josephine 18.07.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 No chyba 2 tygodnie to będzie szybko - u mnie tak było, a pracowali chyba bez obijania się i w jesienno-zimowych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.07.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 majki, josephine prawie jednakowy czas wpisów mieliście Dobrze, to daję im dwa tygodnie W poniedziałek wypytam o terminarz, bo oczywiście w ferworze w piątek zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 18.07.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 pytaj teraz juz o wszystko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 18.07.2009 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 już listę pytań spisałam ale jeszcze są vakaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 20.07.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam ! Amtla.....jak poszło dzisiaj zadawanie pytań??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Coś powiadomień nie dostaję.... Ale cieszę się,że ruszyło tynkowanie Amtlo jak dobra ekipa to bedzie pracować dłużej niż do 15 wedle zasady-czas to pieniądz,im szybciej wykonają pracę tym szybciej dostaną pieniądze.Ale oczywiście nie moze na tym ucierpieć jakość....I jak ekipa dobra to i ściany wyrówna . Taka ilość materiałów poszła? PS Tynki kładzione są maszynowo rozumię U nas były robione ręcznie,nasz murarz Krzysiek tyrał od rana do wieczora, w upały, z bolącym barkiem Nawet w pewnym momencie kazałam mu zrobić przerwę,bo mi go było szkoda....Ale nie żałuję tego-porządna firma z niego.Teraz bedzie nam budował domek gosp-altanę i ogrodzenie. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.07.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Ale cieszę się,że ruszyło tynkowanie Amtlo jak dobra ekipa to bedzie pracować dłużej niż do 15 wedle zasady-czas to pieniądz,im szybciej wykonają pracę tym szybciej dostaną pieniądze.Ale oczywiście nie moze na tym ucierpieć jakość....I jak ekipa dobra to i ściany wyrówna . Pracują w zależności jaka jest robota tzn. w piątek zagruntowali wszystkie ściany, zwieźli materiały...czyli jakiś tam etap Dzisiaj zrobili górę...itd... Taka ilość materiałów poszła? Przesłowiłam się to miało być 1,5 palety...ale to i tak bardzo dużo, poniweaż panowie pkazywali mi jak krzywe są ściany, a nie chcieli zostawiać różnicy np. przy obróbce okien. Tak przynajmniej mówią, a ja nie mam jak tego zweryfikować PS Tynki kładzione są maszynowo rozumię Tak , maszynowo. Wszyscy tak to zachwalają, że nie mając swojego tynkarza z dobrego polecenia, nie zdecydowałam się na ręczne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.07.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Witam ! Amtla.....jak poszło dzisiaj zadawanie pytań??? Panowie ze stoickim spokojem wytłumaczyli, jak to oni pracują etapami...czasami skończą szybciej...czasami robią do nocy, bo trzeba pomieszczenie dokończyć...zobaczymy jak to będzie Dzisiaj zrobili całą górę w gipsie, bez łazienki - bo ona ma być w c-w. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 20.07.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Taka ilość materiałów poszła? Przesłowiłam się to miało być 1,5 palety...ale to i tak bardzo dużo, poniweaż panowie pkazywali mi jak krzywe są ściany, a nie chcieli zostawiać różnicy np. przy obróbce okien. Tak przynajmniej mówią, a ja nie mam jak tego zweryfikować Miejmy nadzieję, że jak skończą to ściany będą proste. U mnie przy wykończeniówce dopiero okazało się jakie krzywizny zostawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.07.2009 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Miejmy nadzieję, że jak skończą to ściany będą proste. U mnie przy wykończeniówce dopiero okazało się jakie krzywizny zostawili. Co mnie jeszcze może spotkać Ludzieeeeeeeeeeeeee Dzisiaj nie sprawdzałam ich roboty, bo wszystko było mokre i ślady mogłam zostawić. A na dodatek do własnej skrzynki prądowej klucza nie mam Przeleciałam tylko z " dużym kątem prostym" (słownicto cytowane fachowe) pół chałupy po murarzach...cholera - krzywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 21.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Amtlus kochana- u mnie wszystki firmy pracowały po 8 godz, ale jak juz pisałam miałam szcęście do firm . Te 8 godz faktycznie wykorzystywali na prawdziw i owocną prace. Zawsze widac było ,że duzo zrobili.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 21.07.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 U nas z tym bywało różnie-murarze,panowie od ocieplania pracowali do oporu i to w róznych warunkach pogodowych.Taki mieli system pracy. Inni pracowali po kilka godzin(elektrycy-bo po pracy na etat) ale efektywnie. Najgorzej było (jak wiesz) z wykończeniem.....ani godzinowo, ani efektywnie Nie mówiąc o jakości. Ja wychodzę z załozenia-niech to będzie dniówka 8 godzin ( i nawet bez sobót) ale z widocznymi efektami pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 szczerze mówiąc to nie wiem ile godzin bedą u nas pracowac przy tych balach w umowie mam zaznaczone tylko do kiedy maja skończyć !!! więc muszą tyle godzin dziennie zapierniczac aby sie wyrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.07.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 wykorzystywali na prawdziw i owocną prace. Zawsze widac było ,że duzo zrobili. DZISIAJ ODETCHNĘŁAM widać, że panowie robią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.07.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ja wychodzę z załozenia - niech to będzie dniówka 8 godzin ( i nawet bez sobót) ale z widocznymi efektami pracy. Ja wychodzę z założenia Bo, że nawet patrzenie na ręcę przy dłuższym czasie pracy może być szkodliwe Jak ktoś nie ma w sobie wewnętrznego przymusu, to nie można go zmusić do efektywnej pracy. Jak na dzisiaj efekty są Skarżą się na krzywe ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.07.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 szczerze mówiąc to nie wiem ile godzin bedą u nas pracowac przy tych balach w umowie mam zaznaczone tylko do kiedy maja skończyć !!! więc muszą tyle godzin dziennie zapierniczac aby sie wyrobić Oni już przeszkoleni w takich bojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 21.07.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 mam nadzieje, że dadzą rade ...wkońcu wybierając wykonawce kierowalam sie ich doświadczeniem i rekomendacją innych inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.07.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Ja ma zawsze wrażenie, że budujący domy z bali, to jedni z najlepszych fachowców....będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.07.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Skarżą się na krzywe ściany ciekawe gdzie niby widzieli proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.07.2009 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Skarżą się na krzywe ściany ciekawe gdzie niby widzieli proste Ale jednocześnie stwierdzili, że z porothermu łatwo się nie buduje efilko, brawo!!! masz kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts