Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny co Wy z tymi kropkami! Kropki są głupie, a już czerwone zwłaszcza :yes: No dobra piszę tak, bo u mojej córci kratka i kropki i myślałam ,że oryginalna jestem...:D Gdyby któraś chciała okleić np. pudełko po butach, top mnie zostało jeszcze sporo tapety czerwonej w białe kropki. Pokazałabym jak to wyszło u mnie, ale jestem świerzo po przeinstalowaniu systemu i wszystko straciłam!!! Także mój wielgachny katalog inspiro :(

Tak nieśmiało pokażę pokój mojego Jakuba, lat prawie pięć.

Nie jest typowo dziecięcy, bo takich nie lubię.

Nie jest jeszcze skończony, ale ogólny zamysł widać.

Za jakiś czas syn sam zacznie do zmieniać. Na razie rządzi mama :lol2:

Tylko mnie nie zjedzcie :)

J4.JPG

J5.jpg

A jam mam pytanie dotyczące wykonania "zagłówka".

Wpadłąm na taki sam pomysł, ale mój nie został jeszcze zrealizowany, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać...

Czy poduchy są ze sobą zszyte? Pokrowce możesz zdejmować do prania?

Czy Twoje dziecko nie uderzyło się nigdy o ten kształtownik? Jak on jest przymocowany do ściany?

narendil pokój bomba:yes:

b-stroz moim zdaniem pokoje są okropne, nie obraź się ale takie mam odczucia, ja wiem że dzieci kochają maskotki, ale po co one tak na tych półkach leżą, tylko się kurzą a wątpię iż twoje córki codziennie się nimi bawią;)

A meble są kupione nowe? czy może ze starego mieszkania bo tak niestety wyglądają, widać kasę włożyliście i chcieliście dobrze ale efekt jest zupełnie odwrotny, nic mi się nie podoba, a te szmatki nad firaną nie można by ściągnąć, w zasadzie czemu mają służyć.Pokoje są małe a rzeczy w nich więcej niż one mogą pomieścić.

jedynie ta szafa w rózowym pokoju fajnie wygląda, ja bym trochę zabawek pochowała, dała proste, gładkie, białe bawełniane zasłony, i trochę pokój uspokoiła

Edytowane przez reni1980

A jam mam pytanie dotyczące wykonania "zagłówka".

Wpadłąm na taki sam pomysł, ale mój nie został jeszcze zrealizowany, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać...

Czy poduchy są ze sobą zszyte? Pokrowce możesz zdejmować do prania?

Czy Twoje dziecko nie uderzyło się nigdy o ten kształtownik? Jak on jest przymocowany do ściany?

Zagłówek to osiem oddzielnych poduszek związanych ze sobą sznureczkami.

Jest trochę roboty przy rozwiązywaniu, ale spokojnie każdą da się uprać.

Kształtownik to reling kuchenny z Castoramy.

Zewnętrza krawędź jest jakieś 2 cm od ściany, jest więc dość płaski.

Jakub się nie uderzył, nie zaczepił.

Wiesz ile ja się naszukałam dobrego sposobu na zamocowanie?

Narendil domyślam się, bo ja kombinuję od pół roku :D Mysłałam o jakimś rzepie przyklejonym do ściany, albo własnie o relingu, ale małż marudził, że się jeszcze J w głowę walnie jak będzie skakał po łóżku. Ale skoro u Ciebie to działa, to będę go męczyć :)

P.S. Podglądnełam dziennik. Super u Ciebie jest. Ale przebic się przez te wszystkie strony! Dziewczyno, załóż galerię :yes:

piu idzie wiosna :) może byś tak zaproponowała kilka inspiracji domków ogrodowych. Toż to letnie rezydencje naszych pociech.:yes:

Mnie urzekł ten:

http://static.e-ogrodek.pl/articles/8902f_ogrodek-zdjecia_1_jpg_domek-na-narzedzia-inhabitat-com_main.jpg

Ale u nas MUSI być remiza strażacka. Muszę pokombinować jak to cudeńko przerobić.

Edytowane przez olgusieniunieczka
dodałam zdjęcie

oświećcie mnie - bo może ja źle widzę, to znaczy mam nadzieję, że źle widzę.

Czy w pokojach dzieci są telewizory? Bo co i rusz aż mną rzuca na krześle bo wydaje mi się, że widzę tv u dziecka.

Potem sobie myślę, że to tymczasowe, a potem sobie myślę, że to jednak faktycznie - staje się normą, że dzieci żyją przy włączonym tv...

rozumiem, że mam podejście skrajne dość, ale...

Skrajne to dla mnie jest właśnie umieszczanie tv w pokoju dziecka :yes:

Natomiast Twoje zdziwienie domanki uważam za całkiem normalne :yes: i zdroworozsądkowe :yes:

Ja też coraz częściej spotykam się z tą praktyką (w domu znajomych) i nie rozumiem :no: no bo takie dziecko może wtedy oglądać co chce? O której godzinie chce? I każdy w rodzinie spędza czas osobno, w swoim pokoju, przy swoim telewizorze? :eek:

oświećcie mnie - bo może ja źle widzę, to znaczy mam nadzieję, że źle widzę.

Czy w pokojach dzieci są telewizory? Bo co i rusz aż mną rzuca na krześle bo wydaje mi się, że widzę tv u dziecka.

Potem sobie myślę, że to tymczasowe, a potem sobie myślę, że to jednak faktycznie - staje się normą, że dzieci żyją przy włączonym tv...

rozumiem, że mam podejście skrajne dość, ale...

Też mnie to razi i moje dzieci nie będą miały telewizora w pokoju. Ostatnio właśnie w pracy o tym rozmawialiśmy i zostałam tam przegadana, patrzyli na mnie jak na wariatkę i stwierdzili , że jak będę miała dzieci to zmienię zdanie, jak mnie to wkurza.

mooi strasznie fajowe. A już pomysł użycia metalowej misy/wiadra do zrobienia "nawijacza" węża strażackiego siedzi w katalogu inspiracje-remiza ;)

tv u dziecka też sobie nie wyobrażam, chociaż wyjścia antenowe są; a nuż dzieciaki zechcą z nami do 30 zamieszkac :D ciapki są strasznie cwane i nie wyobrażam sobie w takim wypadku kontroli nad tym co i kiedy oglądają.

Ja też coraz częściej spotykam się z tą praktyką (w domu znajomych) i nie rozumiem :no: no bo takie dziecko może wtedy oglądać co chce? O której godzinie chce? I każdy w rodzinie spędza czas osobno, w swoim pokoju, przy swoim telewizorze? :eek:

właśnie nie wiem...

Często telewizor jest tłem: "nie nie, moje dziecko nie ogląda dużo bajek, tylko cały czas muszą być włączone bo inaczej się złości'.

Tv przy stole, podczas obiadu, podczas świątecznego obiadu - co wywołuje we mnie dreszcze :)

A może po prostu jestem perfidnie zazdrosna, że nie mam tv :p

Jak panowie usiłowali mi założyć wyjścia anteny i jak im powiedziałam, że w salonie nie, w mojej sypialni nie, to panowie z nadzieją w głosie:

"no ale chociaż w pokoju dziecka będzie tv, prawda'

:D

A w temacie kropek- znalazło mi się to- podpórki do książek w ptaszki z ospą

http://allegro.pl/podporki-do-ksiazek-ptaszki-w-kropki-pokoj-dziecka-i2995961186.html

Edytowane przez domanki

Fajne podpórki, ja własnie wczoraj wykombinowałam by zamówić u rzeźbiarza 3 grybe śliczne ptasiory a samemu pomalować w kropki np lub na biało, jeszcze nie zdecydowałam :)

A wczoraj wypatrzyłam takie urocze wiosenne ptasiorki szyte ręcznie z filcu

http://img534.imageshack.us/img534/1023/42258360.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kombinuje co by takie zrobić

B_stroz nie chcę wyjśc na zouzę, ktora krytykuje, ale pokoje są brzydkie. Napisałś, ze stolarz robił te meble, tańsze i ładniejsze kupiłabyś w przysłowiowym BRW. Te wyglądają jak przeróbki mebli z czasów PRL-u. Jedne co mogę doradzić, to dodanie kremowych narzut, aby to uspokoić. Nie podoba mi sie też lambrekin w kratkę, bardzo kuchennie to wyszło. Edytowane przez żona m