i moi chłopcy byli cali wysmarowani zwykłą kreda. na jednej z imprez urodzinowych u nas było sześcioro dzieci i wszystkie w jednym czasie bazgrały po jednej ścianie, to była jedna wielka mazanina po całej powierzchni ściany, żadnej masakry nie było:yes: ja wam naprawdę polecam taką ścianę, bo to frajda dla dzieci. aneta, jeśli masz zwykłą tablicę to zaopatrz się w pudełeczko bezpyłowej i po spróbowaniu sama osądź, czy akceptujesz olgusienieczka, mamy też magnetyczną (obie flugger) były malowane na pewno dwie warstwy, być może trzy, teraz już nie pamiętam. zdecydowaliśmy się pomalować jedynie pas o szerokości 50-60 cm na ścianie dł 4m, bo ta farba koszmarnie droga jest. u mnie tez nie bardzo działa, tzn szału nie ma. takie literki-koszmarki z danonków trzymają się, ale tylko wtedy kiedy są idealnie płaskie i równe, jak wpadły w łapki młodszego i są pogięte to spadają. grubsze bardziej masywne magnesy w kilka sztuk przytrzymują kartkę, ale ledwo co... nie wiem ile musiałoby być warstw, żeby działało bez zarzutu. i na pewno ilość warstw wpływa na estetykę, bo to bardzo gęsta farba, u nas te kilka warstw bardzo się odznacza fakturą. aha i jakość tynków ma moim zdaniem duże znaczenie pod tablicową, bo nasz deweloper się nie popisał, tynki są słabe, maszynowe którejś tam kategorii i mocniejsze przyciśnięcie kredy zostawia rysę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 z serii crayola mieliśmy zmywalno/scieralne flamastry i flamastry do pisania po wannie. spisały sie w 100%.Pokoik Jasia uroczy, piękny kolor na ścianie. mebelki bardziej dla dziewczynki mi podchodzą, to uważam, że to mało znaczący szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 piękny pokoik, może dasz jeszcze zdjęcie drugiej strony? reni przeciez obie strony pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 13.02.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 kontradmiral - jaką farbą malowałaś? pokoik śliczny,też mam schizy półkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 13.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Rozmawiacie o farbie tablicowej, a moze ktoras ma te magnetyczna Bylam w castoramie i tam nawet o niej nie slyszeli Zastanawiam sie czy ta magnetyczna dziala spod tapety U sayna nad biurkiem jest sama farba, ale u mojej Lali w miejscu gdzie mozna nia pomalowac bedzie poziomy pasek tapety Czy to spod tapety bedzie mialo swoje magnetyczne wlasciwosci? kasiakp Ja widziałam magnetyczną w Obi. Primacol pomalowałam 4 razy potem zamalowałam zwykłą farbą 2 razy i magnesy się ładnie trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kontradmiral86 13.02.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 piękny pokoik, może dasz jeszcze zdjęcie drugiej strony? http://images40.fotosik.pl/1355/71fd812ee9b5bb4dmed.jpg Na ścianie misiowe obrazki z aukcji dla Franusia od Ragazzy. kontradmiral - jaką farbą malowałaś? Flugger z mieszalnika: szary: 5494, turkusowy: 1185 mebelki bardziej dla dziewczynki mi podchodzą Czy dla dziewczynki? - rzecz umowna http://images41.fotosik.pl/1313/1d0d38440c0c9ee8med.jpg Dziękuję za wszystkie komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakp 14.02.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 kasiakp Ja widziałam magnetyczną w Obi. Primacol pomalowałam 4 razy potem zamalowałam zwykłą farbą 2 razy i magnesy się ładnie trzymają. Dziekuje bardzo Musze sie wybrac do obi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts