Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie do doświadczonych mam. Na jak długo sprawdza się taki zestaw meblowy?

http://www.familyshop.com.pl/Drewex/Pokoiki/hippo.jpg

http://image.ceneo.pl/data/products/2177365/product.jpg

Ma wszystko czego na start potrzebuję (łóżeczko, szafa przystosowana do dziecięcych ubranek i komoda dostosowana do przewijaka) ale zastanawiam się czy jak dziecko nabiera "samodzielności" to czy taki zestaw nie jest za bardzo "ograniczający", kiedy maluch już "nie chce" takiego pokoiku?

Dodam że przy pokoju będzie obszerna garderoba gdzie wszelki zabawki i "dzieciowe" gadżety będzie można składować bez ograniczeń.

Będę wdzięczna za opinie.

Łóżeczko jest raczej sprawą oczywistą ... chodziło mi raczej o to kiedy osobnik wyraża swoje gusta i np hipcio zaczyna być niepożądanym elementem wystroju ;).

Zakładam że po kilku latach tego typu meble są do wymiany gł. przez zużycie ... ale kilku tzn ilu 2,3,4,5 ????

tofee

meble do wymiany po dwóch max trzech latach latach. z doświadczenia - wystarczy ci komoda. szafa na tym etapie jest zbędna. kupiłabym w sensownej cenie i zmieniła jak już dziecko wyrośnie z mebli (kruszka sie przeniosła do nowych mebli jako trzylatka ale to już było tak naprawdę na styk)

ewentualnie jak koniecznie chcesz mieć komodę już na potem to kup zwykłą białą bez udziwnień żeby łatwo ją było dopasować do nowych mebli

Łóżeczko jest raczej sprawą oczywistą ...

Nie taka znów oczywistą.Może się okazać, że przez pierwszy rok w ogóle nie jest używane :p

chodziło mi raczej o to kiedy osobnik wyraża swoje gusta i np hipcio zaczyna być niepożądanym elementem wystroju ;).

Zakładam że po kilku latach tego typu meble są do wymiany gł. przez zużycie ... ale kilku tzn ilu 2,3,4,5 ????

Ooo IMO tak bliżej przedszkola.

Łóżeczko jest raczej sprawą oczywistą ... chodziło mi raczej o to kiedy osobnik wyraża swoje gusta i np hipcio zaczyna być niepożądanym elementem wystroju ;).

Z doświadczenia dziecięce mebelki ( wiadomo wcześniej łóżeczko) wymieniałam bliżej zerówki, przygotowanie do szkoły kupno biurka i ogólna zmiana pokoju na bardziej młodzieżowy;) Wcześniej dziecięce wzory nie przeszkadzały dzieciakom. Myślę że spokojnie 5 -6 lat taka komoda i szafa ci posłuży:)

Ja napiszę tylko jak było u mnie... mebelki wystarczyły na 2,5 roczku, i mimo, że były w kolorze jaśniutkiej wanilii, nie posiadały ozdóbek, to po prostu zrobiły się za małe na ubranka trzylatki. A i córeczka już chciała mieć pokoik gdzie sama mogła by zadecydować o jego wystroju. Do dziś jeszcze korzysta z niemowlęcego łóżeczka, przerobionego na tapczanik, bo kupiliśmy 70x140 (a nie standardowe 60x120).

Ale te zwykłe komody są za płytkie do przewijaka a ja bym bardzo chciała coś takiego ... :-/. Z szafą to niby racja ale te mają dwa poziomy szczebelków a ja jestem przyzwyczajona że wszystko mam (oprócz bielizny) na wieszakach i przy bluzach maluszka też bym chciała mieć taką opcję ... sama nie wiem :(.

Jako opcję zastanawiam się nad białą komodą Malm z Ikea i ew jakieś naklejki albo szablon z fajnym elementem, a na blat taki kupny stelaż pod przewijak (koszt ok 250 zł).

tofee my mieliśmy taki komplet

http://www.tylkomarkowe.pl/kupic_img/66/b_x_img-12531045001781214-lozeczka-dzieciece-lozeczko-dzieciece-drewex-laura-transparent-szuflada-pokoik-laura-.jpg

nie sugeruj sie tym pomaranczem. ;)

bielona sosna. misie od razu wyleciały. blatu nie widać. polecam tak na marginesie przewijaki z Glucka.

http://www.calineczka.pl/sklep/images/Drewex/DrewexKomodaLauraTransparent.jpg

Edytowane przez efilo

zgadzam sie z joshi. chyba ;) bo u nas nie było takiej opcji (łazienka metr na metr nie było jak się obrócić, o położeniu gdzieś dziecka nie było w ogóle mowy) - ja mam przećwiczoną bardziej hardcorową wersję - wanienkę wyciągaliśmy na środek kuchni :D a potem w ręczniczku do jej pokoiku i na przewijak - jakieś półtora metra od wanienki ;)

U mnie odpada (i teraz i po przeprowadzce). Obecnie totalny brak miejsca w łazience na takie dodatkowe gadżety.

Efi rozumiem, że generalnie te mebelki to szajsik? Ale łóżeczko mimo wszystko wydawało mi się dosyć solidne patrząc na inne firmy (dodam w podobnej cenie!).