piu 12.03.2013 01:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ..bo do DIY trzeba mieć choć odrobinę manualnego talentu i czas Ale wielu się też po prostu nie chce, to fakt, czasem proste zmiany małym kosztem uczyniłyby cuda. Co do reszty to się w pełni zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.03.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) O jej to ja byłam szczęśliwą posiadaczką pięknej sukienki komunijnej, którą uszyła mi chrzestna wyła na kole księżniczkowa ale bez przegięcia, pamiętam że uszyła mi do tego torebkę w której to miałam rózaniec i książeczkę i byłam taka szczęśliwa, na głowie miałam wianek zrobiony z konwalii też przez chrzestną a na nogach stukające lakierki które potem zdarłam do granic możliwości bo mama pozwoliła mi w nich chodzić na co dzień a przecież były to najpiękniejsze buty na świecie i jakoś całkiem dobrze to wspominam Co do mody na Monster high to po prostu moda i tyle w końcu przejdzie, pokażę wam moją wersję monsterki dla córci koleżanki http://imageshack.us/a/img826/5102/p1130755jpg.jpg Wybaczcie jakość lalki ale to początki szycia Moja na szczęście nie ma jeszcze sprecyzowanych oczekiwań zabawkowych, ogólnie najfajniejsza jest piłka i klocki Edytowane 12 Marca 2013 przez diana_teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 12.03.2013 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ostatnio myślę o sposobie przechowywania zabawek a oto kilka inspiracjiTo nie mój styl akurat ale pomysłowohttp://img713.imageshack.us/img713/8610/78381731.jpg Uploaded with ImageShack.usJa bym chciała pokój ALicji w takim stylu na pastelowohttp://img521.imageshack.us/img521/8629/79037123.jpg Uploaded with ImageShack.usi jeszcze kilka znalezionychhttp://img823.imageshack.us/img823/8484/66620645.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img145.imageshack.us/img145/8283/45747223.jpg Uploaded with ImageShack.usno a to wstawiam za pomysłhttp://img849.imageshack.us/img849/6411/74094163.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 12.03.2013 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Obłędny patent, jak w łaźni na kopalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 12.03.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 diana_teresa fajne inspiracje te pastelkowe warte zapamiętania, Moja najmłodsza córcia też ALICJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.03.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ..bo do DIY trzeba mieć choć odrobinę manualnego talentu i czas Ale wielu się też po prostu nie chce, to fakt, czasem proste zmiany małym kosztem uczyniłyby cuda. przede wszystkim sie nie chce bo do pomalowania brzydkich płytek podkładem a na to kolorem to specjalnego talentu manualnego nie trzeba Do przemalowania prostego mebla na inny kolor też nie. Wiele razy usłyszałam : a bo to ci sie tak chce ... Z drugiej strony - mnie takie przeróbki po prostu kręca- jak kogos nie bawi taka robota, a do tego brzydko mówiąc "zwisa mu " czy ma w domu meble koszmarki - to po co ma sie męczyć. Poza tym - całej rzeszy ludzi to się tez zwyczajnie podoba. a o gustach... wiadomo... Jakoś nie usłyszałam nigdy od znajomych ludzi - kupiłam te meble/płytki/kanape etc bo co prawda nie podobaja mi sie, ale nie chciało mi sie innych szukać Każdy mieszka jak chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.03.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 mataibartek, fajny pokoik i choć preferuję minimalizm, te Twoje chmurki wcale mi nie przeszkadzają ! jest bardziej dziecinnie jak z baloników zejdzie powietrze, już zrobi się mniej dekoracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 12.03.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 mataibartek, fajny pokoik i choć preferuję minimalizm, te Twoje chmurki wcale mi nie przeszkadzają ! jest bardziej dziecinnie jak z baloników zejdzie powietrze, już zrobi się mniej dekoracji dzięki dziewczyny wiem, że w pokoju dużo się dzieje po części dlatego, że Jasiek jako czterolatek miał swoje zdanie przy jego tworzeniu dzieciaki dobrze się tam czują, a to dla mnie najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabzik 12.03.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja nie wiem jak to jest, ale moja starsza córka skończy w tym roku 9 lat. Nigdy nie miała fazy różu, nie miała ani jednej lalki Barbie, żadnego kucyka i innych zabawek na topie. Miała jednego Pet shopa, dostała na któreś urodziny od nieświadomej koleżanki i jedną taką małą laleczkę z gumy, czy czegoś takiego z gumowymi ubrankami. To chyba tez był jakiś hit O Monster high dowiedziałam się niedawno z jednego bloga dzieciowego. Może jestem wyrodną matką, ale moje dzieci nie oglądają kanałów z kreskówkami, nie chodzimy na wycieczki do Smyka, więc nie mają specjalnego kontaktu z tym badziewiem. Chłopcy mieli kiedyś fazę na resoraki hot weels, ale raczej nie wynikała ona z mody. Sądzę, że nie czują się skrzywdzone, bo nigdy żadne tego typu zabawki nie pojawiły się na listach do św. Mikołaja, chociaż wiedzą, że wtedy można zamawiać wszystko. Pisze to dlatego, że skłaniam się ku tezie, że jednak rodzice mają duży wpływ na kształtowanie gustu dziecka. Później to się zmienia, w pewnym momencie większe znaczenie ma grupa rówieśnicza, a jeszcze później własne poszukiwania stylu itd. Ale wydaje mi się, że podstawę wynosi się z domu. Moi rodzice, mimo ciężkich czasów PRL-u byli trochę pod prąd, jeżeli chodzi o wystrój mieszkania. Nie było w domu meblościanki, tylko drewniane meble robione na zamówienie, zamiast wzorzystych tapet - białe ściany, a na nich prace zaprzyjaźnionych artystów, nie było wykładzin, tylko proste dechy podłogowe. W takim domu wyrosłam i efekt jest taki, że nigdy nie byłam w sklepie Bodzio, B&W, czy innej Agacie, a urządziłam już kilka mieszkań w swoim życiu. Nie chcę, żeby zabrzmiało to jak przechwałki, bo nie o to chodzi. Cały czas chodzi mi o to kształtowanie gustu dziecka. Pojawił się temat komunii, ja do komunii szłam w prostej sukience z białego szyfonu, szytej na wzór sukienki Rachel Ward z filmu "Ptaki ciernistych krzewów" (wiecie, wtedy to był hit ) Dokładnie tej: http://c.wrzuta.pl/wi13533/2aa95dc8000a097b49a8478a/the_thorn_birds_-_rachel_ward To było moje marzenie. Nie usztywniane halki, falbany i gipiury. Na głowie miałam wianek z tiulowych różyczek. Z drugiej strony moi rodzice nie ingerowali w zmiany, które wprowadzałyśmy z siostrą w swoich pokojach, jak juz dorosłyśmy do zmian. Pamiętam, jak na warsztatach tkackich zrobiłam okropna lampę i powiesiłam w swoim pokoju. Moich rodziców musiało to boleć ale nic nie mówili. Przemilczeli tez malunki na ścianie i przerobione łóżko. Mam nadzieję, że moje dzieci nie będą tak intensywnie poszukiwać swojego stylu, hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 wiadra pod sufitem super, idealne do małego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabzik 12.03.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 A weszłam tu, żeby zapytać, czy macie może jakieś doświadczenia z drukowaniem tapet? Chodzi mi o drukowanie z własnego wzoru. Zastanawiam się, czy nie wysłać zapytania do zaprzyjaźnionej drukarni o ewentualny koszt, ale może ktoś to robił i przetarł szlak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 no ale sama chcesz to zrobić? ja zleciłabym to jednak firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 12.03.2013 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 dzięki dziewczyny wiem, że w pokoju dużo się dzieje po części dlatego, że Jasiek jako czterolatek miał swoje zdanie przy jego tworzeniu dzieciaki dobrze się tam czują, a to dla mnie najważniejsze Masz bardzo dobre podejście do tematu jak napisalas dzieciaki dobrze sie tam czuja i to jest najwazniejsze . Pokoik taki bardziej chłopiecy ale choc córcia jeszcze malutka to zapewne niedługo tez jej zdanie dojdzie do głosu i nabierze bardziej dziewczecych dodatków !!! Drogie Mamy urzadzamy pokoik dla dziecka ,a nie dla Siebie o czym niektóre mamy chyba zapominają, To dziecko bedzie w nim spędzac najwiecej czasu !!! Nie mówie tutaj żeby spelniac wszystkie zachcianki dziecka i nalezy tez brac pod uwage wzgledy bezpieczenstwa bo maluszki mają bardzo bujną wyobraznie ale juz kilkuletnie dziecko ma swoje zdanie i mądra mama powinna wiedziec co je interesuje i czym lubi sie bawic ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolabzik 12.03.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 żona m - ale co zleciłabyś firmie? piszesz o moich tapetach? bo zaprojektowanie i przygotowanie do druku nie stanowi dla mnie problemu, a sam druk zleciłabym drukarni. Pytam tylko, czy ktoś to może robił i na przykład okazało się, że druk cyfrowy wychodzi nie fajnie na tapecie, bo offset się zupełnie nie opłaca przy tak małym nakładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 wydruk oczywiście..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 12.03.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 O jej to ja byłam szczęśliwą posiadaczką pięknej sukienki komunijnej, którą uszyła mi chrzestna wyła na kole księżniczkowa ale bez przegięcia, pamiętam że uszyła mi do tego torebkę w której to miałam rózaniec i książeczkę i byłam taka szczęśliwa, na głowie miałam wianek zrobiony z konwalii też przez chrzestną a na nogach stukające lakierki które potem zdarłam do granic możliwości bo mama pozwoliła mi w nich chodzić na co dzień a przecież były to najpiękniejsze buty na świecie i jakoś całkiem dobrze to wspominam Co do mody na Monster high to po prostu moda i tyle w końcu przejdzie, pokażę wam moją wersję monsterki dla córci koleżanki http://imageshack.us/a/img826/5102/p1130755jpg.jpg Wybaczcie jakość lalki ale to początki szycia Moja na szczęście nie ma jeszcze sprecyzowanych oczekiwań zabawkowych, ogólnie najfajniejsza jest piłka i klocki wow ale czaderska Moja córka , fanka monster high zrobiła wielkie oczy i zapytala jest jeszcze jakaś inna do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamuniaolunia 12.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Witajcie jestem nowym użytkownikiem forum. Planuję remont pokoiku mojego 3 latka ale od nadmiaru propozycji aż głowa boli. Na forum jest tyle fantastycznych inspiracji użytkowników jak i zaczerpniętych z netu, że tylko pozazdrościć pomysłów. Mi niestety brakuje spójności w urządzaniu, pomysłów itd. Dlatego też nieśmiało proszę o pomoc:lol: Wrzucam parę zdjęć pokoiku naszego Synka i proszę o pomoc. Pokój jest bardzo trudny, z dużym skosem, małą ilośćią miejsca. Największy kłopot mam z oknem, czy myslicie, że taka forma firan/zasłon (jaką załączyłam) będzie odpowiednia?Proszę o pomoc i rady. Z góry dziękuję Zapomniałam napisać, że tak wyglądał pokoik na początu, doszło bardzo dużo zabawek, pudeł na zabawki i dużych aut. Przez taka dużą ilość zabawek pokoik wydaje się zagracony mimo, iz jest posprzątany. Nie mam serca wynieść tych wszystkcih zabawek, tylko dlatego, zeby pokój wyglądał ładnie i miło dla oka, Synek się wszystkim bawi. Czekam na propozycje, wszystkie komentarze przyjme z pokorą Edytowane 12 Marca 2013 przez mamuniaolunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.03.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) w podzięce za Wase inspiracje pokaze Wam jak wygladają pokoje moich dziewczynek. Juz kiedys z kilkaset stron wstecz pokazywalam ale troszke sie zmienilo sypialnia Heli, która w czwartek skonczy 3 lata Jak ktos nie toleruje rózu niech nie patrzy:P Sypialnia Marylki, która ma sie pojawic na poczatku maja - tutaj wiele czerpalam z ostatnich Waszych inspiracji ale jeszcze wiele brakuje... planuje sofe biala z ikei, lozeczko i szafe. galki beda pozmieniane na niebieskie w biale kropki, dywanik tez niebieski w biale kropki ramki z pepco bawialnia dziewczynek w czwartek pojawi sie namiot Edytowane 12 Marca 2013 przez anjamen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 12.03.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) mamuniaolunia to może wklej aktualniejsze zdjęcia bo na tych pokoik kolorystycznie naprawde bardzo ładnie wygląda , dodatki bardzo fajnie dobrałas do reszty i zabawek na zdjęciach nie widze aż tak dużo !!! Edytowane 12 Marca 2013 przez ZUZIA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 12.03.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 żona m - ale co zleciłabyś firmie? piszesz o moich tapetach? bo zaprojektowanie i przygotowanie do druku nie stanowi dla mnie problemu, a sam druk zleciłabym drukarni. Pytam tylko, czy ktoś to może robił i na przykład okazało się, że druk cyfrowy wychodzi nie fajnie na tapecie, bo offset się zupełnie nie opłaca przy tak małym nakładzie te moje fototapety powyzej sa drukowane w dukarni a zdjecia z fotolii, ja jestem zadowolona. tylko to drogi interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts