Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

vieta, materiał na zasłonkę kupiony w zwykłym sklepie z tkaninami, niestety nie pamiętam nazwy, to chyba nic sieciowego :no:.

diana_teresa, o to chodzi, żeby się wspinał :yes:. Oczywiście drabina musi być przymocowana do ściany, żeby nie spadła na głowę, ale na początku może się jej trzymać i próbować wstawać, a później wchodzić na niższe szczebelki - wyższe będą obłożone zabawkami, pluszakami, książkami, itp.

Gumisiowa, zdaję sobie sprawę, że on będzie biegać i bez tej drabiny wspinać się na kanapy, krzesła, stoły, parapety. Zobaczymy jak się sprawdzi w praktyce, być może po jakimś czasie nastąpi demontaż drabiny. Fotel kupiony na allegro (stary), mąż zeszlifował części drewniane, przemalował, ja kupiłam materiały obiciowe i zawiozłam do tapicera :).

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasze elementy drewniane też były lakierowane i mąż ten lakier ścierał średniej grubości papierem ściernym, choć zapytany twierdzi, że idealnie powinno być zeszlifowane najpierw grubym, a potem wyrównane średniej grubości papierem.

Aha, robił to elektryczną szlifierką do drewna (koszt 50 zł), bo ręcznie to za dużo roboty :)

Na lakier bym nie radziła, bo farba może nie wejść w pory drewna.

Ilona, mam trójkę dzieci i wiem, co one są w stanie zrobić. Drabina wygląda bardzo fajnie i ogólnie jest to dobry pomysł, ale dla starszych dzieci. Nie upilnujesz malucha, żeby tam nie właził jak MALUCH. Chyba że go przywiążesz do siebie, choć i to nie do końca. Na placu zabaw dwuletni synek wypadł mi z rąk i spadł z drabinki (asekurowałam go i dosłownie na sekundę spuściłam z oka, bo obok leciało na ziemię inne dziecko). Nie jestem przeciwna ściankom i innemu wspinaniu - wręcz przeciwnie, na bardzo wiele dzieciom pozwalam, ale strasznie trzeba uważać. No i wiesz - my jako dzieci dużo dziwnych rzeczy robiliśmy i większość z nas przeżyła, ale czasy się zmieniają. Czasem jak moje dzieci bardzo szaleją, nachodzi mnie taka myśl, że gdyby coś się stało, zaraz artykuł w gazecie - patologiczna matka dziecka nie upilnowała :)

Zeberr, dlatego pisałam, że będziemy trzymać rękę na pulsie i oczywiście być może - jak mały zacznie chodzić - usuniemy drabinkę na kilka lat z pokoju. I tak przewidujemy zmiany w tym pokoju za rok, bo potrzebny będzie stolik i krzesełko.

kanka9, kolor na ścianie jest zielony - razem z mężem dziwimy się, że wychodzi na zdjęciach jak żółty :lol2:. Pewnie to kwestia lamp, bo zdjęcia robiłam po zmroku. W rzeczywistości jest inny, bardziej przytłumiony/przybrudzony. To miał być gabinet i pokój został pomalowany 2,5 roku temu, a kiedy okazało się, że spodziewamy się dziecka, stwierdziliśmy, że nie warto przemalowywać :no: Ja też najchętniej widziałabym tam szarość, ale nie miałam serca prosić męża, bo miał i tak bardzo dużo roboty z szafami :yes: poza tym za dużo już szarych pokoi w naszym domu, a na inny kolor nie miałam pomysłu :no: Dodatkowo za jakiś rok/dwa w całym domu będziemy odświeżać ściany :yes: lub się przeprowadzać.

Ilona Agata Pokoik super, bardzo przytulny i przyjemny :) No dla mnie bomba

Kochani może Ktoś z Was ma blisko Ikeę i w najbliższym czasie by się wybierał ?

Bo potrzebuję 4 drobnych rzeczy, a u mnie najbliższy sklep niestety jest w Warszawie, a na allegro przedmiot wychodzi 3 razy drożej tak sobie liczą.

Oczywiście pokryję wszystkie koszty i koszty wysyłki, jeśli ktoś chciałby mi pomóc i jeśli oczywiście nie był by to problem i by akurat się wybierał to proszę o kontakt powiem co i jak, była bym bardzo wdzięczna.

Do Piu - pytanie o tapete

Piu, na stronie 265 wklejalas piekne tapety - wpadla mi w oko ta, gdzie dziewczynka siedzi na bialym lozku, za nia jest szara sciana, a obok sciana wyklejona tapeta - na dole pionowe pasaki, wyzej border i nad borderem tapeta w delikatne drzewa - czy mozesz mi napisac, jaka to kolekcja i ewentualnie jaka cena, jesli znasz. Czy jest do kupienia w Polsce? Dzieki :)

kanka, a tak sobie napisałam, bo nie wiem, gdzie będę za kilka lat, a że przeprowadzam się średnio co 3 do 5 lat, to pewnie i tym razem coś wymodzę - oczywiście żadnych planów jeszcze nie ma :no: Choć gdyby nie to, że za moment pojawi się dziecko, pewnie pakowalibyśmy się właśnie do Warszawy :lol2:

Ninia41, dziękuję :)

I ja w końcu prawie skończyłam pokoik córeczki :)

Jeszcze do zrobienia parę dekoracji, jedna półka po prawej w rogu wnęki (nie widać na foto).

Doradźcie co jeszcze można zrobić?

Córcia o takim marzyła i jest bardzo szczęśliwa :D

[ATTACH=CONFIG]175393[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]175388[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]175390[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]175391[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]175392[/ATTACH]

Śliczny pokoik chyba każda mała dziewczynka marzy o różowym , wiesz u nas tez bedzie rozowo:yes:, tylko nie masz wrażenia ze ten żyrandol jest za ciezki do tak delikatnego pokoiku, chzba ze tzlko na zdjeciach wygląda na długi i ciężki :eek: