Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

Jowita28 - pokoj rewelacja! Jak z gazetki. Szczerze gratuluje pomyslu i wyszukowanych dodatkow! Brawo :)

Sol26, w pokoju który zaprezentowałas kolory farb sa bardzo intensywne, wrecz laserkowe, a u Ciebie wygladaja na pastelowe barwy - to chyba popsulo troche efekt...

Jak dla mnie dla pokoju 3 latka (bo obstawiam ze mniej wiecej tyle ma Twoje dziecko) jest ok, jest kolorowo, radosnie i dziecku na pewno sie podoba a to najwazniejsze.

Za 2-3 lata i tak bedziesz malowac - wtedy mozna pomyslec o bardziej jednolotych scianach

Edytowane przez Priscilla

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oto zaczątek pokoju mojej prawie 1,5 rocznej córeczki. Wiele jeszcze brakuje...czekamy na drzwi, ściany czekają na obrazki, a okna na firanki.

100_0682.JPG

100_0681.JPG

100_0683.JPG

Na ścianie w grochy zawiśnie wkrótce drzewko-wieszak z białej sklejki, co mam nadzieję wytłumi nieco tę ścianę.

Zasłona w oknie tymczasowa. Jakoś nie wiem co powinno być w oknach. Czerwonego jest już dużo, białe nie będzie za mdłe? Drugim kolorem pokoju ma być niebieski, może coś takiego? Doradźcie.

Olgusieniunieczka hihihihihihihihihihi to całkiem tak jak u mnie:cool:;)

I zupełnie jak nie u mnie. Jak coś wymyślę, to muszę sama to robić, bo mój m. to tak nie bardzo, żeby coś zrobić... Wszelkie malowania, szpachlowania, wiercenia, wkręcanie kołków, składanie mebli to zazwyczaj moja działka. Bo jak sama nie zrobię to mogę długo czekać, albo wysłuchiwać, jakie to bezsensowne pomysły mam. A tak zrobię sobie sama po cichu i mam :)

Olgusieniunieczka mnie też się podoba ta czerwień w oknie:yes:ja bym poszła w kierunku rolety rzymskiej w drobna krateczkę biało - czerwoną.

Czy Wasz Mała śpi w tym łóżeczku? pytam bo mamy dziewczynki w podobnym wieku i jakoś swojej nie widzę w łóżeczku innym jak tym ze szczebelkami, a może to właściwy czas pomyśleć o bardziej dorosłym łóżku....

Abstrahując od bieżących dyskusji, w ramach inspiracji wklejam kilka fototapet. Moim zdaniem świetna inspiracja dla mam dziewczynek, poszukujących odskoczni od różowych ścian itp, lub szukających ciekawych zestawień kolorystycznych (także z różem). Wprawdzie fototapety te założenia nie są dziecięce, ale moim zdaniem mogą spełniać taką rolę. Nie piszę nazwy firmy, żeby nie było reklamy - możecie zawsze wrzucić w googla;)

To tylko kilka przykładów:

images?q=tbn:ANd9GcRyaledv6jqus729uEwTGa6ma0MdQk6KUGfcwPIlKWY3STZZHlR

images?q=tbn:ANd9GcQAVssYIxA1nn4177f6gW5Hsc-kJY28jskor77X9RjsdyDI7Bwz

images?q=tbn:ANd9GcTRacfJRlBojCQ0CiGrgHNa-N8CG5A7Iueegy0IK-O8FyviIrIMGA

images?q=tbn:ANd9GcTn8iyCmcpIJC07JkboEhyjCo3BeCoHJ40wmFH6pHVVMb7VHlD5

images?q=tbn:ANd9GcRsooNHY1WODysHVb97BYjak6Dz6zok2o485Qyg-ZYy0B4TOFQ0

images?q=tbn:ANd9GcTjqu6WhiIi_LYxRwsFds6CNyes_nSPPC9MVbg8QIpwqgqBjLmQ

images?q=tbn:ANd9GcQVxmYsRB3fTGk1yCPVT_WjNHs-bfCCszJR4UoMiG-e_-0_45Ox

Olgusieniunieczka mnie też się podoba ta czerwień w oknie:yes:ja bym poszła w kierunku rolety rzymskiej w drobna krateczkę biało - czerwoną.

Czy Wasz Mała śpi w tym łóżeczku? pytam bo mamy dziewczynki w podobnym wieku i jakoś swojej nie widzę w łóżeczku innym jak tym ze szczebelkami, a może to właściwy czas pomyśleć o bardziej dorosłym łóżku....

Anetko, Hanka śpi w łóżeczku bez boku odkąd jakieś 3 miesiące temu wyskoczyła z łóżeczka ze szczebelkami! Absolutnie nic sobie nie zrobiła, ale tak się wystraszyliśmy, że bok zdjęliśmy. Jak ma spadać to z 20cm. Przez ponad miesiąc pod łóżeczkiem leżał materac i raz się przydał. Nasza córka jest bardzo sprawna więc takie łózeczko nie jest dla niej problemem, wręcz przeciwnie jest zachwycona, bo ma prawie taki tapczanik jak starszy brat :)

Roleta też mi się marzy, ale zastanawiam się czy będzie pasowała do zasłon w oknie balkonowym...bo rolety jakoś nie widzę w takim dużym oknie (głownie ze względów praktycznych). Muszę namówić siostrę na robótki :D

Tapety są świetne! Najbardziej podoba mi się ta z sówkami i ostatnia, ale generalnie wszystkie są świetne.

Edytowane przez olgusieniunieczka