Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

julcia1979 pokoik jest całkiem przyjemny, choć typowy. Jak duże zmiany chcesz przeprowadzić? Ile lat ma syn i jakie zainteresowania/potrzeby? Ja jestem właśnie w trakcie remontu pokoju mojego 5,5 latka. Remont zaczęliśmy od solidnego przeglądu zabawek. Połowa ubyła ;) Moim celem jest też pochowanie rzeczy w półkach. Dziecko w tym wieku nie musi mieć już wszystkiego w zasięgu wzroku i ręki. No i oczywiście biureczko, bo te stoliczki są za niskie. A to jest tylko bawialnia? Nie widzę łóżka.

Dziękuję za odzew :) Synek ma ok 4 latek. Do tej pory spał ze mną w sypialni, ale planuje kupić białe łóżko. Jeżeli chodzi o zabawki sa one bardzo czesto porządkowane i zachowane najpotrzebniejsze. Tak naprawdę Syn ma kilka skrzyń plastikowych w których uporządkowane są: lego, inne klocki, auta, tory - każdy rodzaj zabawki w innej skrzyni. Tak naprawdę Synek prawie w ogóle nie bawi się zabawkami, nie siedzi w pokoiku ale przeciez nie usunę mu wszystkich zabawek. Pokój jest mały i gdzies to muszę poustawiać, bo bawi się jak inne dzieci nas odwiedzają, ale sam nie.

Jeżeli chodzi o to co planuję to chciałam pomalować pokoik na biało, jasno szary, albo jasno błękitny. Niestety pomalowałam próbkami i nadal nic nie wiem, mam light grey Beckers-jasno szary ale nie wiem czy nie bury pokoik będzie, mam probkę dryfujące kry Dulux i kolor jest szaro-fioletowy i chyba też nie będzie pasował, mglisty poranek Duluxa może by pasował ale chyba juz nie znajdę tego koloru.

Pokój narazie jest bawialnia ale chcę z niego zrobić miejsce, w którym dziecko będzie się dobrze czuło i spało. Łóżko będzie stało pod skosem po prawej stronie.

A jak Wy byście widziały ten pokoik? Może najpierw kolor farby, bo już na starcie mam dylematy :D

A propos pokazanych biurek. Kupiłam starszej córce to różowe (na zdjęciach jest również jego "chłopięcy" odpowiednik niebiesko-żółto-czerwony). Muszę niestety stwierdzić, że jego jakość nie jest najlepsza. Biurko jest do samodzielnego montażu, części nie najlepiej do siebie pasują. Może to być opcja tymczasowa, ale głowy nie urywa.

chciałam pomalować pokoik na biało, jasno szary, albo jasno błękitny. Niestety pomalowałam próbkami i nadal nic nie wiem, mam light grey Beckers-jasno szary ale nie wiem czy nie bury pokoik będzie

Wg mnie to może być super, ale ja sama przełamałabym to bielą (tylko nie bielą optyczną, czyli taka śnieżnobiałą, sufitową, ale jakąś lekko złamaną, np. vanilla cream Beckersa, właśnie się nią bawię). Dodałabym jakieś pasy, albo po prostu pomalowałabym 2 ściany w kolorze i 2 ściany w bieli. Jeśli do tego dojdą białe mebelki, to nie powinno być buro, wcale a wcale.

Vanilię cream kilka dni temu pomalowałam płyte gipsową ale nie brałam tego koloru pod uwagę, dziś musze sie dokładnie temu kolorowi przyjrzeć. Chociaż znalazłam juz sklep, w ktorym jest mglisty poranek duluxa. Pani poinformowała mnie, ze dziwi się ze kolor został wycofany bo własnie jest na topie, a jakies 3 lata temu nie przemawiał do tłumu :) a najczęsciej kupowanymi kolorami był żółty i łososiowy :)

dwie migawki z pokoju prawie 9-cio latka. Detale do dopracowania. Szafa czeka na przemalowanie - ale decyzja co do koloru nie podjęta póki co ;) komoda do odświeżenia. Na ścianie z lampką ( obok łóżka ) będzie biała boazeria

http://3.bp.blogspot.com/-sIkDdXG3DnQ/UiCKAFEX9xI/AAAAAAAAGHc/MvbEvS02T2Q/s1600/pokojBartka1.jpg

http://2.bp.blogspot.com/-gAAheWVGaBw/UiCKAPQZNOI/AAAAAAAAGHw/QBNgq6BmKi8/s1600/pokojBartka2.jpg