anagat 26.07.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 A to pokoik mojego synka w wynajmowanym tymczasowym domku. Zaraz po 'przeprowadzce' malucha I niedawno.. Miało być kolorowo i jest, szczególnie po zmianie zasłonki:) Ścian niestety nie możemy za bardzo obwieszać, bo niedługo znowu się wyprowadzamy. P.S. łóżeczko też już nie ma jednego boku, bo nam dziciak zaczął skakać na główkę w wieku 13 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.07.2013 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Fotel do karmienia mi się przydaje nawet teraz, kiedy małej już nie karmię piersią, ale lubi possać butelkę przed spaniem. Szafa, komoda to na bank potrzebne. Delikatne światełko też. No i dywanik jakiś mięciutki, żeby na nim matę edukacyjną położyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 26.07.2013 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2013 Zdublował mi się post :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 27.07.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2013 Bardzo prosiłabym o fotki ewent przekierowanie mnie na pokoje dziecięce pomalowane na szaro. Ale takie Wasze nie aranżacje z nie wiadomo jakimi kolorami(nazwami) i oczywiście co myślicie o szarościach w pokoju dziewczęcym konkretnie 5 latki. Będę wdzieczna za odp:* Szary do pokoju dziewczynki to wbrew pozorom dobry wybór, zależy tylko z czym go połączysz: - biały i złamany róż - zółty ciepły albo cytrynowy -czerwony http://jagonia.wordpress.com/tag/szary-pokoj-dziecka/ http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/pokoj-dla-zuzi-prosze-o-pomoc,1,25,205027.html http://stylizacjawnetrz.blox.pl/tagi_b/455911/zolto-szary-pokoj.html http://www.lovingit.pl/tag/pokoje-dla-dzieci/ http://44kids.blogspot.com/2012/05/szaro-zoty-pokoj-nr-2.html http://pinterest.com/interiorspl/ - tu wyszukaj pokoje dla dziewczynek, może cię coś zainspiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.07.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 A to pokoik mojego synka w wynajmowanym tymczasowym domku. Zaraz po 'przeprowadzce' malucha I niedawno.. Miało być kolorowo i jest, szczególnie po zmianie zasłonki:) Ścian niestety nie możemy za bardzo obwieszać, bo niedługo znowu się wyprowadzamy. P.S. łóżeczko też już nie ma jednego boku, bo nam dziciak zaczął skakać na główkę w wieku 13 miesięcy. fajny pokoik ale szczerze - wiekowo mamy chyba takich samych chłopców i ... u mnie ta zasłonka nie przeżyłaby ani jednego dnia, bo by się na niej non stop wieszał i to samo też z tą lampką fajnie, że u was się to trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 29.07.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Cześć, nie zdarza mi sie prosić o poradę przy robieniu zlecenia, ale w tym wypadku jestem zmuszona. Projektuję dom dla młodych oczekujących przyjścia pierwszego dziecka, no i nadeszła kolej na zabranie się za pokój dla niemowlaka. Młodzi jeszcze nie ogarniają tematu, ja też nie, bo nie jestem matką i nie mam specjalnie kontaku z dziecmi, a z tak małymi to już w ogóle. Ale do meritum: co w takim pokoju jest NIEZBĘDNE poza łózeczkiem, meblem na przechowywanie pieluch i środków pielegnacyjnych, przewijakaiem ? Czy fotel do karmienia dla matki się sprawdza? Co jeszcze powinno się znajdować w pokoju tak małego dziecka? Dodam, że chciałabym, aby wyposażenie posłużyło jak najdłużej, żeby nie trzeba było za rok wymieniać całego pokoju, także może wypowiedzą się projektanci, którzy mieli już do czynienia z pokojem niemowlaka i przede wsyzstkim MAMY. Bedę niezmiernie wdzięczna! p.s. Przeszukałam internet i to forum na tyle na ile pozwolił mi czas, ale to co znalazłam to za mało, stąd dopisuję się ze swoimi pytaniami do tego wątku. Moda na urządzanie pokoju dziecka od narodzin przyszła z "Zachodu" ale powoli już na szczęście odchodzi (na tymże "Zachodzie" na razie). Nie wyobrażam sobie za nic noworodka w osobnym pokoju położyć spać. Przed urodzeniem córki myślałam jak większość matek, że dziecko musi spać w swoim łóżeczku ale na szczęście córka domagała się do skutku rzeczy najnaturalniejszej w świecie, czyli spania z mamą. Może Twoi klienci mają plany na pokój dziecka, bo tak robią wszyscy a nie zastanawiali się jak chcą dziecko wychowywać? Nawet jeśli dziecko śpi w łóżeczku, to zwykle w sypialni rodziców i tam musi się cały sprzęt do przebierania i przewijania znaleźć, żeby w nocy nie latać z pokoju do pokoju. Fotel do karmienia bardzo ułatwia sprawę, bo łokieć, na którym dziecko opiera główkę w czasie karmienia nie wisi w powietrzu (fotel musi mieć wygodne podłokietniki i nie może być zbyt głęboki, żeby łatwo było z niego z dzieckiem na ręku wstać, ważne zwłaszcza dla matek po cesarce). Na urządzanie pokoju dla dziecka przyjdzie czas. Moja córa ma 3 latka i dopiero powoli zaczynam o tym myśleć. Do dzisiaj śpi ze mną i pewnie jeszcze długo tak będzie. Dodam, że spanie z dzieckiem też wymaga organizacji - dużego materaca (min. 180 cm szer., jeśli tatuś ma się też zmieścić) i dla bezpieczeństwa dziecka położonego na podłodze. To tak ewentualnie dla innych klientów zdecydowanych na spanie z dzieckiem. Zachęcam do poczytania o cosleepingu, bo to sport nie dla każdego. Dziecko przynajmniej do roku (a nawet dłużej) na prawdę nie potrzebuje swojego pokoju i nie widzę sensu urządzać go teraz, żeby stał pusty. Pewnie mnie niektóre mamy zlinczują ale uważam, że separowanie dziecka od matki i zmuszanie go do spania w łóżeczku jest wbrew naturze i szkodzi rozwojowi dziecka. Ale jest wygodne dla mamy, bo spanie z dzieckiem to duże ograniczenie swobody. Ale tak to już jest. Dziecko wywraca świat do góry nogami i nic już nigdy nie będzie jak kiedyś (co nie znaczy gorzej, choć bywa czasem ciężko). Edytowane 29 Lipca 2013 przez -ula- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 30.07.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ostatnio znalazłam bloga nt. dziecięcych wnętrz. Bardzo miło zaskoczył mnie fakt, że to fotki naszych rodzimych pokoików!!!!!!!!!!!!!!!blog chyba świeży, ale jest w nim już sporo fajnych inspiracjihttp://roomor.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.07.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Moje dzieci od samego początku spały w swoim łóżeczku,które stało obok naszego i niewyobrażam sobie inaczej.My mieliśmy swobodę i się wysypialiśmy a dziecko było bezpieczne śpiąc obok nas w swoim łóżeczku.Taki 3 latek jest stanowczo za duży na spanie z mamą,więź dziecka z matką nie ma nic wspólnego czy się z nim śpi czy niePodczas drzemki w ciągu dnia też z nim śpisz.............?Też nie widzę potrzeby aby urządzać pokój dla takiego malucha,co innego jak ma już 2-3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Ula uważam podobnie -moja Liwia ja 4,5 roku i teraz urządzamy jej pokój -jeśli będzie chciała dalej spać z nami pomimo posiadania swojego łóżka nie zabronię jej -uwielbiam jak się przy nas budzi:) a teraz jestem w ciąży wiec będziemy mieli kolejnego lokatora:) I też nie wyobrażam sobie noworodka w osobnym pokoju a nawet w łóżeczku- był ze mną przez 9 miesięcy i co? nagle sam w łóżeczku??o nieee mamuśka będzie non stop przytulać ,całować ,spać chustować -teraz bo jak nie teraz to kiedy???jak będzie dziecko miało 18 lat??? Moda na urządzanie pokoju dziecka od narodzin przyszła z "Zachodu" ale powoli już na szczęście odchodzi (na tymże "Zachodzie" na razie). Nie wyobrażam sobie za nic noworodka w osobnym pokoju położyć spać. Przed urodzeniem córki myślałam jak większość matek, że dziecko musi spać w swoim łóżeczku ale na szczęście córka domagała się do skutku rzeczy najnaturalniejszej w świecie, czyli spania z mamą. Może Twoi klienci mają plany na pokój dziecka, bo tak robią wszyscy a nie zastanawiali się jak chcą dziecko wychowywać? Nawet jeśli dziecko śpi w łóżeczku, to zwykle w sypialni rodziców i tam musi się cały sprzęt do przebierania i przewijania znaleźć, żeby w nocy nie latać z pokoju do pokoju. Fotel do karmienia bardzo ułatwia sprawę, bo łokieć, na którym dziecko opiera główkę w czasie karmienia nie wisi w powietrzu (fotel musi mieć wygodne podłokietniki i nie może być zbyt głęboki, żeby łatwo było z niego z dzieckiem na ręku wstać, ważne zwłaszcza dla matek po cesarce). Na urządzanie pokoju dla dziecka przyjdzie czas. Moja córa ma 3 latka i dopiero powoli zaczynam o tym myśleć. Do dzisiaj śpi ze mną i pewnie jeszcze długo tak będzie. Dodam, że spanie z dzieckiem też wymaga organizacji - dużego materaca (min. 180 cm szer., jeśli tatuś ma się też zmieścić) i dla bezpieczeństwa dziecka położonego na podłodze. To tak ewentualnie dla innych klientów zdecydowanych na spanie z dzieckiem. Zachęcam do poczytania o cosleepingu, bo to sport nie dla każdego. Dziecko przynajmniej do roku (a nawet dłużej) na prawdę nie potrzebuje swojego pokoju i nie widzę sensu urządzać go teraz, żeby stał pusty. Pewnie mnie niektóre mamy zlinczują ale uważam, że separowanie dziecka od matki i zmuszanie go do spania w łóżeczku jest wbrew naturze i szkodzi rozwojowi dziecka. Ale jest wygodne dla mamy, bo spanie z dzieckiem to duże ograniczenie swobody. Ale tak to już jest. Dziecko wywraca świat do góry nogami i nic już nigdy nie będzie jak kiedyś (co nie znaczy gorzej, choć bywa czasem ciężko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 co człowiek to inne spojrzenie na sprawę -wiec każdy powinien robić tak jak uważa na nic się zdadzą mody, zdanie innych ludzi to nam ma być dobrze ,to my mamy się czuć komfortowo ze swoją decyzją. Trzeba szanować wszystkie stanowiska. Ja mimo ,że Liwka śpi z nami nie wysypiałam się jedynie wtedy kiedy była np. chora. I podkreślam opinia ,że 3 -latek jest stanowczo za duży na spanie z mamą jest kinka jedynie Twoją opinią i ewent 60% społeczeństwa:)pozostałe 40% może mieć inne zdanie. Zawsze jest moja racja, Twoja racja i wszystkich innych racja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.07.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 (edytowane) Szanuje zdanie innych,u mnie to nie była tylko kwestia wygody,ale obawa że mąż ( 100kg wagi) może dziecko przygnieść,później i tak samo wychodziło z łóżeczka i wchodziło do nas.Moje dzieci mają 4 i 7 lat i bywa że śpią ze mną no bo kto nie lubi sie przytulać. Edytowane 30 Lipca 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.07.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Dawno mnie tu nie było, ale jak oglądam te niektóre pokoje dziecięce to się zastanawiam, czy dzieci są w nich szczęśliwe? Dla mnie pokoik dziecięcy powinien być kolorowy i mieć dużo zabawek, a nie szary, bo taki jest zgodny z obowiązującymi trendami, a misie (też tylko stylowe) poukładane w koszkach dla ozdoby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 30.07.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 oj dzieci sa rozne - starszy w ogole nie chcial ze mna spac a mlodszy caly czas spi - pokoj wiec na niego caly czas czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 30.07.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 jeśli ktoś urządza marynistyczny pokój to teraz w Kauflandzie są dodatki nawet sieć z muszelkami można kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Dawno mnie tu nie było, ale jak oglądam te niektóre pokoje dziecięce to się zastanawiam, czy dzieci są w nich szczęśliwe? Dla mnie pokoik dziecięcy powinien być kolorowy i mieć dużo zabawek, a nie szary, bo taki jest zgodny z obowiązującymi trendami, a misie (też tylko stylowe) poukładane w koszkach dla ozdoby... a dla mnie najważniejsze jest to, że dziecko ma kochających rodziców którzy dają mu swobodę w dorastaniu na tyle dużą aby było pewne siebie aby znało swoją wartość i oczywiście dochodzą inne wartości. Mam przykład w rodzinie gdzie dziecko ma każda zabawkę którą zapragnie ,nawet takie po kilkaset złotych w pokoju właśnie walają się te zabawki ale zobaczyć ojca grającego z synem w piłkę -mamę która gra w gry planszowe z dzieckiem jest prawie nie możliwa. Baaa podejście ich do wychowania dzieci dla mnie jest żałosne. A czemu mam dziecka nie uczyć porządku, jakiegoś ładu??Po skończonej zabawie Liwia prosi mnie abym jej pomogła w sprzątaniu bo my dzieci uczymy poczucia estetyki, porządku. Nie wyobrażam sobie abym przyszła wieczorem z pracy a moje dziecko spało a ja miałabym sprzątać po niej pokój.Dom to są mury ,a resztę tą najważniejszą tworzą ludzie, atmosfera jaka właśnie w nim panuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Szanuje zdanie innych,u mnie to nie była tylko kwestia wygody,ale obawa że mąż ( 100kg wagi) może dziecko przygnieść,później i tak samo wychodziło z łóżeczka i wchodziło do nas.Moje dzieci mają 4 i 7 lat i bywa że śpią ze mną no bo kto nie lubi sie przytulać. hih,no tak obawy były jak najbardziej uzasadnione:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiazett 30.07.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Każdy dom i każda rodzina to inne sposoby na wychowanie dzieci. Domyślam się, że klienci czarnej też mają jakiś wkład w urządzanie pokoju, bo jakoś to chyba planują... U nas było kompromisowo - Zuzia spała z nami w sypialni, ale w swoim łóżeczku. W nocy miałam ją "pod ręką". A nad ranem po karmienu zostawała sobie już z nami w naszym łóżku. Jak miała pół roczku to poczułam, że jestem gotowa ją z naszej sypialni "wyprowadzić". Jeśli tylko było by dokąd na tamten czas, to z pewnością bym to zrobiła. Przenosząc się do większego mieszkania od razu Zuzia dostała swój pokoik i bez problemu sie w nim odnalazła, bo łóżeczko pozostało to samo Z drugim dzieckiem nie planuję daty tej przeprowadzki - wszystko zależy kiedy na taki moment wypadnie, bo i dziecko może być inne i mieć inne potrzeby Całą noc z namii w łóżku chyba też bym się bała o jej bezpieczeństwo. A poza tym to nie do końca wydaje mi się wygodne na cały pakiet zażyłości rodzinnych. Rodzice też potrzebują przestrzeni od dzieci. Przyzwyczajając dziecko do wyłącznego spania z rodzicami może się okazać momentami niewygodne... Co nie oznacza, że neguję ten sposób. Jeśli wszyscy są z danej techniki zadowoleni to wszystko jest na swoim miejscu i jest ok! A niezależnie od przyjętej metody trzeba brać pod uwagę to, że z czasem pokój dziecka będzie potrzebował przemian i wymian asortymentu. Nie od parady wymyślają "meble rosnące wraz z dzieckiem"... Choć nie wydaje mi się, że tylko one wchodzą w grę (ja nie mam i nie planuje takiego ani jednego ). Chodzi bardziej o to, żeby w planie pokoju uwzględnić tą "mobilność" i "elastyczność" - że tak to nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 30.07.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 a dla mnie najważniejsze jest to, że dziecko ma kochających rodziców którzy dają mu swobodę w dorastaniu na tyle dużą aby było pewne siebie aby znało swoją wartość i oczywiście dochodzą inne wartości. Mam przykład w rodzinie gdzie dziecko ma każda zabawkę którą zapragnie ,nawet takie po kilkaset złotych w pokoju właśnie walają się te zabawki ale zobaczyć ojca grającego z synem w piłkę -mamę która gra w gry planszowe z dzieckiem jest prawie nie możliwa. Baaa podejście ich do wychowania dzieci dla mnie jest żałosne. A czemu mam dziecka nie uczyć porządku, jakiegoś ładu??Po skończonej zabawie Liwia prosi mnie abym jej pomogła w sprzątaniu bo my dzieci uczymy poczucia estetyki, porządku. Nie wyobrażam sobie abym przyszła wieczorem z pracy a moje dziecko spało a ja miałabym sprzątać po niej pokój.Dom to są mury ,a resztę tą najważniejszą tworzą ludzie, atmosfera jaka właśnie w nim panuje. chyba mnie źle zrozumiałaś, nie pisałam nic o kupowaniu dużej ilości zabawek ani sposobie wychowywania, tylko o smutaśnych pokojach... w kolorach szarości... nie zgodzę się też, że są tylko źli rodzice, którzy zarabiają pieniądze, kupują dzieciom wszystko i wcale się nimi nie interesują, albo nie mają czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 uważam, że kolor ścian w pokoju nie jest w stanie wpłynąć na dziecko tak bardzo jak Ty to piszesz. Po prostu. A to ,że się rozpędziłam z wypowiedzią:)taka jestem .A jeśli chodzi o rodzinę którą opisuję-to rodzina konkretna z mojej strony -w mojej wypowiedzi nie było żadnego zdania które by świadczyło o tym, że piszę o wszystkich bogatych rodzinach:) I nadal uważam ,że kolor szary jest piękny:)i pokoje w kolorach szarości też-wszystko zależy od dodatków. chyba mnie źle zrozumiałaś, nie pisałam nic o kupowaniu dużej ilości zabawek ani sposobie wychowywania, tylko o smutaśnych pokojach... w kolorach szarości... nie zgodzę się też, że są tylko źli rodzice, którzy zarabiają pieniądze, kupują dzieciom wszystko i wcale się nimi nie interesują, albo nie mają czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaliko 30.07.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 chyba mnie źle zrozumiałaś, nie pisałam nic o kupowaniu dużej ilości zabawek ani sposobie wychowywania, tylko o smutaśnych pokojach... w kolorach szarości... nie zgodzę się też, że są tylko źli rodzice, którzy zarabiają pieniądze, kupują dzieciom wszystko i wcale się nimi nie interesują, albo nie mają czasu... ale..:)każdy ma prawo do własnego zdania. Wiec Twoje szanuje.I chyba koniec tej dyskusji bo to wątek -pokoje dla dzieci-zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts