Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

Trzeba wierzyć,ze będzie dobrze...Trzymam kciuki Amtluś za zdrowie Teścia...

W pewnym wieku,powrót do zdrowia jest trudniejszy....wolniejszy....

Najważniejsze,zeby Tato wierzył że wyzdrowieje....

Będzie dobrze......

A u nas spokojnie,nie padało,było nawet słonecznie.

Najbardziej obawiamy się zrzutów wody przez Czechy....i kolejnych zapowiadanych burz...Moja rodzinka mieszka w centrum-im moze zalać jedynie piwnice.Gorzej z moją tesciową-mieszka na parterze..

Ja obawiam się głównie o mój gabinet -jest poniżej poziomu ulicy :-?

Ma ubezpieczony sprzęt min. od powodzi(w 97-trochę straciłam), ale.to żadna pociecha

I czytam,że w Warszawie też ulewy :( ....

Co się dzieje?!!!

A jak u Ciebie? Nic Wam nie grozi?

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U nas spoko, temat tylko z telewizji...na szczęście :roll: Chociaż zapowiadają silne burze :-?

Ale ja to taka jestem, co to wszystko przeżywa...

A o gabinecie tak spokojnie piszesz? Ja bym chyba krzyczała...Jakieś kroki poczyniliście, czy jest już bezpiecznie ?

A w tym Waszym jeziorze to faktycznie wody, a wody....poczytałam w necie :D

A teść wierzył i wierzy, że będzie dobrze. Ważna jest psychika, czyli coś na plus...

Ja też tak przeżywam :-? Ale mam nadzieję,że u nas nie dojdzie do najgorszego.

W jeziorze sporo luzu :wink: .Ta poprzednia powódź to właściwie była taka na"życzenie" :o Wstrzymywano spusty wody z jeziora do końca :evil: i jak zaczęli spuszczać 1500 :o m3/s to nie było siły-musiało zalać miasto :evil:

Teraz spusty są na granicy 350 m3/s .Stan rzeki jest podniesiony,w okolicznych miejscowościach-przy dopływach rzeki wystąpiła powódź, a w mieście na szczęście-nie.Jezioro pomiesci jeszcze bardzo dużo wody.

Inna sprawa,że tama po ostatniej powodzi nie jest w najlepszym stanie :x i to jest większe zagrożenie :x .Dopiero w tym roku zaczęto mówić o remontach tamy,pieniądzach na to przeznaczonych :evil:

Niestety ci na górze spychali na dalszy plan remont tamy :o :x

Aż strach pomyśleć co by było gdyby wały pusciły.... :x :x -nie ma miasta...

A jeżeli chodzi o mój sprzęt..trzymam rekę na pulsie :)

Teść-tak trzymać :D :D

To wszystko co piszesz o stanie tamy, o remontach - to nie wyjątki :evil: Wszędzie wielkie zaniedbania i bezmyślność...Nie wiem czasami, jak to możliwe że w tym kraju jakoś się to wszystko kręci.. :wink:

Dobrze, że trzymasz rękę na pulsie...co do sprzętu :D

Dlaczego wydaje się pozwolenia na budowę domów na terenach zalewowych? Czy ludzie tam budujący mają wiedzę, gdzie się budują?

pozdro

Witam,pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik budowy z Twojego domku,projekt bardzo fajny,ładne też masz okienka i bramę garażową,jak się domyślam to kolor ciemny orzech,więc mam pytanko jakiej masz firmy bramę segmentową i jakie są wymiary,jeśli możesz to ile kosztowało to cudo,z góry dzięki,pozdrawiam

Witam,pozwoliłem sobie przeglądnąć dziennik budowy z Twojego domku,projekt bardzo fajny,ładne też masz okienka i bramę garażową,jak się domyślam to kolor ciemny orzech,więc mam pytanko jakiej masz firmy bramę segmentową i jakie są wymiary,jeśli możesz to ile kosztowało to cudo,z góry dzięki,pozdrawiam

Witaj les111,

Faktycznie okna to orzech ale tylko orzech w nazwie, nie ciemny. Brama w tym samym odcieniu- orzech firmy Novoferm, wymiary coś około 5,0x2,5 albo 2,75 musiałabym sprawdzić :oops:

I jeszcze kilka słow na jej temat:

BRAMA: Firmy NOVOFERM - ISO 45 ocieplona z napędem elektrycznym

KOLOR: na zewnątrz kolor RAL 8011, wewnątrz szaro-biały RAL 9002

IZOLACJA: pianka poliuretanowa (współczynnik segmentu U=0,51 W/m2K)

Grubość segmentu 45 mm. Profilowanie segmentów zabezpieczające przed zakleszczeniem.

POWIERZCHNIA ZEWNĘTRZNA: woodgrain

SPRĘŻYNY: wał sprężynowy z ocynkowanymi sprężynami skrętnymi ze względów konstrukcyjnych

montowany z tyłu z zabezpieczeniami przeciw pęknięciom.

ZAMYKANIE: Zamek umieszczony po prawej stronie (patrząc od wewnątrz)z wkładką patentową,

czarna klamka z tworzywa sztucznego. Ryglowanie obustronne.

NAPĘD ELEKTRYCZNY: Novomatic 553-Głowica 800 N, radioodbiornik UHF 43 MHZ

- w cenie napędu 2 piloty 2-kanałowe

A żeby było śmieszniej nie mogę znależć jej ceny, pamiętam coś około 5 tyś, ale około czyni wielką różnicę :roll: Jak się doszukam, to napiszę dokładniej...