Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O kurcze :( - fakt, że może się kurzyć. Ja też coś takiego planowałam jako kącik do zabawy u Juniora.

Kombinowałam zrobić sama wykorzystując jako stelaż właśnie z ten z Ikei, albo hula-hop :D. Ale... tak sobie myślę, że to przecież można prać (?)

Na all sporo TEGO, ale żeby znaleźć coś ładnego to trzeba poszperać

Edytowane przez julianna16

co racja to racja

szukam dodatków tu kpl materiałów na poszewki http://allegro.pl/bawelna-100-biala-w-szary-zygzak-1-fq-50x80-cm-i4611645851.html:yes::lol2: i inne http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=26845200

czy zrobienie samemu tiulowych popmonów jest trudne? robił ktoś?opłaca się samemu?

edit: szukajcie a będzie wam dane http://www.lenkowomi.com/2013/11/diy-pompon-z-tiulu-woczki-bibuy.html teraz musze nabyć tiul w dobrej cenie ;)

ile trzeba metrów na jednego gęstego pompona?

- malkul ja robilam swoim dzieciaczkom pompony na przyjecie urodzinowe - zamiast balonow ktore i tak po czasie znikaja a pompony troche zostana, docelowo maja zawisnac w rogu pokoju mojej 8-mio miesiecznej coreczki - ktory za niedlugo sie bedzie robic.

I tak - wykonanie zadna filozofia - ja robilam takie szablony jak na stronie do ktorej linka dalas - robilam w dwoch wielkosciach - szablony 30 i 22cm - wazne aby otwor ten srodkowy byl jak najmniejszy (moj jakies 6-7cm) tak aby bez problemow przekladac tiul. Jesli zrobimy go za duzego docelowo stracimy na srednicy gotowego pompona. Kupilam tiul z rolki (powinien byc sztywny)- mysle ze to najwygodniejsza opcja, najtaniej wyszlo na dodatkiweselne.pl - 3,90 za 9metrow o szerokosci 15cm. Na duze zuzywalam 3 rolki na mniejsze 2. Wyszlo ekstra, gestsze niz te na zdjeciach :)

Co ja bym dała, żeby być jeszcze na etapie kontrolowania ładu i harmonii w pokoju dziecka... :D

Podoba mi się u Oliwki Justyna :) Życzę jak najmniej dużych kolorowych, plastikowych zabawek podarowanych Oliwce przez ciocie i wujków (chyba, że masz osobno bawialnię i będzie się to dało wyeliminować z pokoju córeczki) ;)

Zawsze mnie zastanawiało w jaki sposób w przepięknych dwu lub trzykolorowych, albo w pastelowych pokojach udaje się uzyskać ich pierwotny charakter w dłuższym okresie czasu. Ja mimo wielu prób nigdy nie byłam w stanie tego w 100% osiągnąć, bo zawsze pojawiała się jakaś "kolekcja" zawartości jajek niespodzianek, która akurat musiała leżeć na komodzie... Albo wściekle różowa ogromna kuchnia od babci, lub wózek dla lalek od cioci (to nic, że w kolorze nijak pasującym do pokoju), którego przecież nie odbierzesz... A ostatnio stadnina, której ogrodzenie pieczołowicie budowane z drewnianych i plastikowych klocków, a jeźdźcy ulepieni z plasteliny...

Jak Wy to drogie Mamy robicie?

Nie mogę dodać zdjęć z komputera. Zatem spróbuję potem - jeszcze chciałam dodać pokoik naszego synka Tomka - może uda się wieczorem.

Co do zabawek to racja - ja nigdy nie lubiłam mieć zabawek wielkogabarytowych na górze - kupowaliśmy "większe" szafy żeby tam wygospodarować miejsce również na zabawki - u Oliwiki docelowo w tych komódkach będą również zabawki - miejsca na domki dla lalek.

Ja duże auta typu weder - kto ma chłopców pewnie wie o co chodzi - trzymam aktualnie w garażu i chłopaki bawią się nimi na podwórku, mamy jeszcze taką "ogólną" garderobę - gdzie trafiły pościele, itp przedmioty, ale przede wszystkim ubrania po dzieciach, dla następnych (takie za duże, za małe) ale również zabawki - zawsze chłopaki mogą je stamtąd wyciągnąć i się pobawić.

Wiecie jak to z dzieciakami - czasami na potęgę bawią się jakimiś zabawkami, a pewne lądują w kąt - ja je przekładam do garderoby.

Również stosuję "pożyczanie" zabawek - z koleżanką tak się wymieniamy - niektórymi zabawkami dzieciaki bawią się tylko jakiś czas (praktycznie kilka miesięcy) potem z nich wyrastają - te wędrują "pomiędzy naszymi domami" (np. grzechotki)

Mieszkamy od ponad roku - jakoś ogarniam, ale może dlatego przyjęłam taką koncepcję - w mieszkaniu do szału doprowadzało mnie przekładanie tych właśnie wielkogabarytowych zabawek.

Łóżko kupowaliśmy trzy lata temu dla naszego najstarszego syna - ma bardzo fajne wysokie barierki - wtedy było bardzo mało modeli łóżek z wysokimi barierkami, teraz na tym łóżku śpi nasze średnie dziecko - "przenosiliśmy go" z łóżeczka do normalnego łóżka - a takie dwulatki to straszne "łóżkowe łaziki".

Ale widzę, że ten producent nadal sprzedaje te łóżeczka, ma różne wykończenia tych barierek - tu przykładowa aukcja.

http://allegro.pl/polskie-lozko-pietrowe-kubus-v-z-barierkami-certyf-i4595092577.html

Pozdrawiam,

Dziewczyny poszukuje farby lub tapety magnesowo kresowej albo samej magnesowej

Znacie coś sprawdzonego ??

Ja mam magnetyczną z fluggera, niby jest lepsza od innych ma więcej opiłków, ale u nas się nie sprawdziła. Po 1 trzeba pomalować minimum 3 razy więc warstwa jest dość gruba ( u nas to akurat nie problem, bo jest w takiej jakby wnęce). Po 2 u nas docelowym kolorem jest biały i z biegiem czasu magnesówka zaczyna przeświecać, nie wiem o co chodzi tak jakby farba na niej się wyciera, podejrzewam, że na ciemnym kolorze efekt mógłby być lepszy, zresztą jak młody jeździ po ścianie magnesami też zostają ślady. Po 3 słabiej trzyma niż oczekiwałam, kartkę papieru da się powiesić, ale chyba nic więcej.

Mojej córce wnętrze jest prawie obojętne, taki typ :lol2: Ale ta tapeta mogłaby ja chyba zachwycić :)

http://www.magic-home.pl/var/ezwebin_site/storage/images/oferta/sanderson/bloomsbury/bloomsbury/omega_cats_wallpaper_1/10200-1-pol-PL/Omega_Cats_wallpaper_1.jpg

images?q=tbn:ANd9GcTtwm-o5MG-GZcDhn2hICN5qTaVmP-SsmDu6Oc1iD6h2eBUAG1U