Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wybuduję dom

Amtla

Recommended Posts

To chyba klamka zapadła...decyzja w sprawie parapetów podjęta w 90%-tach. Dostałam ofertę nie do odrzucenia :wink: - jak to świetnie mieć DOBREGO kolegę :lol:

A końcem końców, oto mój wybór:

http://img22.imageshack.us/img22/1034/zdjcia514.jpg

Co prawda jeszcze 10 % rezerwy zostało :roll: Wiem, że struktura nie będzie taka jednolita jak na zdjęciu. Z pewnością będą żyły i jakieś plamy, jak to bywa w kamieniu.

• Odpowiedzi 372
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muszę, a raczej powinnam wybrać oświetlenie zewnętrzne. Elektryk chce wyprowadzić przewody, a ja nie potrafię się zdecydować :-? Czy mogą być lampki w podbitce z płyty OSB, czy też zrobić lampy wiszące ?

A te wiszące, to w sklepach tylko latarenki...niektóre nawet ładne...ale może znacie i polecicie coś innego ?

Zajeżdżam dzisiaj - panowie jedzą...

Byłam wczoraj - panowie jedli....

Patrzą tak na mnie spode łba i jeden mówi: Pani to ma jaliś cynk, że my akurat nie robimy ?

Nie kochani, ja mam tą pie...ną kobiecą intuicję, żeby dwie ekipy przy entym śniadanku zdybać :-?

A żeby dobrze pracować, to trzeba dużo jeść - PRAWDA???

Nawet nie zauważyłam, kiedy mój dziennik zaliczył 20 000 wejść :D

Wele osób tu jednak zagląda... :roll: :D

http://xxxinspiracjexxx.blox.pl/resource/lawendowe_bukiety_300x300.jpg 993.jpg

POZDRAWIAM :D

Mam wrażenie, że teraz ciągnie się robota jak flaki z olejem.

A do tego ten ogromny kłopot w podejmowaniu istotnych decyzji - ogrzewanie i CWU :-?

Porządki...

Porządki...

Sprzątanie...

Sprzątanie...

W zwałach wszystkiego co tylko możliwe, znalazłam wszystko co ludzkość wyprodukowała od początku swojego istnienia... :wink: tzn. akurat tego produktu były tylko krople, ale za to ilość puszek po nim nawet mnie zadziwiła ( a ja bardzo lubię piwo :oops: :roll: )

Obok zwykłych resztek pobudowlanych znalazłam: śmierdzące - nawet bardzo -skarpety :evil: , sweterek poszarpany, nóż bez rączki - tępy, dziesiątki torebek po gorącym kubku - oczywiście na podłodze, w tym samym miejscu saszetki po herbacie, opakowania po papierosach....dosyć :( bo niedobrze mi się robi na samo wspomnienie...I co z tego, że obok stał wielki worek na śmieci...

A te puszki jak sprytnie poutykane...ech....szkoła życia :wink:

Maj kolorowy, maj pachnący, maj ogrodowy...

Wszyscy eksponują swoje dokonania ogrodowe, to i ja się pochwalę...co prawda nie u mnie, ale przeze mnie sadzone i pielęgnowane...czyli wszystko zostaje w rodzinie :wink:

http://img43.imageshack.us/img43/397/zdjcia578.jpg

A ten jest bardzo ciekawy, bo na jednym pniu zaszczepione zostały dwa kolory. Dół kwitnie wcześniej na biało, a góra teraz - właśnie w tym kolorku...Żałuję tylko, że nie znam nazw tych odmian :cry: :roll:

http://img43.imageshack.us/img43/1092/zdjcia579.jpg

I jeszcze moja kalina - jeszcze bez mszyc.

http://img43.imageshack.us/img43/2682/zdjcia583.jpg

Dobija mnie ta cała hydraulika, a szcególnie dobór pieca i wszelakich parametrów.

Dałam to do obliczenia i wyceny do dwóch firm. Otrzymałam dwie skrajne propozycje doboru pieca. :o ...i bądź tu babo mądra....

Dobrze, że jeszcze jest parę innych firm :wink:

Oczywiście, że parapetów nie zamontowano :-?

SPOKO...SPOKO....SPOKO...

• 2 weeks później...

Pogoda tak zdechła, że wypada coś napisać, żeby aż tak fatalnie nie było :roll:

Wczoraj spotkałam się z hydraulikiem...takie tam pitu, pitu...podłączenie, rozprowadzenie...o wycenę poproszę...ALE PO CO?...no jak po co? moje pieniądze - moja wiedza 8) dobrze poczekam...cierpliwie...przecież ja CIERPLIWA jestem :wink:

A tak naprawdę, to nic mi się nie chce. Dokończyć sprzątanie trzeba - trzeba. Z zielskiem się rozprawić trzeba - trzeba. Inwencję twórczą rozwinąć trzeba - trzeba....i tak mogę bez końca...

Ale co się dziwić, jak pogoda jest taka zdechła....

Relacja z rozmowy telefonicznej.

Ja: Panie XYZ, dlaczego nie zamontował pan ostatniego parapetu?

Pan: Wie Pani, ja już go nawet zamówiłem..

Ja: :o :o :o ????????? Nie rozumiem?

Pan: Bo on gdzieś zniknął. W czwórkę szukaliśmy...Ale niech się Pani nie martwi...już zamówiłem, będzie taki podobny....

Ja: Ale po co? Przecież on sobie grzerznie stoi w łazience...i czeka...

Pan: Chyba im nogi z d..y powyciągam :evil: ...jak oni szukali :evil: Jutro zamontują...

Panom się coś na wzrok rzuciło?