Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zphugawronwp.pl

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my poki co jeszcze w starym mieszkaniu wysmarowalismy dziecku takie cos na scianie (malowalismy w zaawansowanej ciazy mojej):

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ui/ofjw/NORIYZ5M9ahDYpApfX.jpg[/img]"]http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ui/ofjw/NORIYZ5M9ahDYpApfX.jpg

znalezlismy taka tapete ale wydawala nam sie za droga i postanowilismy sprobowac sami;)

Jak bedziemy sie przeprowadzac w koncu do naszego budujacego sie domu, Misiek pewnie juz sam zadecyduje, co bedzie chcial miec na scianie (poki co obstawiam, ze beda to auta) ;)

Witajcie,

mam problem i potrzebuję Waszej porady. Mój synek urodzi się w kwietniu, więc zaczynam myśleć nad urządzeniem mu pokoju. Pół roku temu zrobiliśmy generalny remont mieszkania i na razie pokój małego stoi pusty (a właściwie to pełny, bo trzymamy w nim rzeczy, które nigdzie się nie zmieściły ;). No ale jak to w mieszkaniach, jest problem z przechowywaniem rzeczy, zawsze jest ich za dużo a miejsca za mało ;). Może kiedyś pomyślimy o domu, ale na pewno jeszcze kilka lat pomieszkamy tutaj. Także mały kilka pierwszych lat będzie buszował w tym pokoju.

Musimy do togo pokoju wstawić szafę i to taką, która pomieści nie tylko rzeczy małego, ale także wiele innych. Szafę robiłabym u stolarza. Już jedną mamy w przedpokoju, ale to za mało.

I tu pojawia się problem. Podobają mi się tylko drzwi przesuwne z Lacobelu. Nie lubię niczego drewnopodobnego ani drewna. Tylko że boję się wstawiać duże szklane drzwi do pokoju małego człowieka, który za jakiś czas zacznie wszędzie wchodzić i psocić. Boję się o jego bezpieczeństwo. Czy dziecko nie stłucze takiej szyby?

Nie wiem co robić. Lubię wystrój minimalistyczny, najbardziej szkło i białe meble i ściany, szarość i kolory jako dodatki. Pięknie je wtedy można wyeksponować. Nie podobają mi się typowo dziecięce, kolorowe mebelki. Są też oczywiście proste, białe, i takie będzie łóżeczko i komoda, ale szafy są malutkie.

Proszę, poradźcie mi jak rozwiązać ten problem.

powiem tak

lustrzane drzwi w naszej przesuwnej szafie były okupowane przez naszą kruszke. stukała, przytulała się, waliła piłką, chowała się za nimi etc. nigdy nic sie nie zdarzyło takiego co by mogło spowodować jakieś zagrożenie. zresztą te drzwi są foliowane. nawet gdyby trafiło się jakieś nieszczęście i szyba by się stłukła to dziecku nie powinno się nic stać bo szkło nie odpadnie. właściwie to takie przesuwne drzwi są nawet bezpieczniejsze niż standardowe gdzie dziecko może przydzwonić w narożnik otwartych drzwi albo przytrzasnąć sobie palce :)

inna kwestia to te wasze plany obszarnicze - maluchy są bardzo bystre - uważajcie co i gdzie kładziecie do takiej szafy bo dziecko potrafi niezłą piramidę zbudować żeby się dostać do różnych ukrytych cudów