rogbog 29.06.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 Trzeba wierzyć,ze będzie dobrze...Trzymam kciuki Amtluś za zdrowie Teścia... W pewnym wieku,powrót do zdrowia jest trudniejszy....wolniejszy.... Najważniejsze,zeby Tato wierzył że wyzdrowieje.... Będzie dobrze...... A u nas spokojnie,nie padało,było nawet słonecznie. Najbardziej obawiamy się zrzutów wody przez Czechy....i kolejnych zapowiadanych burz...Moja rodzinka mieszka w centrum-im moze zalać jedynie piwnice.Gorzej z moją tesciową-mieszka na parterze.. Ja obawiam się głównie o mój gabinet -jest poniżej poziomu ulicy Ma ubezpieczony sprzęt min. od powodzi(w 97-trochę straciłam), ale.to żadna pociecha I czytam,że w Warszawie też ulewy .... Co się dzieje?!!! A jak u Ciebie? Nic Wam nie grozi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2009 U nas spoko, temat tylko z telewizji...na szczęście Chociaż zapowiadają silne burze Ale ja to taka jestem, co to wszystko przeżywa... A o gabinecie tak spokojnie piszesz? Ja bym chyba krzyczała...Jakieś kroki poczyniliście, czy jest już bezpiecznie ? A w tym Waszym jeziorze to faktycznie wody, a wody....poczytałam w necie A teść wierzył i wierzy, że będzie dobrze. Ważna jest psychika, czyli coś na plus... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 30.06.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Ja też tak przeżywam Ale mam nadzieję,że u nas nie dojdzie do najgorszego. W jeziorze sporo luzu .Ta poprzednia powódź to właściwie była taka na"życzenie" Wstrzymywano spusty wody z jeziora do końca i jak zaczęli spuszczać 1500 m3/s to nie było siły-musiało zalać miasto Teraz spusty są na granicy 350 m3/s .Stan rzeki jest podniesiony,w okolicznych miejscowościach-przy dopływach rzeki wystąpiła powódź, a w mieście na szczęście-nie.Jezioro pomiesci jeszcze bardzo dużo wody. Inna sprawa,że tama po ostatniej powodzi nie jest w najlepszym stanie i to jest większe zagrożenie .Dopiero w tym roku zaczęto mówić o remontach tamy,pieniądzach na to przeznaczonych Niestety ci na górze spychali na dalszy plan remont tamy Aż strach pomyśleć co by było gdyby wały pusciły.... -nie ma miasta... A jeżeli chodzi o mój sprzęt..trzymam rekę na pulsie Teść-tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 To wszystko co piszesz o stanie tamy, o remontach - to nie wyjątki Wszędzie wielkie zaniedbania i bezmyślność...Nie wiem czasami, jak to możliwe że w tym kraju jakoś się to wszystko kręci.. Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie...co do sprzętu Dlaczego wydaje się pozwolenia na budowę domów na terenach zalewowych? Czy ludzie tam budujący mają wiedzę, gdzie się budują? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 30.06.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czy ludzie tam budujący mają wiedzę, gdzie się budują? pozdro Alez oczywiście,że mają!!! I to jest w tym najgorsze A później,jak przychodzi większy deszcz nie śpią po nocach...i liczą,że nic złego się nie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2009 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Czyli wszystko na własne życzenie Domyślam się , że cena ziemi korzystana, ładne widoki itp. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 01.07.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Właśnie,że nie Działki w dole-zero widoków,najczęściej małe,a cena niewiele niższa od działek w inyych rejonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 01.07.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 może te budowy to siła przywzyczajenia do danego miejsca? To chyba nie przyjezdni się tam budują?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 01.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam,pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik budowy z Twojego domku,projekt bardzo fajny,ładne też masz okienka i bramę garażową,jak się domyślam to kolor ciemny orzech,więc mam pytanko jakiej masz firmy bramę segmentową i jakie są wymiary,jeśli możesz to ile kosztowało to cudo,z góry dzięki,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.07.2009 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Właśnie,że nie Czyli to na własne życzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.07.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam,pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik budowy z Twojego domku,projekt bardzo fajny,ładne też masz okienka i bramę garażową,jak się domyślam to kolor ciemny orzech,więc mam pytanko jakiej masz firmy bramę segmentową i jakie są wymiary,jeśli możesz to ile kosztowało to cudo,z góry dzięki,pozdrawiam Witaj les111, Faktycznie okna to orzech ale tylko orzech w nazwie, nie ciemny. Brama w tym samym odcieniu- orzech firmy Novoferm, wymiary coś około 5,0x2,5 albo 2,75 musiałabym sprawdzić I jeszcze kilka słow na jej temat: BRAMA: Firmy NOVOFERM - ISO 45 ocieplona z napędem elektrycznym KOLOR: na zewnątrz kolor RAL 8011, wewnątrz szaro-biały RAL 9002 IZOLACJA: pianka poliuretanowa (współczynnik segmentu U=0,51 W/m2K) Grubość segmentu 45 mm. Profilowanie segmentów zabezpieczające przed zakleszczeniem. POWIERZCHNIA ZEWNĘTRZNA: woodgrain SPRĘŻYNY: wał sprężynowy z ocynkowanymi sprężynami skrętnymi ze względów konstrukcyjnych montowany z tyłu z zabezpieczeniami przeciw pęknięciom. ZAMYKANIE: Zamek umieszczony po prawej stronie (patrząc od wewnątrz)z wkładką patentową, czarna klamka z tworzywa sztucznego. Ryglowanie obustronne. NAPĘD ELEKTRYCZNY: Novomatic 553-Głowica 800 N, radioodbiornik UHF 43 MHZ - w cenie napędu 2 piloty 2-kanałowe A żeby było śmieszniej nie mogę znależć jej ceny, pamiętam coś około 5 tyś, ale około czyni wielką różnicę Jak się doszukam, to napiszę dokładniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.07.2009 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 To chyba nie przyjezdni się tam budują?? Też zadaję te same pytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Amtluś bardzo mnie zmartwiły Twoje wieści ale też ufam że bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.07.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Na razie bez zmian - i nie wiem, czy to dobrze czy źle? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
les111 01.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Dzięki Amtla za tak szybką i barrrrdzo wyczerpującą odpowiędz odnośnie bramy i jej parametrów technicznych,jeśli chodzi o cene jest nawet OK,mam nadzieje że znajdę w moim terenie przedstawiciela,jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.07.2009 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Dobre wieści: dzisiaj, po 6 dniach na OIOM -ie, przenieśli teścia na salę pooperacyjną. Lekarz twierdzi, że w dobrym stanie. Ale jak podał teściowej PIN do swojej komórki....to już nikt nie miał wątpliwości Oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.07.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 dobre wieści. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 03.07.2009 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Też się cieszymy efilciu i nawet apetyt na sok pomarańczowy ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.07.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 takie rzeczy są rozbrajające bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 04.07.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 Baaardzo się cieszę Amtluś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts