Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przy okazji mam pytanie - większość z Was ma w pokojach dziecinnych panele/deski a nie wykładzinę. Ja myslałam o wykładzinie, co by się przyjemnie na pupie siedziało :D. Teraz mam wątpliwości... Bo może o czymś nie pomyślałam...oprócz tego że panele/drewno łatwiej w czystości utrzymywać...

A ja mam wykładzinę z miękkim podkładem i nie żałuję, ponieważ moje chłopaki siadają gdzie popadnie i na pewno nie pilnowaliby się dywanu. Poza tym przydała się amortyzacja podczas upadku z łóżka w nocy (chociaż rzadko to się zdaża)

a tak właśnie przypuszczałam, ale wolałam się upewnić :)

jak się regał sprawuje? Tzn. Czy się nie rozpada bądź nie giba się? :) Warto?

Jak dotąd sprawuje sie dobrze. Jest stabilny. Mam niestety jedno "ale" dotyczące jakości płyty laminowanej, z której jest wykonany. Trzeba bardzo uważać przy skręcaniu regału, aby nie zbijać zbyt mocno , bo łatwo wyszczerbuje się.

efilo ma rację

panele/parkiet/deski możesz zmyć na mokro, są o wiele bardziej higieniczne. Lepszym rozwiązaniem jest podłoga zmywalna plus dywanik- zawsze możesz wymienić na nowy, porządnie wytrzepać, wyprać itp. Ewentualnie możesz pomyślec jeszcze o wykładzinie pcv- są takie z miękkim podkładem więc pod pupą i ciepło i miękko ale czy to fajnie wygląda to już rzecz gustu :-)

Chyba czas poszukać jakiejś deski / paneli. Dywany są okropnie drogie, ale może taniej wyjdzie obszyta wykładzina ?

A ja mam wykładzinę z miękkim podkładem i nie żałuję, ponieważ moje chłopaki siadają gdzie popadnie i na pewno nie pilnowaliby się dywanu. Poza tym przydała się amortyzacja podczas upadku z łóżka w nocy (chociaż rzadko to się zdaża)

No właśnie jak myślałam o wykładzinie to z takim podkładem pod spodem. Zagwostkę mam...

No właśnie jak myślałam o wykładzinie to z takim podkładem pod spodem. Zagwostkę mam...

ja też myślę o jakimś podkładzie a że w przyszłym tygodniu będę już ją kładła to dam znać, tylko że u mnie będzie w pokoju 10-latka więc on jakby trochę mniej się bawi na podłodze ale się uparł na wykładzinę no i będzie ją miał :rolleyes: