Ilona Agata 09.03.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 vieta, materiał na zasłonkę kupiony w zwykłym sklepie z tkaninami, niestety nie pamiętam nazwy, to chyba nic sieciowego . diana_teresa, o to chodzi, żeby się wspinał . Oczywiście drabina musi być przymocowana do ściany, żeby nie spadła na głowę, ale na początku może się jej trzymać i próbować wstawać, a później wchodzić na niższe szczebelki - wyższe będą obłożone zabawkami, pluszakami, książkami, itp. Gumisiowa, zdaję sobie sprawę, że on będzie biegać i bez tej drabiny wspinać się na kanapy, krzesła, stoły, parapety. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce, być może po jakimś czasie nastąpi demontaż drabiny. Fotel kupiony na allegro (stary), mąż zeszlifował części drewniane, przemalował, ja kupiłam materiały obiciowe i zawiozłam do tapicera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 09.03.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nooo tak...gapa ze mnie...Przeciez napisalas ze kupilasA ja mam do Ciebie pytanie techniczne-te moje fotele drewniane nogi i oparcia maja lakierowane-czy ja to musze zetrzec-zeby malowac na nowy kolor?Jak wy to robiliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Nasze elementy drewniane też były lakierowane i mąż ten lakier ścierał średniej grubości papierem ściernym, choć zapytany twierdzi, że idealnie powinno być zeszlifowane najpierw grubym, a potem wyrównane średniej grubości papierem. Aha, robił to elektryczną szlifierką do drewna (koszt 50 zł), bo ręcznie to za dużo roboty Na lakier bym nie radziła, bo farba może nie wejść w pory drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 09.03.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Raz/dwa razy spadnie, walnie głową i drabina zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Zeberr, a widziałaś ścianki wspinaczkowe w żłobkach, przedszkolach i pokojach dla dzieci?Ja jako dziecko nie po takich drabinach biegałam (matka i ojciec z branży budowlanej) i jakoś żyję. Edytowane 9 Marca 2013 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 09.03.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona, mam trójkę dzieci i wiem, co one są w stanie zrobić. Drabina wygląda bardzo fajnie i ogólnie jest to dobry pomysł, ale dla starszych dzieci. Nie upilnujesz malucha, żeby tam nie właził jak MALUCH. Chyba że go przywiążesz do siebie, choć i to nie do końca. Na placu zabaw dwuletni synek wypadł mi z rąk i spadł z drabinki (asekurowałam go i dosłownie na sekundę spuściłam z oka, bo obok leciało na ziemię inne dziecko). Nie jestem przeciwna ściankom i innemu wspinaniu - wręcz przeciwnie, na bardzo wiele dzieciom pozwalam, ale strasznie trzeba uważać. No i wiesz - my jako dzieci dużo dziwnych rzeczy robiliśmy i większość z nas przeżyła, ale czasy się zmieniają. Czasem jak moje dzieci bardzo szaleją, nachodzi mnie taka myśl, że gdyby coś się stało, zaraz artykuł w gazecie - patologiczna matka dziecka nie upilnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 09.03.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona pokoik bardzo mi się podoba , tylko ten zółty na ścianach jakoś mi nie bardzo (ale ja nie z frakcji kolorowych ) . Ale tak sobie wyobrażam że ściany są szare albo białe, było by dla mnie bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Zeberr, dlatego pisałam, że będziemy trzymać rękę na pulsie i oczywiście być może - jak mały zacznie chodzić - usuniemy drabinkę na kilka lat z pokoju. I tak przewidujemy zmiany w tym pokoju za rok, bo potrzebny będzie stolik i krzesełko. kanka9, kolor na ścianie jest zielony - razem z mężem dziwimy się, że wychodzi na zdjęciach jak żółty . Pewnie to kwestia lamp, bo zdjęcia robiłam po zmroku. W rzeczywistości jest inny, bardziej przytłumiony/przybrudzony. To miał być gabinet i pokój został pomalowany 2,5 roku temu, a kiedy okazało się, że spodziewamy się dziecka, stwierdziliśmy, że nie warto przemalowywać Ja też najchętniej widziałabym tam szarość, ale nie miałam serca prosić męża, bo miał i tak bardzo dużo roboty z szafami poza tym za dużo już szarych pokoi w naszym domu, a na inny kolor nie miałam pomysłu Dodatkowo za jakiś rok/dwa w całym domu będziemy odświeżać ściany lub się przeprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnajola 09.03.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 gumisiu juz dzisiaj obczajałam, gdzie tą tapete przykleic!!jestem o krok od zamowienia, także nie bądz żyła tylko pokazuj wyczaiłam tez na tej stronce fajny zegar scienny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 09.03.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona no szary był by idealny do tego niebieskiego Przeprowadzać się ? Co to za plany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 09.03.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 gumisiu juz dzisiaj obczajałam, gdzie tą tapete przykleic!!jestem o krok od zamowienia, także nie bądz żyła tylko pokazuj wyczaiłam tez na tej stronce fajny zegar scienny OK NIE BEDE ZYLA:lol2:-cos wykombinuje a jutro(tak jutro,chociaz niedziela)zaczynam tapetowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninia41 09.03.2013 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona Agata Pokoik super, bardzo przytulny i przyjemny No dla mnie bomba Kochani może Ktoś z Was ma blisko Ikeę i w najbliższym czasie by się wybierał ? Bo potrzebuję 4 drobnych rzeczy, a u mnie najbliższy sklep niestety jest w Warszawie, a na allegro przedmiot wychodzi 3 razy drożej tak sobie liczą. Oczywiście pokryję wszystkie koszty i koszty wysyłki, jeśli ktoś chciałby mi pomóc i jeśli oczywiście nie był by to problem i by akurat się wybierał to proszę o kontakt powiem co i jak, była bym bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_bw 09.03.2013 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Do Piu - pytanie o tapete Piu, na stronie 265 wklejalas piekne tapety - wpadla mi w oko ta, gdzie dziewczynka siedzi na bialym lozku, za nia jest szara sciana, a obok sciana wyklejona tapeta - na dole pionowe pasaki, wyzej border i nad borderem tapeta w delikatne drzewa - czy mozesz mi napisac, jaka to kolekcja i ewentualnie jaka cena, jesli znasz. Czy jest do kupienia w Polsce? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 kanka, a tak sobie napisałam, bo nie wiem, gdzie będę za kilka lat, a że przeprowadzam się średnio co 3 do 5 lat, to pewnie i tym razem coś wymodzę - oczywiście żadnych planów jeszcze nie ma Choć gdyby nie to, że za moment pojawi się dziecko, pewnie pakowalibyśmy się właśnie do Warszawy Ninia41, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vioris 09.03.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 I ja w końcu prawie skończyłam pokoik córeczki Jeszcze do zrobienia parę dekoracji, jedna półka po prawej w rogu wnęki (nie widać na foto). Doradźcie co jeszcze można zrobić? Córcia o takim marzyła i jest bardzo szczęśliwa [ATTACH=CONFIG]175388[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.03.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona, fajny pokoik powiedz, czy drabina jet jakoś przytwierdzona do ściany? mam właśnie taki dylemat : drabina + małe dzieci ....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 09.03.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Jeszcze nie, ale lada dzień przytwierdzimy Moim zdaniem dla dziecka 3+ będzie jak znalazł (i tak się będzie wspinać gdzie popadnie, w dodatku jakąś stabilność już ma), dla młodszego może być pomocna przy nauce wstawania, a w okresie przejściowym pewnie schowamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vioris 09.03.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Witajcie I ja pokaze pokoik mojej córci [ATTACH=CONFIG]175427[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175428[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175429[/ATTACH] Śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 09.03.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Ilona Agata - świetny pokój.! Drabina też. Dzieci z reguły nie są samobójcami - warto im pozwolić na eksperymenty, nawet jeśli skończą się upadkiem.Moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 09.03.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 I ja w końcu prawie skończyłam pokoik córeczki Jeszcze do zrobienia parę dekoracji, jedna półka po prawej w rogu wnęki (nie widać na foto). Doradźcie co jeszcze można zrobić? Córcia o takim marzyła i jest bardzo szczęśliwa [ATTACH=CONFIG]175393[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175388[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175390[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175391[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175392[/ATTACH] Śliczny pokoik chyba każda mała dziewczynka marzy o różowym , wiesz u nas tez bedzie rozowo:yes:, tylko nie masz wrażenia ze ten żyrandol jest za ciezki do tak delikatnego pokoiku, chzba ze tzlko na zdjeciach wygląda na długi i ciężki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts