gusielkowo 23.01.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Popieram moje przedmówczynie Złamana biel będzie idealna, bo tapeta ma na sobie wiele kolorów. Myślisz o meblach Stuva z zielonymi frontami, do tego pewno dojdą jakieś kolorowe dodatki więc tym bardziej ściany powinny być białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 23.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja też do tej tapety dała bym złamaną biel, lub beż ale taki bardzo jasny, jak u mojego małego w pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 23.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki za opinie No szary nie pasuje, bo chwyciłam ten kawałek tapety i przyklejałam po ścianach w domu i na szarym strasznie, ale za to na białej ścianie super. Ale właśnie myślałam o złamanej bieli, tylko jaki to kolor w palecie? No i co wtedy ze skosem i sufitem? tą złamaną bielą też, czy śnieżnobiała biel? Wiem też , że wtedy firanka raczej gładka biała i lampa sufitowa chyba też biała. Co do mebli, to jeśli te stuva to tylko kawałek zieleni, ale mamy jeszcze opcję, że zapytamy się stolarza za ile by nam białe mebelki zrobił. A mam jeszcze pytanko, czy ta lampa , jakby co, dla chłopaka też może być? http://allegro.pl/lampa-dziecieca-motyl-iii-bialy-5333-i2938373094.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 23.01.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Skosy i sufit białe, mam wrażenie, że kolor na suficie przytłacza pomieszczenie i pokój robi się ciemny. Firanka jak najbardziej gładka, ale lampa już nieobowiązkowo. Jeżeli zdecydujesz się na dodanie zielonych drzwi to wydaje mi się, że z powodzeniem możesz powtórzyć ten kolor na lampie. Lampa, którą pokazałaś raczej dziewczęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 23.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) złamanych bieli jes na palecie sporo najlepiej weż ten kawałek tapety i porównaj z paletą, albo meblami a lampka bardzo dziewcyńska a widziałaś tę : http://allegro.pl/lampa-samolot-dla-malych-odkrywcow-lampa-dziecieca-i2901807988.html Edytowane 23 Stycznia 2013 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 23.01.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja mam te reflektorki http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/beryll-reflektor-punktowy-poczworny__0179038_PE244179_S4.JPG + ścienne z jednej serii Przydaje się często regulacja, poza tym nie chciałam, by mi oświetlało sufit( te nowe mają jakiś bolec z boku do regulacji, brzydko to wygląda, ale to chyba jakiś nowy wymóg bezpieczeństwa, by się nie poparzyć halogenami przy regulacji kąta nachylenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 23.01.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Dzięki za opinie No szary nie pasuje, bo chwyciłam ten kawałek tapety i przyklejałam po ścianach w domu i na szarym strasznie, ale za to na białej ścianie super. Ale właśnie myślałam o złamanej bieli, tylko jaki to kolor w palecie? No i co wtedy ze skosem i sufitem? Faktycznie, lampa dziewczęca. Przy złamanej bieli możesz spokojnie cały pokój pomalować tym kolorem. Możesz też (jak napisała justa) skos i sufit pomalować na biało, a resztę złamaną bielą. Ja wybrałabym pierwszą opcję. Przy takim kolorze nie ma obawy, że sufit będzie przytłaczał. Co do lampy, to faktycznie nie musi być biała. aricia znalazła Ci fajną lampę. Jeśli nie chcesz kupować typowo dziecinnej lampy, to możesz kupić lampę uniwersalną. Lampy z załącznika znajdziesz tutaj: http://sklep.elektromag.pl/ 1 i 2 - Lampa wisząca Erapo (87zł, 88zł), 3 i 4 - Lampa wisząca Eusebi (180zł, 208zł). Lampy dostępne w różnej wersji kolorystycznej. Erapo możesz na pewno oblukać w Castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 23.01.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 mycha. Fajnie prezentuje się też lampa wisząca Missi (ok. 106zł). Różne kolorki. Widziałam je w Castoramie. Wysokość się reguluje - można ją skrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 23.01.2013 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja mam te reflektorki http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/beryll-reflektor-punktowy-poczworny__0179038_PE244179_S4.JPG Fajne reflektorki, co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 23.01.2013 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 mycha. Jeszcze jedno znalezisko. Ole - samolot. Producent Alfa. Różne kolorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.01.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Fajne reflektorki, co to? poczciwa IKEA Bardzo dobrze się sprawdza - nie oświetla sufitu tylko wybrane miejsca jak biurko, lustro i kącik do czytania, 4 żarówki LED z popularnym gwintem GU10 dają mocne światło, biel nie żółknie od temperatury ( mam je ok. 3 lata), uniwersalny styl, posłużą wiele lat. Długie żyrandole u mnie się nie sprawdziły, musiałam je bardzo skracać przy łobuziakach Szkoda tylko, że nie zaplanowałam tam punktu światła i kabel mam na ścianie, przy remoncie planuję to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Welonka 24.01.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 mycha. Jeszcze jedno znalezisko. Ole - samolot. Producent Alfa. Różne kolorki. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 24.01.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Super! Podobają mi się, ale : - to filc, a więc materiał, z którego nie da się zmyć kurzu, jedynie odkurzyć - max moc żarówki to zaledwie 60 W, chyba że da się świetlówkę - ma długi zwis Jeśli to nie przeszkadza, to jak najbardziej byłabym za tutaj są wszystkie z kolekcji http://alfasc.com.pl/682,0,produkt.aspx Edytowane 24 Stycznia 2013 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Welonka 24.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ta różowa spodobała by się mojej Zośce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 24.01.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Podobają mi się, ale : - to filc, a więc materiał, z którego nie da się zmyć kurzu, jedynie odkurzyć - max moc żarówki to zaledwie 60 W, chyba że da się świetlówkę - ma długi zwis Jeśli to nie przeszkadza, to jak najbardziej byłabym za piu Pomyślałaś o wszystkim - również o wadach lampy. Fajnie, że jest tutaj taki superowy doradca :) Faktycznie ten filc może być wadą tej lampy, bo na mokro się jej nie przetrze - jedynie odkurzyć można. Lampa przygotowana jest do zastosowania świetlówek energooszczędnych więc te 60W spokojnie wystarczy. Istnieje też możliwość skrócenia lampy. Wyglądają ciekawie, to im trzeba przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 24.01.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ta różowa spodobała by się mojej Zośce:) W LeroyMerlin są takie: - Inka - 135 zł, - Motyl - 79 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 24.01.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 piu Dziękuję za info o reflektorkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 24.01.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 b_stroz Jesteśmy w temacie lamp więc i lampka dla Ciebie Oczywiście to lampa Ole, producent Alfa. Dostępna w dwóch rozmiarach i w różnych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
b_stroz 24.01.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 lampę już mam , firankę mi Pani dziś uszyła:) ptaszki w kropki doszły zamówienie na dywaniki i pudła w ikea złożone, poduchy - już myślę.a dla pamięci ptaszki które mi gusielkowo pokazałaś są super i dla pamięci firma RJB STONE http://www.rjbstone.com- piękne rzeczy tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusielkowo 24.01.2013 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Kochane Forumowiczki, a co myślicie o meblach Young Users z Vox'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts