Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wpadłam z rewizytą :p

Najfajnieszy etap przed Tobą... niekoniecznie najmniej stresujący :wink: .

Tak swoją drogą to ciekawe ile razy na fm było napisane "wykończeniówka - wykańcza" :-?

Z majstrami nie zazdraszczam... Jak chcesz aby coś było dobrze zrobione to...

No właśnie dlatego wsio "tymi rąsiami" robimy i nie ma na kogo się wnerwić nawet 8)

Amtlo, a czy te rury do kaloryferow nie idz pod steropian?

Oczywiście że idą pod styropian, ale ta warstwa dopiero będzie położona...

A mi Żeluś chodzi o podłogówkę, która nie trzyma wymiarów uprzednio z panem ustalonych. na podłodze...drugi raz do poprawki...

To my mamy zle. :o Czy to oznacza, ze woda sie tam predzej chlodzi i trzeba wiecej grzac, co oznacza, ze wywalamy na ogrzewanie wiecej, bo rury od ogrzewania leza nam na betonie, zamiast w steropianie? :o

Musze zapytac meza jak wroci z wyjazdu, jak to u nas bylo robione, ale te zdjecia co ogladalam.., tam rury leza w takich otulinach, ale na betonie.

A Ty masz w otulinach i do tego w srodku steropianu.

Drugi dom musze budowac, szybko. :-? :o

Ja się u forumowego majkiego uczyłam: warstwa styropianu, na to rury, między rury styropian i na to znowu styropian.

Już sama nie wiem :roll:

Idę sprawdzić, czy mi się nie pokręciło....

U nas,o ile pamiętam było tak

http://foto1.m.onet.pl/_m/4e8aab088e8d30338d72e7fd31d72b1d,6,19,0.jpg

czyli styro-rurki-wylewka.

http://foto3.m.onet.pl/_m/73175f9f492863d6ad58681a07687423,21,19,0.jpg

sorki za to zdjecie :D :D ale rwie mi się net i nie mogę z albumu je wkleić, wiec wklejam ze swojego dziennika

folia na styro powinna być wszędzie. z kilku powodów.

a rurki od ogrzewania powinny być na pierwszej warstwie styropianu. chudziak niestety nie jest żadnym izolatorem.

Nie panikowałabym jednak żelko. Pod domem nie jest znowuż tak strasznie zimno. Straty ciepła będą ale nie takie żeby zrujnować finansowo. Swoją drogą u nas było tak że najpierw rurki były na betonie a potem panowie układając styropian wsuwali go pod rurki. Może u Was też tak było?