Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zajmuje tyle samo co normalne a jest gorsze dla dziecka więc czy ja wiem czy to taki optymalny wybór? a przewijaki na zwykłe łóżka przecież też można kupić

A czemu gorsze? Mieliśmy dla starszaka takie i takie. Junior młodszy otrzymał już tylko turystyczne, w środku porządny materac.

Ogromnym plusem turystycznego jest nie plątanie się nóżek w szczebelki i nie obijanie głową o nie. Junior bardzo lubi to łóżeczko właśnie dlatego że wyprawia w nim dzikie harce, a siatka tylko nakręca zabawę.

CEKIN

SUPER!!!!

A regał szary kupny czy malowany?

Tylko jak niżej koleżanka zauważyła, kwiatuszek-lampka oklepany. Dwa pokoje kilka postów od siebie i te same lampki.

Edycja, Kwiatek oklepany, ale w sumie nie to mnie tak razi jak to, że jest on za mały na taką przestrzeń, może by kompozycję z kilku zrobić?

Edytowane przez e-mól

ja mam oklepanie kwiatuszka głęboko gdzieś ;) jest super i kruszka uwielbia go włączać przed pójściem spać. a przy tym jest jedyną sensowną oprawą nad łóżko dziecka jaką znalazłam - dzieci mają tendencje do skakania po materacu - nic o co by sobie rozwaliła głowę bym tam nie wstawiła - jak walnie w kwiatka to będzie życ ;) marzyła mi się orten'zia, ale jak sobie wyobraziłam tą masakre to wybrałam ikee. pewnie kiedyś ją wymienimy :D

aja - u mnie to samo :D

A dlaczego musi byc inaczej, oryginalnie i w ogole nie tak jak wszyscy?? - pewnie kazdy lubi miec cos co sam wymyslil, na co nikt wczesniej nie wpadl - a u Efilki akurat tak jest - zawsze ten kwiatek wisi jako lampka i to widac - a tu taj wisi jakby elfik za chwile mial go zerwac :)

W Polsce kazdy chce byc na sile oryginalny i inny - na jedenym osiedlu - takie same domy ale kazdy ma inne drzwi, okna, furtki, bramy, ogrodzenia, czasem nawet kolor elewacji jest inny, nie wspomne o kolorze dachu - kazdy chce pokazac swoja innosc i odmiennosc i wspanilomyslnosc :)

A ja uwielbiam osiedla z takimi samymi elewacjami, drzwiami, ogrodzeniami nawet roletami w okanch i ogolnie wszytskim takim samym zewnetrznie - to wprowdza lad i ogolne poczucie piekna i uporzdkowania - ale nie wiem dlaczego zeszlam na ten temat skoro sprawa byla o lampie - hm no coz taka sama ale ladna i daltego tak wielu stalo sie jej posiadaczami - no i przede wszytskim podoba sie dzieciom :)

Pozdrawiam wszytskich !

No tu się nie zgodzę.

Zdecydowana większość Polaków nadal mieszka w takich samych, klockowatych blokach:rolleyes: i tylko drzwiami moga wyrazić swój indywidualizm.

A co do osiedli domków jednorodzinnych co to mają takie same fronty, tynki i dachówki, to kojarzą mi się ze stanami zjednoczonymi...tyle ze na takich identycznych osiedlach, często nawet o kształt skrzynki pocztowej musisz pytać zarząd nie mówiąc o tym, że na niektórych osiedlach nie możesz wywiesić prania, bo psuje to wygląd ogólny osiedla....a Polak pytać nie lubi i nie lubi jak mu się mówi co może a czego nie (zwłaszcza w domu). Jak już kupi dom to sam lubi decydować jak będzie wyglądał:cool:

Przynajmniej ja bym nie pytała:wiggle:

alladyn i dzięki bogu że nie można :D

moi rodzice mieszkają w bloku gdzie dosłownie przed ich nosem na balkonie po drugiej stronie ulicy babka wywiesza reformy, kalesony i inne takie i wiszą tak całymi tygodniami. nawet w zimie - urocze szczególnie w święta. mniemam że taki przepis przyjęliby jako błogosławieństwo :D ale to tak w ramach żartu

siedzę sobie piszę prezentacje i myślę o tej lampie. i moje myśli poleciały dokładnie tym samym torem co mhk. dlaczego na siłę trzeba mieć inaczej? czasami widzę jak niektórzy 'po trupach' dążą do oryginalności. może być paskudne, niewygodne, niefunkcjonalne byleby inne.

ja po prostu nie mam na to parcia. jak coś jest fajne to co w tym złego że popularne? może popularne bo takie fajne? abstrahując od tysiąca much ;)

No tu się nie zgodzę.

Zdecydowana większość Polaków nadal mieszka w takich samych, klockowatych blokach:rolleyes: i tylko drzwiami moga wyrazić swój indywidualizm.

A co do osiedli domków jednorodzinnych co to mają takie same fronty, tynki i dachówki, to kojarzą mi się ze stanami zjednoczonymi...tyle ze na takich identycznych osiedlach, często nawet o kształt skrzynki pocztowej musisz pytać zarząd nie mówiąc o tym, że na niektórych osiedlach nie możesz wywiesić prania, bo psuje to wygląd ogólny osiedla....a Polak pytać nie lubi i nie lubi jak mu się mówi co może a czego nie (zwłaszcza w domu). Jak już kupi dom to sam lubi decydować jak będzie wyglądał:cool:

Przynajmniej ja bym nie pytała:wiggle:

No tak i ja bym taki zarzad wprowadzila w calej Polsce :wave:-- daletego wlasnie jak sie przekroczy tylko granice naszego kraju - mowie tu bardziej o zachodniej granicy albo dalszej poludniowej :) jest pieknie harmoijnie, tak samo, jednorodnie - a u nas to tak jakbys w jednym pokoju pomalowal kazda sciane na inny kolor, i to calkiem nie psaujacy do siebie, oprocz tego na jednym powiesil cos a'la barok, na drugiej cos bardzo klasycznego i tak dalej................. - tak niestey odbieram nasza Polska zarchitekture - po prostu jej nie ma - brak architektow ktorzy nadzorowali by wydawane PnB i warunki - a jezeli jest cos takiego to w niewielu okregach naszej ojczyzny niestety!!!!

I dlatego nasz cudny skadinad kraj nigdy nie bedzie ladnie wygladal, wlasnie dlatego ze kazdy dazy do tego zeby miec INNE - hm wypada tylko ze smutkiem patrzec jak powstaja kolejne INNE "perelki" architektoniczne i zabudowania inne niz sasiad - ha to jade po moje szczescia do szkoly :)

dzięki cekin - ja walczę właśnie z dywanami zarówno do sypialni jak i do kruszki. swoją drogą was też spytam o zdanie. czy taki byłby ok? zastanawiam sie tez nad gładkim ale to jest trzyletnie dziecko - gładkie to dla niej nijakie ;)

http://spok.pl/galerie/f/flora-dywan-rozowy-120x1_2885_k.jpg

jaksie - to nie są moje przemyślenia a propos lampki tylko obserwacje z kilku lat zaglądania na forum :)