Amtla 12.11.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 efilciu, dzięki A folia na podłogówce też obowiązkowo?? Czy jeszcze wypełniali u Ciebie przestrzenie między rurami ogrzewania czymś dodatkowo ? Plastyfikator nad podłogówką koniecznie, prawda? Czy coś na mrozy dodać? Jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 efilciu, dzięki A folia na podłogówce też obowiązkowo?? Czy jeszcze wypełniali u Ciebie przestrzenie między rurami ogrzewania czymś dodatkowo ? Plastyfikator nad podłogówką koniecznie, prawda? Czy coś na mrozy dodać? Jak sądzicie? 1. na podłogówce a dokładniej pod jest zazwyczaj folia z kratką więc to zastępuje zwykłą budowlaną. jeśli jest specjalny styropian z folią i kratką zespolona to dupa zbita - nic już sie nie da na to dac. 2. rurami do grzejników? no styropian był naokoło. chyba że nie wiem o co cho z tymi 'przestrzeniami' 3. plastyfikator wszędzie i do tego włókna. ja bym dała też wszędzie - to tylko złotówka różnicy 4. myślę że przy obecnych temperaturach nie ma takiej potrzeby. po pierwsze w zamkniętym domu jest mimo wszystko cieplej, a po drugie beton wiążąc wydziela temperature więc sie sam będzie grzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.11.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 folia na styro powinna być wszędzie. z kilku powodów. Nie panikowałabym jednak żelko. Pod domem nie jest znowuż tak strasznie zimno. Straty ciepła będą ale nie takie żeby zrujnować finansowo. Swoją drogą u nas było tak że najpierw rurki były na betonie a potem panowie układając styropian wsuwali go pod rurki. Może u Was też tak było? No moze bylo, juz nawet nie pamietam. Zapytam meza, u nas to on wszystkiego pilnowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Żelkanie ma co dywagować. załóż że jest dobrze i się tym nie stresuj. już i tak nic nie zdziałasz jakby co więc po co się zamartwiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 12.11.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No wlasnie. Racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Amtlaczy podłogówka bedzie tylko na połowie powerzchni tego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Nawet nie na połowie. Będzie sięgała do połowy okna i potem przechodzi do kuchni na prawo i na hol - tak na wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A co pozostałej części pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 To pomieszczenie to mój salooooooooooooooooon Pod oknem mam tam grzejnik - ten z dzurami obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Upr jestem.. ale dlaczego nie kładziesz podłogówki na całośc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tu gdzie widać podłogówkę będą płytki, zaś w pozostałej części parkiet. A ja sceptycznie podchodzę do ogrzewania podłogowego pod drewnem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Tak myślałam Ja tez miałam dylemat czy na podłogówkę klaść panele (docelowo też chciałabym położyć parkiet) ale okazuje się,ża pod panelami-nie jest tak źle.Nawet nieźle przewodzą ciepło (faktem jest,że w opisie było zaznaczone że "nadają" się na podłogówkę). Ale jednak dół ogrzewa mi podłoga z kaflami-hol,kuchnia,łazienka,garderoba. Natomiast na górze mamy tylko grzejniki,tam jest zdecydowanie chłodniej ,ale wystarczająco ciepło do spania( i zdrowiej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Dosyć długo biłam się z myślami o podłogówce...Obecny wykonawca bardzo usilnie starał mi się ja wybić z głowy. A mnie zawsze w nogi zimno i tak myślałam, że nie dam mu się namówić na jej zlikwidowanie. W zasadzie wszędzie tam , gdzie będę płytki tam będzie podłogówka. Na górze zaś tylko grzejniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Z tymi wykonawcami to tak już jest.Ci z nieco starszych czasów,boją się wszystkich nowinek. Co do "zimnych nózek" , to z tym też bywa różnie.W jednych doniesieniach,piszą że niezdrowo,że puchną nogi,że niedobre dla serca,ze ciepło z natury dochodzi z góry czytaj od głowy itd. itp. A winnych coś zupełnie odwrotnego. Ja wyszłam z założenia-lubię ciepło w domu, żeby ogrzać taką powierzchnie trzeba by było dużo grzejników-a gdzie to pomieścić, więc robimy podłogówkę na dole.A na górze tradycyjnie,żeby nie było za gorąco.I nie żałuję takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Bogusiu, aniołeczki są prześliczne Ja też mam sporą kolekcję, ale nie takich podświetlanych. a moja mama zaczęła jakiś czas temu na święta kupować różne szklane. Teraz nawet ich nie chowa po świętach, bo są takie piękne No cóż, święta za pasem, a ja tu o ogrzewaniu i takie tam... Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze, ale ciągle nachodzą mnie czarne myśli, szczególnie jak widzę taką robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 12.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Ja zrobiłam na całym domu. Bo jak czytałam wątek czy ktoś żałuje podłogówki to większość mówiła że tak - że nie dali na całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.11.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Bogusiu, aniołeczki są prześliczne Ja też mam sporą kolekcję, ale nie takich podświetlanych. a moja mama zaczęła jakiś czas temu na święta kupować różne szklane. Teraz nawet ich nie chowa po świętach, bo są takie piękne No cóż, święta za pasem, a ja tu o ogrzewaniu i takie tam... Cały czas mam nadzieję, że będzie dobrze, ale ciągle nachodzą mnie czarne myśli, szczególnie jak widzę taką robotę Ale właśnie dobrze,że o podłogówce i budowaniu piszesz Amtluś Bo to przecież jest forum budowlane A aniołeczki,kwiateczki,koteczki i takie tam inne..-ki to tylko taki dodatek do tego budowania. I nie miej czarnych myśli ,wszystko będzie dobrze.Trochę to zdrowia niestety kosztuje , ale jak juz się zamieszka, to szybko się o tych przykrych chwilach zapomina. A swięta...ja już nie mogę się doczekać ,uwielbiam Boże Narodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 że nie dali na całości Na to to jednak zbyt tradycyjna jestem - podłogówka w sypialni nie dla mnie Ale ja łatwo daję się przekonać Fakt, że brak widoku grzejników wiele uroku dodaje wnętrzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 12.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Amtelko ,ja mam na całej powierzchni podłogówkę .Na parterze mam wszędzie gres ,a na górze będzie parkiet.Pytałam fachowców i twierdzili ,ze parkiet jak najbardziej się nadaje,oczywiście trzeba dać tylko odpowiednia chemię.A wygląd ściany bez grzejników tez ma swoje plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.11.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 A wygląd ściany bez grzejników tez ma swoje plusy. To jest sprawa oczywista...brak grzejników ale mm nie dało się namówić...on lubi sobie włączać i wyłączać ciepełko, a podłogówka ma sporą bezwładność - zarówno w jedną jak i w drudą stronę...i nie dał się przekonać No cóż, w zasadzie to jedyna rzecz na jaką się uparł - więc nie nastawałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts