Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

Cześć Dziewczyny.Jestem na etapie urządzania domu,a moim oczkiem w głowie jest pokój dla 2,5 letniego Synka.W miarę postępowania prac będę dodawać zdjęcia-oczywiście jestem otwarta na wszelkie rady i konstruktywna krytykę.Gdyby Wam się coś podobało piszcie śmiało-większość rzeczy będę zamawiać przez internet.Klimaty jakie lubie w pokojach dziecięcych to zdecydowanie Skandynawia i odrobina vintage/lat 60. Pozdrawiam!

nad łózko

http://panpepe.pl/item/45/chmurka_placzaca.html

lampa-raczej niebieska myślę też o szrej albo żółtej-sebrze

https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/1290/abazur_lampka_bamboo_teal_kol_patternology

[ATTACH=CONFIG]258349[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258350[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]258351[/ATTACH]

Witaj H&M :)

Czy możesz zdradzisz gdzie znalazłaś takie obrazki?

Również planuję w pokoju moich dzieci wigwam. Czy planujesz zakupić dokładnie ten, który pokazałaś? Szukałam kiedyś i zapisałam sobie te linki:

http://www.moimili.net/sklep/rodzaje-przedmiotow/tipi widziałam ich kiedyś w DDTVN

http://teepee.pl/#

Czy te z Was, które mają w pokojach dzieci taki wigwam mogą go polecić?

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, co prawda jeszcze trochę zostało do urządzania pokoju dla córki, ale już obserwuje i podglądam Wasze pomysły i powiem szczerze, że takie forum to kopalnia pomysłów i inspiracji.

Sama też coś szukam i właśnie znalazłam kilka rzeczy, które wklejam może komuś się spodobają.

Ciekawe siedziska:

colorful_rain.jpg

Piękne kuferki:

5032_1.jpg

I obrazek, który na pewno kupię dla córki:

412.jpg

Nie mogłam się powstrzymać żeby nie pokazać kawałka pokoju mojego syna. Pokój prawie skończony, ale jak widać nie ma jeszcze firanek i rolet i dywanik niepołożony i jeszcze nie wszystkie rzeczy przeprowadzone.

asiazett lampka taka ;)

DSC03963.JPG

DSC03965.JPG

Mieszkanie w bloku więc rury niestety muszą być i nie chciałam ich zabudowywać.

Hmm tu jeszcze z wymiętolonym dywanikiem

DSC03964.JPG

Po drugiej stronie biała Stuva, ale jeszcze się wiesza ;)

Dziewczyny, chciałabym do dwóch małych ścian z taką tapetą jak na zdjęciu dobrać kolor farby (najchętniej beckers colour designer). Co myślicie o pistachio? Jakie kolory dodatków (narzuta, ramki na zdjęcia, lampka etc.) będą do niego pasowały? Pokój dla dziewczynki 4 lata :-) Najchętniej dałabym szary, ale mąż sie nie zgadza ;-) Różowy (powder pink) wydaje mi się zbyt słodki.

raasch sowy.jpg

big.jpg

Nie mogłam się powstrzymać żeby nie pokazać kawałka pokoju mojego syna. Pokój prawie skończony, ale jak widać nie ma jeszcze firanek i rolet i dywanik niepołożony i jeszcze nie wszystkie rzeczy przeprowadzone.

...

pięknie!!

dobrze, że pojemniki są białe - ewentualnie możnaby dać jeden/dwa w kolorze

Dziewczyny, chciałabym do dwóch małych ścian z taką tapetą jak na zdjęciu dobrać kolor farby (najchętniej beckers colour designer). Co myślicie o pistachio? Jakie kolory dodatków (narzuta, ramki na zdjęcia, lampka etc.) będą do niego pasowały? Pokój dla dziewczynki 4 lata :-) Najchętniej dałabym szary, ale mąż sie nie zgadza ;-) Różowy (powder pink) wydaje mi się zbyt słodki.

oooo moja tapetka :)

piękna!!

wydaje mi się że ten kolor co pokazujesz będzie pasował bo jest on na tapecie - ale nie wiem czy na dwóch ścianach bym dawała - może na jednej tylko a druga biała? bo tapeta będzie na jednej ścianie czy na dwóch?

kolory dodatków wyznaczają Ci kolory z tapety: róż, niebieski, pomarańcz, zieleń, szary :)

masz ogromny wybór

Zouza- pokaż jeszcze drugą scianę..Bardzo mi się Twoj pokój podoba...Ile lat ma synek?Pytam bo mój ma 4- a chciałam mu urządzic pokój w podobnym klimacie.. Mąż uważa ze za poważny...

za poważny?

ee tam, właśnie jest fajny, nie przekombinowany:) A pokój dziecka tak naprawdę przede wszystkim tworzą zabawki i inne sprzęty, dodatki, a nie kolor ścian czy podłoga. Teraz zrobicie dziecięcy, infantylny, a za 2 lata synek pójdzie do szkoły, dowie się od kolegów co jest męskie, a co nie;) i będziecie przemalowywać i zmieniać wystrój;)

lukasz69karolina kolor pojemników wymusił asortyment Ikei ;) nic innego mi nie pasowało oprócz Lekmanów, które są po 1 drogie po 2 strasznie ciężkie i bałam się, że młody upuści je sobie na nogę, ale spowoduje inną katastrofę.

pasikonik10 Drugą ścianę cyknę jutro, bo zapomnieliśmy kupić jednej szuflady i zabudowaliśmy więcej szafek niż było w założeniu więc właśnie wróciliśmy z Ikei. Syn własnie skończył 2 lata. Myślę podobnie jak oliwkawawa że pokój tworzą zabawki i dodatki, a do tego wolę spokojną bazę żeby zęby nie bolały. W pokoju się nie tylko bawi, ale też wycisza. Młody jak ma swoje gadżety tz auta, książki i brygadę łóżkową ;) jest zadowolony.

Tutaj już z zabawkami:

DSC03968.JPG

Hej, pokój ma taki kształt, na pewno chcę ustawić łóżko tak jak w projekcie (w takiej małej wnęce), właśnie ściana, do której przylega łóżko ma być w tapecie. Dodatkowo planuję tapetę na ścianie pomiędzy garderobą i pokojem (tylko do słupa), tam też tworzy się wnęka. Tam gdzie jest wrysowane okno dachowe jest skos i cały skos i on jest pomalowany na biało, biały jest też sufit. Tak więc w zielonym kolorze miałabym jedną dużą ścianę, ścianę z oknem (która jest głównie ścianką kolankową) i kawałki przy drzwiach wejściowych do pokoju i drzwiach do garderoby. Wg mnie nie za dużo - jak sądzicie?

Szary chyba jednak nie przejdzie... Szary mamy juz pokój syna, łazienkę, drugi pokój. Chcę go "przemycić" jeszcze na klatkę schodową...

pokój m.jpg

zouza

Świetnie się prezentuje ta tapeta w londyńskie autobusy :) W ogóle coraz ładniejsze pokoje wklejacie :)

bettka

Ładne to połączenie z pistacjowym, oryginalne. Choć i niebieski by pasował.

Pastelowy, blady roż mam u córki - nobiles, różane lato. Mogę zdecydowanie polecić ten odcień, jest bardzo łagodny, nie cukierkowy.

6550635701_d2320511f1_z.jpg

pasikonik10 na szybko cyknęłam 2 zdjęcia, trochę ciężko było, bo pokój dość mały ;) Nad książkami jeszcze pusto, docelowo planujemy jakiś mały sprzęt grający i w ogóle zapełnianie półek wyjdzie w praniu, bo do tej pory młody miał kącik w naszej sypialni (a teraz my nie mamy sypialni). Tam gdzie pojemniki ściana jest pomalowana farbą magnetyczną, chciałam tam powiesić zdjęcia na magnes, ale ta farba nie utrzyma nawet lekkiej ramki więc kombinuje jak to zrobić żeby było max lekkie, poza tym planuje kupić jakieś fajne magnesy. Przydałby się jeszcze jakiś fajny pojemnik na kartki papieru. No i okno nadal czeka na firankę.

No kurcze kupa roboty jeszcze, a wydawało mi się, że skończyłam...

DSC03970.JPG

DSC03971.JPG

lukasz69karolina kolor pojemników wymusił asortyment Ikei ;) nic innego mi nie pasowało oprócz Lekmanów, które są po 1 drogie po 2 strasznie ciężkie i bałam się, że młody upuści je sobie na nogę, ale spowoduje inną katastrofę.

pasikonik10 Drugą ścianę cyknę jutro, bo zapomnieliśmy kupić jednej szuflady i zabudowaliśmy więcej szafek niż było w założeniu więc właśnie wróciliśmy z Ikei. Syn własnie skończył 2 lata. Myślę podobnie jak oliwkawawa że pokój tworzą zabawki i dodatki, a do tego wolę spokojną bazę żeby zęby nie bolały. W pokoju się nie tylko bawi, ale też wycisza. Młody jak ma swoje gadżety tz auta, książki i brygadę łóżkową ;) jest zadowolony.

Tutaj już z zabawkami:

DSC03968.JPG

a co to za tapeta? myślicie, że pasowałaby na kawałku ściany do wysokości 1,70 jeśli na podłogę planuję położyć wykładzinę ze wzorem z drogami :-)