Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

niezła! ja często coś ściągam z wysp. transport kosztuje no ale coś za coś ;)

no cóż. u nas też podłogówka ale to nie oznacza że zrezygnowałabym z 'ocieplenia' Kruszki pokoju dywanikiem

Nowy pokoj Mlodej ma tylko niecale 12 m2, dywan musialby byc niewielki, a takiego nie chce, bo moznaby sie bylo na nim posliznac (dywanik na panelach). Wiec chyba nie bedzie zadnego... ale sie okaze jeszcze ;)

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ziuta62 napisał:

Witam. Inspiracje jakich szukacie są w dzenniku Malutkiej pt. Nasza podróz do....domu. Kapitalne rozwiązania. Można by przenieść fotki tutaj.

Ziuta 62 poproszę o linka, bo nie mogę tego dziennika znaleźć ( wyszukiwarka twierdzi, że nie ma) , a ciekawa jestem baaardzo.

Jeśli chodzi o dywan, to doszłam do wniosku, ze żal mi wywalić kilkaset zł x2 na dywaniki, które szybko się znudzą. Wczoraj kupiłam dwa dywaniki 2 m na 1,5m uszyte z wykładziny. Za oba plus maty poślizgowe dałam 230 zł. Uważam, że są jakościowo dużo lepsze od tańszych dywanów dla dzieci, nie znudzą sie tak szybko, a poza tym nie chciałam kolorowych dywanów, bo już i tak ilość koloró w pokoju dziecięcym powoduje oczopląs.[/i]

Ziuta62 napisał:

Witam. Inspiracje jakich szukacie są w dzenniku Malutkiej pt. Nasza podróz do....domu. Kapitalne rozwiązania. Można by przenieść fotki tutaj.

Ziuta 62 poproszę o linka, bo nie mogę tego dziennika znaleźć ( wyszukiwarka twierdzi, że nie ma) , a ciekawa jestem baaardzo.

proszę link

http://forum.muratordom.pl/nasza-podroz-do-domu,t164716-60.htm

Upsss... :-? to u nas będzie w takim razie barrrrdzo kolorowo i oczopląs gwarantowany :wink:

ja tu z zażaleniem :wink: tak w ogóle bo sie naoglądałam tych Waszych inspiracji i chciałam wszystkie do dwóch pokoików zmieścić :(

mam nadzieję że jak skończę to się odważe :oops: wkleić zdięcia jak to mnie poniosło w malowaniu hoho ....

a do tego zdecydowaliśmy się na wykładziny i właśnie u córci będzie taka w róznokolorowe kwiaty na ciemnym rózowym tle ( może ktoś kojarzy Komfort - Woodstock , wycofali ją ostatnio) do tego delikatne różowe i szare ściany i mocny akcent fioletowa ciemna ściana ( szaleństwo nie ?) Mebelki tylko białe mi do tego pasują ( Ikea - już wypatrzone) choć niunia oczywiście chce też rózowe :roll: .Planuję ustawić je właśnie na tej ciemnej ścianie - może się będą ładnie odcinać ?

A u synka - hm... nie mogłam się zdecydować ale w końcu zauroczyło mnie jedno zdięcie - dwie zielenie , żywe jabłuszko i khaki a do tego czerwone dodatki i naturalne meble.

No to pomalowałam dwie ściany takie , dwie takie a teraz szukam czerwonej wykładziny - zamówienie mam też klarowne: mają być uliczki , albo autka ( nie wiem jak się z tego wymiksuję :-? )

mebelki mam takie sosnowe - fronty myślę przemalować na czerwono bo są zielone ( trzy zielenie to już za dużo chyba?)

na początku to był żart oczywiście - dziękuję za ten temat i wrzucanie Waszych zdięć i pomysłów - to się naprawdę bardzo przydaje !!!

No właśnie tak rozmyślam i kombinuję kupić gładką wykładzinę a udobruchać mojego księcia :wink: jakimś małym dywanikiem z uliczkami czy ukochanym Zygzakiem MQ .

Duże puzzle też fajna sprawa - mieliśmy takie kiedyś z literkami - jedyny problem to przechowywanie , takie to wielkie było , nigdzie nie mogłam tego upchnąć ....

ale teraz będzie znacznie więcej miejsca wiec pomyślę ...

dzięki za podpowiedź :D

To pokój mojej 2.5 letnie córeczki :)

Za miesiąc pojawią się nowe mebelki wraz z "normalnym" dzieciecym łóżkiem.

Te są tylko przejściowe :wink:

http://i48.tinypic.com/258z9dj.jpg

http://i47.tinypic.com/2hykqg.jpg

http://i48.tinypic.com/nzmve0.jpg

No właśnie tak rozmyślam i kombinuję kupić gładką wykładzinę a udobruchać mojego księcia :wink: jakimś małym dywanikiem z uliczkami czy ukochanym Zygzakiem MQ .

Duże puzzle też fajna sprawa - mieliśmy takie kiedyś z literkami - jedyny problem to przechowywanie , takie to wielkie było , nigdzie nie mogłam tego upchnąć ....

ale teraz będzie znacznie więcej miejsca wiec pomyślę ...

dzięki za podpowiedź :D

Są takie duze tekturowe puzzle, mieszczą się w takim kartonie w ksztłacie znaku drogowego. Nie zajmiją dużo miejsca.

Dorotkawf pisałam o tej wykładzinie Woodstock - widzę że Ty masz taki dywanik u swojej córci -powiedz jak się spisuje ile go już macie , czy dobrze się czyści i czy widać bardzo plamy ?

będę wdzięczna :)

Pokoik fajniutki - taki wesoły, przytulny ....

powiedz jakiego koloru masz ścianę której nie widać ?

ja będę miała właśnie tą wykładzinkę - a do tego ściany pomalowałam na szary , różowy( jaka to farba ?) i jedna ścianka mocny fiolet - coś takiego jak są te najciemniejsze kwiatki na dywanie ....

aż się boje jak to wyjdzie ..... :oops:

Ash5 no to ja właśnie tym tropem szłam .....panowie z tej organizacji podczas swoich niechlubnych akcji wyglądali jak ....bohaterowie z duszka Kacperka :wink:

tylko tak mi się Twoja wypowiedź skojarzyła .....

Lidszu napisał:

Żona Adwalka napisał:

Ziuta62 napisał:

Cytat:

proszę link

http://forum.muratordom.pl/nasza-podroz-do-domu,t164716-60.htm

Dzięki, dzięki, dzięki , :D dzięki

Ash5 no to ja właśnie tym tropem szłam .....panowie z tej organizacji podczas swoich niechlubnych akcji wyglądali jak ....bohaterowie z duszka Kacperka :wink:

tylko tak mi się Twoja wypowiedź skojarzyła .....

a na to nie wpadłam!!! faktycznie!!! no to będę się chichrać przez pół wieczoru. Cudne! Się obśmiałam!!!

a drugie pół będę się zastanawiała, skąd ten nick u Ciebie?