Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a ja tak jednak wróce do bujanego fotela w pokoju dla maleństwa niezapominajki, że cudny sam w sobie to fakt ale ni jak mi się nie wydaje praktyczny :)

doświadczona 2 małych stworzeń widzę same wady takowego gadżetu, niezapominajko odstaw ten fotel i spraw sobie duży wygodny i milusi

w kwesti dywanowej ostatnio zaintrygowały mnie dywany typ np" gra w klasy" myslę że w nudny deszczowy dzień moze to być świetna zabawa dla maluchów

http://i53.tinypic.com/x114hy.jpg

http://i54.tinypic.com/2dt24b4.jpg

oj przepraszam katawoj ze powtórzyłam po tobie , ale przyznam że nie zerknełam czy ktoś go już wstawiał, ten szary faktycznie przecudny, ja juz się nawet zastanawiałm czy nie zrobić samej takiej maty np z filcu ,albo jakiejś grubej tkaniny i dać dzieciom do zabawy, planuję zrobić dla dzieciaków pokoiki ,w których będą mogły kreatywnie się rozwijać , moze wstawie jakiś namiot,basen z piłkami ,drabinki, bujaki itp Edytowane przez WERI

Piękne zdjęcia tu pokazujecie:)). Szczególnie przypadły mi do gustu pokoiki monah, eleutaria i kilka innych osób, których nicków niestety nie zapamiętałam. Generalnie tam, gdzie są białe mebelki.

Ja zaczynam powoli mysleć o urządzaniu pokoju dla mojej prawie 6-latki. Zanim się do niego przeniesie może minać jeszcze rok, więc w zasadzie potrzebuję urządzić miejsce dla dziecka szkolnego (biurko, itp.). Na razie córka uwielbia róż, ale na szczęście udało mi wyperswadować, że wystarczy jak wiele jej ubranek jest w tym kolorze, więc zdecydowała się na żółty. Ten kolor jest bardzo ładny, ciepły i wydaje mi się, że stanowi fajną bazę. Mam jednak zagwostkę. Widzę tu miejsce albo na białe mebelki (takie w stylu Ikea) albo ciemne w ciepłym odcieniu dębu (podobne do drzwi (kolor serii Leksvik Ikea).

Natomiast nie wiem w jaki kolor dodatków powinnam pójść???? Przy opcji bialych mebelków bardzo podoba się czarno-biały, ale to na pewno nie przejdzie :((.

Proszę poradźcie coś.

http://www.empikfoto.pl/albumy32/348761/645864/previews/29481520_martusia_392.jpg

net-ka

Ja też urządzałam pokój dla córeczki, kiedy chodziła jeszcze do przedszkola, ale wiedzieliśmy, że przeprowadzka będzie we wrześniu. Wtedy córka stała się uczennicą. Dzisiaj jest już w 2 klasie. Z perspektywy czasu widzę, jak szybko i jak mocno zmieniły się jej zainteresowania i potrzeby. Z zabawy na podłodze (potrzebny ciepły dywan, niskie pułki i pudła na zabawki) przeniosła się na krzesło (biurko, szafka na zeszyty, szuflada na tajemnice) i łóżko (szafka nocna na czytaną książkę, lampka) . Oczywiście nadal jest jeszcze "malutka" i śpi z tuzinem przytulanek. Imponują jej jednak starsze koleżanki i do nich aspiruje. Dotyczy to również różnego rodzaju "ozdobników", jakie wiesza sobie w pokoju.

Pokój mojej córki jest żółty, meble orzech (Ikea expedit), dodatki starałam się utrzymać w kolorze ciemnozielonym lub czarnym.

tofee - szczerze ci powiem, że mam już serdecznie dość koloru różowego. Wystarczy mi, że wszystkie dodatki są w tym kolorze. Niektóre pokoiki różowe są bardzo ladne, ale są to pokoiki dziecięce. Dla starszych dzieci mało jest pomiesczeń w tym kolorze. Nie żałuję tej decyzji, bo ostatnio, ku mojemu zaskoczeniu, córka stwierdziła, że ma stanowczo za dużo różowych ubranek i poprosila mnie o bluzkę w kolorze...szarym, bo taką ma jej koleżanka...

Zabra - no właśnie, trudno jest przewidzieć gusty już-nie-małych-dziewczynek. Chcę uniknąć zielonego, bo mam już sporo tego koloru w domu. Czarny fajny, ale ...dla mnie:))