Marpss 29.10.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 Witam! Zabieram się na razie za urządzanie dwóch pokojów: dla 2,5-latka oraz prawie 7 latka. Chciałabym w nich nawiązać do skandynawskiego stylu. Cały dom będę miała urządzony w szarościach i bieli, raczej w stylu minimalistycznym. Jednak chciałaby aby pokoje dzieci nie były szare i smutne, więc padło na styl skandynawski, który zresztą uwielbiam. Może zacznę do pokoju dla Młodszego (2,5 roku). Meble będzie miał z IKEA w kolorze białym. Zastanawiam się czy ściany, przy której będzie stało łóżko nie wytapetować. I tu zastanawiam się nad tapetą szarą w gwiazdki. Na jednej ze ścian która zostanie biała chciałabym mu stworzyć kolaż z plakatów czy zdjęć. Czy Waszym zdaniem do tapety w gwiazdki będą pasowały np. takie plakaty: http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-ilustracje-plakat-skandynawski-z-motywem-lisa-nr1106787.htm czy np. takie obrazki: http://www.mukakiandfriends.pl/125-obrazek-pan-lis-frank.html Synek bardzo lubi zwierzęta, więc chciałabym jakoś delikatnie wprowadzić ten motyw. Myślicie, że to razem będzie pasować? Może macie jakieś sugestie? Z tego do doczytałam się na forum to jesteście niezłymi specjalistkami od urządzania pokoi dziecięcych. Większość jest przepięknych! Pozdrawiam i liczę na Wasze sugestie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margaryt 30.10.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Plakaty będą pasować, z innych mogę zaproponować:http://www.kapibara.com.pl/258-780-product_large/duza-panda-plakat-a3.jpghttp://scandikids.pl/393-1015-large_default/plakat-z-lwem.jpghttp://scandikids.pl/392-1014-large_default/plakat-z-tygrysem.jpghttp://scandikids.pl/394-1016-large_default/plakat-z-kotem-w-okularach.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marpss 30.10.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 (edytowane) Dziękuję za odpowiedź. Tyle jest ładnych plakatów, że ciężko się zdecydować. Może podpowiecie gdzie takie plakaty najtaniej dostać? Nie chciałabym przedobrzyć z tym wszystkim. Planuję uszyć także sama tipi, bo Młody uwielbia takie zakamarki, a gotowe mają ceny z kosmosu. Na razie mam plan, że będzie szare albo białe gładkie, żeby za dużo wzorów nie było. Ciekawa jestem jak to wszystko będzie razem wyglądać. Zastanawiam się jeszcze jaką pościel powinnam wybrać. Iść w temat zwierzątek czy gwiazdek? Chyba raczej wolałabym nie była gładka, bo ma Młodemu się spodobać, żeby chciał spać w swoim nowym łóżku i pokoju. Edytowane 30 Października 2014 przez Marpss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisiaGa 01.11.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Piękne te disignerskie pokoiki, u nas jest taki zwykły w porównaniu do pokazywanych, córcia była malusia, gdy robiłam, z zamierzenia miał być przytulny i cierpły. Dziś ma 3 latka, więc gadżetów się nazbierało;)) Jak podrośnie, to sobie zmieni, tak jak będzie chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.11.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 A to nowy pokój naszego siedmiolatka. jeszcze drobiazgi dojdą bo ciągle czegos mi tu brakuje, tylko sama nie wiem czego więc dumam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.11.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 c.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Bardzo mis ie podoba mam pytanie - szafki to ikea?? i ten pojemnik na chusteczki na połce, skąd on ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.11.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 ciesze się szafki to IKEA besta a pojemnik to casai umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 sama mogła bym miec taki pokoik albo gabinecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 03.11.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 na pewno musze zminić tam zegar ale nie mam pomysłu i cos mi tam jeszcze brakuj:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.11.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 i cos mi tam jeszcze brakuj:bash: Daj Młodemu trochę czasu na wyciągniecie wszystkich kolorów/form i akcesoriów i wtedy zobaczysz czego brakuje. teraz jest super baza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 03.11.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 malkul bardzo męski pokoik - czachy czy to płytki na podłodze?? sprawdzają się w sypialniach? co to za fototapeta? gdzie kupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 04.11.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Cholerka, ja bym tu spać nie mogła Wszędzie coś spogląda groźnie, jak nie sowy, to jakieś wykrzywione twarze... Brrr Dzieci naprawdę lubią takie motywy? Nie widzę tu w tym wnętrzu 7 letniego chłopca ani ani ... ale ja mam dwie kobietki, więc się pewno nie znam Muszę pokazać 7 letniemu siostrzeńcowi, ciekawa jestem męskiego spojrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 04.11.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 fajny pokoik, mi się podoba, no fakt powiedzieć o nim słodki nie można, jedego nie widzę - ściany białej obok łóżka, obok pojemniczków na kredki za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 04.11.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 malkul pokoik mega wyszedł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 06.11.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 c.d. [ATTACH=CONFIG]287291[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287292[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287293[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]287294[/ATTACH] swietny dywan zreszta tak jak caly pokoj tez postawilam na dodatki czern-biel mebelki zostaly kolorowe no i do chlopakowej przestrzeni juz dawno wprowadzily sie rozowe akcenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 06.11.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Baaardzo mi się podoba pokoik, ale chyba nie dla 7-latka, na pewno nie dla mojego Mój ma obecnie 6,5 i jeśli chodzi o wnętrze to to jest zupełnie inny "poziom", że tak to ujmę Z pewnością wiele tu od dziecka zależy, jeśli synek taki pokój sobie wymarzył to będzie zadowolony )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dingdong 06.11.2014 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2014 Dziękuję za odpowiedź. Tyle jest ładnych plakatów, że ciężko się zdecydować. Może podpowiecie gdzie takie plakaty najtaniej dostać? Nie chciałabym przedobrzyć z tym wszystkim. Planuję uszyć także sama tipi, bo Młody uwielbia takie zakamarki, a gotowe mają ceny z kosmosu. Na razie mam plan, że będzie szare albo białe gładkie, żeby za dużo wzorów nie było. Ciekawa jestem jak to wszystko będzie razem wyglądać. Zastanawiam się jeszcze jaką pościel powinnam wybrać. Iść w temat zwierzątek czy gwiazdek? Chyba raczej wolałabym nie była gładka, bo ma Młodemu się spodobać, żeby chciał spać w swoim nowym łóżku i pokoju. zerknij na te pościele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuska 07.11.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Malkul gdzie kupiłaś ten puf?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 08.11.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2014 brzuska - puf na allegro, Sprzedający taniepufy_pl Wszędzie mam pomalowane tę samą białą farbą, i z powodzeniem myję ją co jakiś czas;) damy radę, ten synek to straszny czyścioch. a zreszta zawsze mozna przemalować. Pokój jest tak skonstruowany że baza jest na długo a dodatki można zmianiac w zależnosci od wieku i upodobań, pragnął mieć same czachy ale nie uległam przemyciłam jedynie tui i ówdzie. Sowy w ramkach- niestety uległam namowom syn sam wybierał, ja chciałam zwierzaki. mnie sie te sowy nei widzą. Ale juz go magluję że może na święta wydrukujey coś nowego a jak będzie chciał to wrócimy do sów. Piu- wiedzxiałam że ci w oko nie wpadnie bo Ty jesteś romantyczna dusza, ja np. nie traawię koronek i innych pierdółek. Wiadomo kwestia gustu. I tak cie szanuję :) Ciekawa jestem coTwój 7 letni siostrzeniec.? lukasz69karolina - pokój mieści się na dole i na całym dole mamy podłogówkę stąd wybór gresu na podłodze. nam się sprawuej ok z wilu powodó ale u synka dałam duzy dywan bo wiadomo że dzieci spędzają czas na podłodze bawiąć się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts