efilo 09.11.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Amtluśważne że się zabrali do roboty. poza tym powtarzaj sobie że już niedługo sie stlenią i o nich zapomnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Amtluś sie stlenią ... się stlenią, się stlenią, się stlenią..... O matko, jak trudno dogadać się po polsku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 11.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Wpadłam z rewizytą Najfajnieszy etap przed Tobą... niekoniecznie najmniej stresujący . Tak swoją drogą to ciekawe ile razy na fm było napisane "wykończeniówka - wykańcza" Z majstrami nie zazdraszczam... Jak chcesz aby coś było dobrze zrobione to... No właśnie dlatego wsio "tymi rąsiami" robimy i nie ma na kogo się wnerwić nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Amtlo, a czy te rury do kaloryferow nie idz pod steropian? Kurka, ja juz nie pamietam, ale jakos widze te rury na betonie u nas. Chyba, ze cos mi sie pomieszalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 ... niekoniecznie najmniej stresujący . Tak swoją drogą to ciekawe ile razy na fm było napisane "wykończeniówka - wykańcza" Witam w moich progach tak, tak - FM uczy jak mieli inni, dlatego się tak bardzo nie denerwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Amtlo, a czy te rury do kaloryferow nie idz pod steropian? Oczywiście że idą pod styropian, ale ta warstwa dopiero będzie położona... A mi Żeluś chodzi o podłogówkę, która nie trzyma wymiarów uprzednio z panem ustalonych. na podłodze...drugi raz do poprawki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ty, a ja wlasnie patrzalam na nasze fotki. Mi te od kaloryferow mamy na betonie. Czy to zle jest? Bo Ty masz jakby w srodku, jesli mowisz, ze jeszcze dojedzie na to styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja się u forumowego majkiego uczyłam: folia, warstwa styropianu, na to rury, między rury styropian i na to znowu folia. Już sama nie wiem Idę sprawdzić, czy mi się nie pokręciło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 To my mamy zle. Czy to oznacza, ze woda sie tam predzej chlodzi i trzeba wiecej grzac, co oznacza, ze wywalamy na ogrzewanie wiecej, bo rury od ogrzewania leza nam na betonie, zamiast w steropianie? Musze zapytac meza jak wroci z wyjazdu, jak to u nas bylo robione, ale te zdjecia co ogladalam.., tam rury leza w takich otulinach, ale na betonie. A Ty masz w otulinach i do tego w srodku steropianu. Drugi dom musze budowac, szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Widzę, że wiele osób ma tak jak u Waś...Rura jest w otulinie, chudziak też stanowi izolację, więc chyba to nie jest błąd w sztuce Ja tak mam rozprowadzone rury do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 No u nas teraz troche, po fakcie. Ale na jakis zdrowy rozum, Twoje rury maja cieplej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tak na zdrowy rozum to faktycznie Tylko, żeby pan pamiętał jeszcze co do niego mówiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Niech mu Twój mąż powie, albo mu napisz. Obawiam się sie, ze faceci maja wadę wrodzona. Dźwięki kobiecego głosu do niech nie docierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.11.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Ja się u forumowego majkiego uczyłam: warstwa styropianu, na to rury, między rury styropian i na to znowu styropian. Już sama nie wiem Idę sprawdzić, czy mi się nie pokręciło.... U nas,o ile pamiętam było tak http://foto1.m.onet.pl/_m/4e8aab088e8d30338d72e7fd31d72b1d,6,19,0.jpg czyli styro-rurki-wylewka. http://foto3.m.onet.pl/_m/73175f9f492863d6ad58681a07687423,21,19,0.jpg sorki za to zdjecie ale rwie mi się net i nie mogę z albumu je wkleić, wiec wklejam ze swojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Czyli Bogusiu na podłogówkę nie kładliście foli ? Ale w tej części gdzie nie masz podłogówki to jak robiliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Już zajrzałam do Ciebie Bo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Popatrzyłam na zdjęcia i widzę,że było tak- folia na chudziak(wszędzie)później styro, później podłogówka i wylewki. A przy okazji,masz doprowadzoną rurę do kominka z zewnątrz? My zrobiliśmy to w ostatniej chwili- cały czas o tym mówiliśmy, az w końcu zapomnieliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.11.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Tak, rurę mam ale bardzo dziękuję za przypomnienie. Moja rura idzie pod chudziakiem. Bo, a tam gdziee nie macie podłogówki to jak: z folią na styropian czy też bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 11.11.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2009 Z pamięcią krucho , ale pytałam mm i z tego co widzę na zdjęciach to folii na stryro nie było.Ale dawaliśmy na styro siatkę zbrojeniową,żeby później wylewka nie pękała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 folia na styro powinna być wszędzie. z kilku powodów. a rurki od ogrzewania powinny być na pierwszej warstwie styropianu. chudziak niestety nie jest żadnym izolatorem. Nie panikowałabym jednak żelko. Pod domem nie jest znowuż tak strasznie zimno. Straty ciepła będą ale nie takie żeby zrujnować finansowo. Swoją drogą u nas było tak że najpierw rurki były na betonie a potem panowie układając styropian wsuwali go pod rurki. Może u Was też tak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts