bluezee 11.02.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Aricia Ty jedna zauważyłaś to nawiązanie do układu kropek ze ściany na szafie Ale inni odbierają to jako bałagan, misz- masz:) Ja już sama nie wiem co myśleć i na co się zdecydować. Mnie bliżej do 3 propozycji ze względu na oryginalność i praktyczność-dziecko również otworzy szafę. Wiem tylko, że gałki kropkowane odradzacie. Tak? Piszcie swoje propozycje, odczucia , wszystkie dla mnie cenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 11.02.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Sylwia dla mnie te kubusiowe są jak najbardziej uniwersalne. Ale słonikowy dywanik juz nie bardzo mi pasuje do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.02.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bluezee gdzie kupiłaś szafę? Sylwia gdzie są te kubusiowe meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia25 11.02.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Bluezee gdzie kupiłaś szafę? Sylwia gdzie są te kubusiowe meble? mycha tz gdzie można kupić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 11.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Mycha to jest szafa PAX z IKEI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 11.02.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Mycha to jest szafa PAX z IKEI Ale pewnie ta droższa wersja? nie za 400zł? Fajna ta szafa, tak niby prosta a ładnie się prezentuje, tylko jaką tedy komodę dobrać do te szafy. Sylwia tak gdzie można kupić Ja szukam szafy i komody niedrogiej, w sobotę jedziemy do ikea i tak sobie myślę, która szafa w miarę oki jest. Zastanawiam się nad tą szafą: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218030/ komoda z tej samej serii. Edytowane 11 Lutego 2013 przez mycha.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia25 11.02.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ale pewnie ta droższa wersja? nie za 400zł? Fajna ta szafa, tak niby prosta a ładnie się prezentuje, tylko jaką tedy komodę dobrać do te szafy. Sylwia tak gdzie można kupić Ja szukam szafy i komody niedrogiej, w sobotę jedziemy do ikea i tak sobie myślę, która szafa w miarę oki jest. Zastanawiam się nad tą szafą: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218030/ komoda z tej samej serii. na przykład tutaj http://www.amko.com.pl/sketch-pooh-sauthon-cat-1197-id-5417.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 11.02.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dziewczyny - ja też mam prośbę. Czy możecie doradzić jak się zabrać za malowanie komody? Chciałabym do dziecięcego pokoju kupić ikeowską komodę Hemnes, zależy mi żeby była biała, ale biała jest niestety z płyty, drewnianej natomiast nie ma w bieli, za to jest malowana lakierem akrylowym. Czy da się ją jakoś nieskomplikowanie przemalować? A jeśli tak to jak się do tego zabrać? Ten lakier to trzeba jakoś zmyć? Wiele z Was się zna na tym bo już wielokrotnie czytałam, że coś przemalowujecie - pomóżcie proszę laikowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Blueze moim skromnym zdaniem wystarczyyby 2 galki ale Twoj pomysl bardzo mi sie podoba:yes::)Jesli kulek ma byc wiecej to ja bym sie zastanawiala nad wersja 1 lub 3. Bardzo ciekawie sie zapowiada pokoik. Zdradzisz co do za galki i skad no i oczywiscie co oprocz szafy bedzie w pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dziewczyny - ja też mam prośbę. Czy możecie doradzić jak się zabrać za malowanie komody? Chciałabym do dziecięcego pokoju kupić ikeowską komodę Hemnes, zależy mi żeby była biała, ale biała jest niestety z płyty, drewnianej natomiast nie ma w bieli, za to jest malowana lakierem akrylowym. Czy da się ją jakoś nieskomplikowanie przemalować? A jeśli tak to jak się do tego zabrać? Ten lakier to trzeba jakoś zmyć? Wiele z Was się zna na tym bo już wielokrotnie czytałam, że coś przemalowujecie - pomóżcie proszę laikowi ja mam w bawialni przemalowana komode Hemnesa na bialo. Kupilam wiele lat temu drewniana ale jakos kolorystycznie mi nie lezala a ze z drewna i jakosciowo niezla to dostala biale wdzianko i nowe galki. Malowalam zwykla biala farba akrylowa duluxa.bardzo mi sie spieszylo wiec nawet nie matowilam komody. zdjecia u mnie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 bluezee, szczerze mówiąc, to na wizualce dokładnego efektu nie widać ale skoro mówisz,że 3 praktyczniejsza, to widocznie tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 11.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Aneta - ja Twój dom znam wzdłuż i wszerz, a kuchnię mam w inspiracjach Muszę Cię przepytać na okoliczność szarej farby w kuchni, ale to u Ciebie jeśli pozwolisz - żeby tu nie zaśmiecać A wracając do hemnesa - widziałam u Ciebie w bawialni, ale byłam przekonana, że masz gotowca białego. I Ty tę komodę tak bez niczego po prostu farbą pomalowałaś? A odtłuszczałaś czymś wcześniej? Edytowane 11 Lutego 2013 przez Sylwia_LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Aneta - ja Twój dom znam wzdłuż i wszerz, a kuchnię mam w inspiracjach Muszę Cię przepytać na okoliczność szarej farby w kuchni, ale to u Ciebie jeśli pozwolisz - żeby tu nie zaśmiecać A wracając do hemnesa - widziałam u Ciebie w bawialni, ale byłam przekonana, że masz gotowca białego. I Ty tę komodę tak bez niczego po prostu farbą pomalowałaś? A odtłuszczałaś czymś wcześniej? umylam plynem do naczyn:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 11.02.2013 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 umylam plynem do naczyn:D Dziękuję To poradź mi proszę jeszcze czy lepiej malować ją przed skręceniem, czyli każdą część z osobna czy już po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.02.2013 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 ja swoja malowalam skrecona. tylko szuflady powyjmowalam:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 11.02.2013 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Dziewczyny - ja też mam prośbę. Czy możecie doradzić jak się zabrać za malowanie komody? Chciałabym do dziecięcego pokoju kupić ikeowską komodę Hemnes, zależy mi żeby była biała, ale biała jest niestety z płyty, drewnianej natomiast nie ma w bieli, za to jest malowana lakierem akrylowym. Czy da się ją jakoś nieskomplikowanie przemalować? A jeśli tak to jak się do tego zabrać? Ten lakier to trzeba jakoś zmyć? Wiele z Was się zna na tym bo już wielokrotnie czytałam, że coś przemalowujecie - pomóżcie proszę laikowi ja bym jednak zmatowiła papierem przed malowaniem- nie musi być dokładnie, ale farba będzie lepiej trzymała. A po matowieniu możesz umyć płynem Duluxowwą akrylową białą aksamitną polecam- jest matowa, fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 11.02.2013 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 ja bym jednak zmatowiła papierem przed malowaniem- nie musi być dokładnie, ale farba będzie lepiej trzymała. A po matowieniu możesz umyć płynem Duluxowwą akrylową białą aksamitną polecam- jest matowa, fajna Aneta - dzięki szalona kobieto! Kamilcia - a jakiej ziarnistości ten papier powinien być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.02.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 jak masz czas i checi to uzyj papieru. Powiniwn byc drobniusuenki - 200 albo wiecej, ja bym przynajmniej tak zrobila... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 12.02.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 jak masz czas i checi to uzyj papieru. Powiniwn byc drobniusuenki - 200 albo wiecej, ja bym przynajmniej tak zrobila... Czas i chęci są, gorzej z wykonaniem bo nigdy takich rzeczy nie robiłam i boję się jak to wyjdzie. A jak zepsuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 12.02.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 jak nie wyjdzie to zawsze mozesz poprawić, spokojnie:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts