beata.i 07.09.2012 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat naklejek ściennych? Chciałabym taką dużą naklejkę, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzymają się na farbach lateksowych. Czy macie jakieś doświadczenia? Podobno jedynie farba akrylowa jest dobra pod naklejki. Może "znawcy" farb doradzą, w sklepie albo jakaś informacja na stronie producenta. Przeglądając aranżacje dużo osób ozdabia naklejkami pokoiki to chyba nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 07.09.2012 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 witam też mam problem z pokojem córek, starsza ma prawie 7 lat młodsza 3 i obie upierają się na różu w pokojach, ponieważ są dwa na początek postanowiliśmy z jednego urządzić im sypialnię a w drugim pokój zabaw, jak podrosną i będą chciały mieć osobno pokoje to to zrobimy, zaczęliśmy od rozmów z córkami (to im ma się podobać) i zostało postanowione: uparły się na łóżko piętrowe-kupione, zakupiliśmy też biurko i regały na książki oraz dużą komodę na ciuszki, to wszystko jest koloru jasnego buku i stanie w pokoju tzw. sypialnianym, ale co na ściany, chciałabym aby były spokojne nie pobudzające a córki chcą różowo, myślałam o jakiejś złamanej bieli lub pudrowym różu, ewentualnie jakaś spokojna tapeta na ścianę za łóżkiem, i to mniej więcej wiem, ale mam problem z pokojem zabaw kompletnie nie mam do niego pomysłu może coś podpowiecie o pokoju zabaw dla dziewczynek do tej pory w inspiracjach były głównie dla chłopców ....... PS: miałam naklejki na ścianę takie z Kubusiem przed narodzinami młodszej córki ale nie wiem jaka to byłą farba, generalnie trzymała się dobrze nie odpadały i delikatnie można było odkleić, chociaż jak dobrały się rączki młodszej córki to nie wytrzymały próby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 07.09.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat naklejek ściennych? Chciałabym taką dużą naklejkę, ale gdzieś mi się obiło o uszy, że nie trzymają się na farbach lateksowych. Czy macie jakieś doświadczenia? Podobno jedynie farba akrylowa jest dobra pod naklejki. Ja mam naklejkę- miarkę-drzewko na lateksowej tikkurilli i po ponad roku nic nie odpadło, literki na taśmie dwustronnej też się trzymają.Naklejka z Leroya, raczej zwykła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.09.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 U mnie naklejki też się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 12.09.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Doradźcie proszę. czy kupować kanapę do pokoiku malucha-noworodka, czy wystarczy tylko fotel do karmienia. Czy w tych pierwszych miesiącach dzieciaki spały z wami w sypialni czy jednak przydatna jest kanapa w pokoiku dziecka. Jakie jeszcze mebelki są praktyczne i przydatne w pokoiku noworodka???? Pomóżcie proszę, bo pokój na razie wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.09.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 ja wolałam, żeby Mały spał przy nas. wstawiliśmy łóżeczko do sypialni. nie jestem zwolenniczką "rozbijania" małżeńskiego łoża z powodu pojawienia się potomstwa.( mama śpi u dzidzi, a tatuś sam ! ) poza tym, niech tatuś też troszkę odczuje, że ma nowego członka rodziny. ( a przy okazji bardziej doceni matczyny trud ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 12.09.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 aricia chyba ze w nocy dziecko spi jak aniolek a potem pol dnia sie drze, a maz nie jest w stanie zrozumiec jak to mozliwe ze zona zmeczona i od razu sprostowanie - moje to aniolki i w dzien i w nocy...zazwyczaj ale podzielam opinie arici - na poczatek lozeczko do sypialni. a w pokoiku dziecka podstawowy i obowiazkowy mebel - komoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 12.09.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Doradźcie proszę. czy kupować kanapę do pokoiku malucha-noworodka, czy wystarczy tylko fotel do karmienia. Czy w tych pierwszych miesiącach dzieciaki spały z wami w sypialni czy jednak przydatna jest kanapa w pokoiku dziecka. Jakie jeszcze mebelki są praktyczne i przydatne w pokoiku noworodka???? Pomóżcie proszę, bo pokój na razie wygląda tak: U nas Malutka spi w swoim lozku w naszej sypialni. Na Twoim miejscu sprawilabym komode z przewijakiem, fotel i lozeczko dla dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jowita28 12.09.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Ja rownież jestem tego zdania że mama nie powinna spać z maleństwem w jego pokoiku a tatuś sam.Owszem dziecko najlepiej miec przy sobie ale maleństwo może spać w swoim łóżeczku w Waszej sypialni.A do pokoiku owszem komoda,szafa jakieś półeczki.A najważniejsze nie zagracać na siłę niepotrzebnymi rzeczami.Kanapa do pokoju malucha nie potrzebna,najwyżej jakiś fotel bujany lub tradycyjny wygodny dla mamy i maluszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jowita28 12.09.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 A ja nareszcie zakończyłam pracę nad naszym ala' tipi do marynistycznego pokoju synka,małymi kroczkami urządzamy Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam ) ale ceny fajnych tipi powalają http://i50.tinypic.com/b8w7sw.jpg http://i46.tinypic.com/2dw5ea.jpg http://i50.tinypic.com/5b5u6a.jpg http://i50.tinypic.com/15rld1z.jpg http://i46.tinypic.com/352j42u.jpg http://i47.tinypic.com/2d9p9bm.jpg http://i48.tinypic.com/2cr9dug.jpg http://i48.tinypic.com/2r44x76.jpg http://i48.tinypic.com/2hd30ox.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eveee 12.09.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 A ja nareszcie zakończyłam pracę nad naszym ala' tipi do marynistycznego pokoju synka,małymi kroczkami urządzamy Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam ) ale ceny fajnych tipi powalają Jowita gratuluję, wygląda po prostu bajecznie! Mały mój jakby tam wpadł, to siedziałby pół dnia! Ale bym miała spokój! Patchworkową "wyściłókę" robiłaś sama czy kupiłaś? Bosko wygląda, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.09.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 zawodowo !!! może zacznij produkcję seryjną...pierwsza chętna już jest, więcej też się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jowita28 12.09.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Dziękuję kochane Fajnie że się podoba Hehe powiem Wam że mój mały mimo że jeszcze pokój do końca nie skończony to w tipi już przesiaduje i woła cały czas żeby do niego w gości do tipi przyjść i brawo mu bić bo ma taki śliczny domek Narazie bardzo mu się podoba ,mam nadzieję że tak pozostanie eveee owa wyściółka to kołderka-jest cieniutka Kupiłam ja na początku lata jak było cieplutko i synek pod nią spał a teraz już śpi pod cieplejszą a kołderka służy jako narzuta albo właśnie teraz wyściółka tipi A kupiłam ją w YUSK-u. aricia powiem ci że narazie to muszę odpocząć Oj pochłonęło to kilka moich wieczorów ale opłacało się Także w przyszłości czemu nie,może i zaczniemy masową produkcję już wiem co i jak robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 12.09.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 A ja nareszcie zakończyłam pracę nad naszym ala' tipi do marynistycznego pokoju synka,małymi kroczkami urządzamy Wiem można było kupić fajniejszy i już gotowy bez pracy (trwała 2 tygodnie zanim skończyłam ) ale ceny fajnych tipi powalają ] Jestem pod wrażeniem. Skąd takie pomysły w głowie. Ja to jakaś strasznie niezdolna jestem i to z brakiem wyobraźni Wszystkim dzięki za wypowiedzi. A wydawało mi się, że kanapa jest niezbędna, ale może faktycznie fotel wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anndzia 12.09.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 A propos naklejek, u mnie też już od roku się bez problemu trzymają na leteksowej tikkurii, pomimo, ze instrukcja zawierała ostrzeżenie, ze właśnie na farbach lateksowych może być kiepsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 12.09.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Jowita ślicznosci stworzyłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bureczek 13.09.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Zgadzam się, pokoik wspaniały. I co mi się bardzo podoba to to że nie jest on przesadzonym pokojem dziecięcym! Nie wyskakuja na każdym kroku dzięcece motywy, jak dziecko podrośnie wystarczy zmienić dodatki i w dalszym ciągu będzie się w nim dobrze czuło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JimmyW 13.09.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Doradźcie proszę. czy kupować kanapę do pokoiku malucha-noworodka, czy wystarczy tylko fotel do karmienia. Czy w tych pierwszych miesiącach dzieciaki spały z wami w sypialni czy jednak przydatna jest kanapa w pokoiku dziecka. Jakie jeszcze mebelki są praktyczne i przydatne w pokoiku noworodka???? Pomóżcie proszę, bo pokój na razie wygląda tak: Witaj Jako Ojciec 2,5 miesięcznego chłopca powiem Ci co nam się przydało a co jeszcze dokupimy po zmianie mieszkanie(jesteśmy w trakcie) - łóżeczko 120 . Były tez np 140 ale uważam ze większy chłopiec nie bedzie chciał juz spać w łóżeczku. Zresztą sa tez takie opinie w sieci wiec lepiej mniejsze i później wymienić na jakiś tapczanik - Duża komoda + przewijak (nastawka na komodę). Na początku, po tym jak juz przyszły meble, a nie widzieliśmy ich wcześniej pomyśleliśmy ze po co taki ogromny przewijak(nastwka) ale później okazało sie ze jest w sam raz. Na niego kładziemy przewijak z gąbki, taki zmywalny a obok jest miejsce na podstawowe rzeczy typu chusteczki, kremy, waciki itp. Wszystko razem fajnie sie mieści. - W nowym mieszkaniu kupimy jeszcze szafę z tej samej kolekcji. Aktualnie część jego rzeczy trzymamy w naszej szafie wiec komoda to za mało ( ciuszki, pampersy, przybory higieniczne, kocyki, tetry, itd zajmują sporo miejsca ) Z fajniejszych rzeczy chwalimy sobie jeszcze wanienkę profilowana + stojak. Profilowana jest tak ze nie trzeba dziecka cały czas trzymać. Blokada miedzy nóżkami uniemożliwia mu zsuniecie się. A co do stojaka to wygodniej myc go na stojąco niż na podłodze czy na wannie jak to czasem robimy. Bardzo fajna i stosunkowo niedroga rzecz. Innym bajerem jaki sobie chwalimy to kosz pąkujący pieluchy osobno. Stoi obok komody przewijakiem. Tutaj zabawka trochę droższa w eksploatacji ale idzie kupić jakieś zamienniki na necie. Może trochę gorsze ale sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tinka25 13.09.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Jowitko, pytanie z innej beczki bardzo podobami się szarość na ścianie i kolor paneli, możesz podać jaki to kolor i jaka nazwa paneli? czy masz te panele na całym piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jowita28 13.09.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Dziękuję raz jeszcze za miłe słowa,dodają otuchy i dalszej motywacji do działania Tinka25 ta szarość na ścianie to "Szary platynowy " Dekorala. Podłoga natomiast to bodajże o ile dobrze pamiętam z tego co mąż mówił bo on zamawiał to parkiet dąb bielony kupowany w Nomi.Ta podłoga jest położona u synka w pokoju a w pozostałych pomieszczeniach mamy inną podłogę ale też jasną i gres.Więcej szczegółów nie wiem bym musiała dopytać męża ale obecnie go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts