Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat naklejek ściennych? Chciałabym taką dużą naklejkę, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzymają się na farbach lateksowych. Czy macie jakieś doświadczenia? Podobno jedynie farba akrylowa jest dobra pod naklejki.

Może "znawcy" farb doradzą, w sklepie albo jakaś informacja na stronie producenta.

Przeglądając aranżacje dużo osób ozdabia naklejkami pokoiki to chyba nie jest źle

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam też mam problem z pokojem córek, starsza ma prawie 7 lat młodsza 3 i obie upierają się na różu w pokojach, ponieważ są dwa na początek postanowiliśmy z jednego urządzić im sypialnię a w drugim pokój zabaw, jak podrosną i będą chciały mieć osobno pokoje to to zrobimy, zaczęliśmy od rozmów z córkami (to im ma się podobać) i zostało postanowione: uparły się na łóżko piętrowe-kupione, zakupiliśmy też biurko i regały na książki oraz dużą komodę na ciuszki, to wszystko jest koloru jasnego buku i stanie w pokoju tzw. sypialnianym, ale co na ściany, chciałabym aby były spokojne nie pobudzające a córki chcą różowo, myślałam o jakiejś złamanej bieli lub pudrowym różu, ewentualnie jakaś spokojna tapeta na ścianę za łóżkiem, i to mniej więcej wiem, ale mam problem z pokojem zabaw kompletnie nie mam do niego pomysłu może coś podpowiecie o pokoju zabaw dla dziewczynek do tej pory w inspiracjach były głównie dla chłopców .......

PS: miałam naklejki na ścianę takie z Kubusiem przed narodzinami młodszej córki ale nie wiem jaka to byłą farba, generalnie trzymała się dobrze nie odpadały i delikatnie można było odkleić, chociaż jak dobrały się rączki młodszej córki to nie wytrzymały próby ;)

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat naklejek ściennych? Chciałabym taką dużą naklejkę, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzymają się na farbach lateksowych. Czy macie jakieś doświadczenia? Podobno jedynie farba akrylowa jest dobra pod naklejki.

Ja mam naklejkę- miarkę-drzewko na lateksowej tikkurilli i po ponad roku nic nie odpadło, literki na taśmie dwustronnej też się trzymają.Naklejka z Leroya, raczej zwykła.

Doradźcie proszę. czy kupować kanapę do pokoiku malucha-noworodka, czy wystarczy tylko fotel do karmienia. Czy w tych pierwszych miesiącach dzieciaki spały z wami w sypialni czy jednak przydatna jest kanapa w pokoiku dziecka. Jakie jeszcze mebelki są praktyczne i przydatne w pokoiku noworodka????

Pomóżcie proszę, bo pokój na razie wygląda tak:

P1090905.JPG

ja wolałam, żeby Mały spał przy nas. wstawiliśmy łóżeczko do sypialni. nie jestem zwolenniczką "rozbijania" ;) małżeńskiego łoża z powodu pojawienia się potomstwa.( mama śpi u dzidzi, a tatuś sam ! ) poza tym, niech tatuś też troszkę odczuje, że ma nowego członka rodziny. ( a przy okazji bardziej doceni matczyny trud ;) :lol2: )

aricia chyba ze w nocy dziecko spi jak aniolek a potem pol dnia sie drze, a maz nie jest w stanie zrozumiec jak to mozliwe ze zona zmeczona ;) i od razu sprostowanie - moje to aniolki i w dzien i w nocy...zazwyczaj :D

ale podzielam opinie arici - na poczatek lozeczko do sypialni. a w pokoiku dziecka podstawowy i obowiazkowy mebel - komoda! ;)

Doradźcie proszę. czy kupować kanapę do pokoiku malucha-noworodka, czy wystarczy tylko fotel do karmienia. Czy w tych pierwszych miesiącach dzieciaki spały z wami w sypialni czy jednak przydatna jest kanapa w pokoiku dziecka. Jakie jeszcze mebelki są praktyczne i przydatne w pokoiku noworodka????

P1090905.JPG

U nas Malutka spi w swoim lozku w naszej sypialni. Na Twoim miejscu sprawilabym komode z przewijakiem, fotel i lozeczko dla dziecka.

Ja rownież jestem tego zdania że mama nie powinna spać z maleństwem w jego pokoiku a tatuś sam.Owszem dziecko najlepiej miec przy sobie ale maleństwo może spać w swoim łóżeczku w Waszej sypialni.A do pokoiku owszem komoda,szafa jakieś półeczki.A najważniejsze nie zagracać na siłę niepotrzebnymi rzeczami.Kanapa do pokoju malucha nie potrzebna,najwyżej jakiś fotel bujany lub tradycyjny wygodny dla mamy i maluszka :)

A ja nareszcie zakończyłam pracę nad naszym ala' tipi :) do marynistycznego pokoju synka,małymi kroczkami urządzamy :)

Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam :) ) ale ceny fajnych tipi powalają :(

http://i50.tinypic.com/b8w7sw.jpg

http://i46.tinypic.com/2dw5ea.jpg

http://i50.tinypic.com/5b5u6a.jpg

http://i50.tinypic.com/15rld1z.jpg

http://i46.tinypic.com/352j42u.jpg

http://i47.tinypic.com/2d9p9bm.jpg

http://i48.tinypic.com/2cr9dug.jpg

http://i48.tinypic.com/2r44x76.jpg

http://i48.tinypic.com/2hd30ox.jpg

A ja nareszcie zakończyłam pracę nad naszym ala' tipi :) do marynistycznego pokoju synka,małymi kroczkami urządzamy :)

Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam :) ) ale ceny fajnych tipi powalają :(

Jowita gratuluję, wygląda po prostu bajecznie! Mały mój jakby tam wpadł, to siedziałby pół dnia! Ale bym miała spokój! :)

Patchworkową "wyściłókę" robiłaś sama czy kupiłaś?

Bosko wygląda, naprawdę.

Dziękuję kochane :)

Fajnie że się podoba :)

Hehe powiem Wam że mój mały mimo że jeszcze pokój do końca nie skończony to w tipi już przesiaduje i woła cały czas żeby do niego w gości do tipi przyjść i brawo mu bić bo ma taki śliczny domek :) Narazie bardzo mu się podoba ,mam nadzieję że tak pozostanie :)

eveee owa wyściółka to kołderka-jest cieniutka :) Kupiłam ja na początku lata jak było cieplutko i synek pod nią spał a teraz już śpi pod cieplejszą a kołderka służy jako narzuta albo właśnie teraz wyściółka tipi :) A kupiłam ją w YUSK-u.

aricia powiem ci że narazie to muszę odpocząć :) Oj pochłonęło to kilka moich wieczorów ale opłacało się :D

Także w przyszłości czemu nie,może i zaczniemy masową produkcję już wiem co i jak robić :)

Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam :) ) ale ceny fajnych tipi powalają :(]

Jestem pod wrażeniem. Skąd takie pomysły w głowie. Ja to jakaś strasznie niezdolna jestem i to z brakiem wyobraźni ;)

Wszystkim dzięki za wypowiedzi. A wydawało mi się, że kanapa jest niezbędna, ale może faktycznie fotel wystarczy.

P1090905.JPG

Witaj

Jako Ojciec 2,5 miesięcznego chłopca powiem Ci co nam się przydało a co jeszcze dokupimy po zmianie mieszkanie(jesteśmy w trakcie)

- łóżeczko 120 . Były tez np 140 ale uważam ze większy chłopiec nie bedzie chciał juz spać w łóżeczku. Zresztą sa tez takie opinie w sieci wiec lepiej mniejsze i później wymienić na jakiś tapczanik

- Duża komoda + przewijak (nastawka na komodę). Na początku, po tym jak juz przyszły meble, a nie widzieliśmy ich wcześniej pomyśleliśmy ze po co taki ogromny przewijak(nastwka) ale później okazało sie ze jest w sam raz. Na niego kładziemy przewijak z gąbki, taki zmywalny a obok jest miejsce na podstawowe rzeczy typu chusteczki, kremy, waciki itp. Wszystko razem fajnie sie mieści.

- W nowym mieszkaniu kupimy jeszcze szafę z tej samej kolekcji. Aktualnie część jego rzeczy trzymamy w naszej szafie wiec komoda to za mało ( ciuszki, pampersy, przybory higieniczne, kocyki, tetry, itd zajmują sporo miejsca :) )

Z fajniejszych rzeczy chwalimy sobie jeszcze wanienkę profilowana + stojak. Profilowana jest tak ze nie trzeba dziecka cały czas trzymać. Blokada miedzy nóżkami uniemożliwia mu zsuniecie się. A co do stojaka to wygodniej myc go na stojąco niż na podłodze czy na wannie jak to czasem robimy. Bardzo fajna i stosunkowo niedroga rzecz.

Innym bajerem jaki sobie chwalimy to kosz pąkujący pieluchy osobno. Stoi obok komody przewijakiem. Tutaj zabawka trochę droższa w eksploatacji ale idzie kupić jakieś zamienniki na necie. Może trochę gorsze ale sporo tańsze.

Dziękuję raz jeszcze za miłe słowa,dodają otuchy i dalszej motywacji do działania :)

Tinka25 ta szarość na ścianie to "Szary platynowy " Dekorala. Podłoga natomiast to bodajże o ile dobrze pamiętam z tego co mąż mówił bo on zamawiał to parkiet dąb bielony kupowany w Nomi.Ta podłoga jest położona u synka w pokoju a w pozostałych pomieszczeniach mamy inną podłogę ale też jasną i gres.Więcej szczegółów nie wiem bym musiała dopytać męża ale obecnie go nie ma :)