Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu, bo u Ciebie leżą równo w rządkach stąd wrażenie. Rurki można układać na różne sposoby i na okrągło też...

Bardziej martwi mnie to nadmierne zagęszczenie - niepotrzebne na takiej powierzchni. Zamiast usunąć nadmiar, poprzesuwał tę samą ilość rurek bo miał się zmieścić na połówce okna. Ja rozmawaiłam z nim ostatnio poprzez męża bo nie mogłam na niego patrzeć :(

Czepiam się co? :oops:

Moze właśnie to zagęszczenie sprawia wrazenie braku ładu.

Ale skoro wylewkarze wszystko poprawią,to nie ma co się dalej denerwować.

Ty nie mogłaś patrzeć na hydraulika, tak jak ja na kominkarza i Stefanka :wink:

Znaczy się-jesteśmy normalne :lol:

A jak Ci będzie smutno, to wejdź ma FM i popatrz na moje aniołki-one i ja jesteśmy z Tobą :wink: :wink:

Czepiam się co? :oops:

Nawet mi taka myśl nie przeszła przez głowę...

Zwracasz uwagę na ważne rzeczy :D Każdy ma inne doświadczenia i bardzo się cieszę, że można to wszystko zweryfikować... :D

Niestety wylewkarz nie poprawi wszystkiego - te rurki tak pozostaną. Chyba że powiem hydraulikowi że musi to zmienić...

Rury od ogrzewania rozłożył po najkrótszej drodze, wiadomo - mniej ich wyjdzie...A że łatwiej układać styropian przy innym rozmieszczeniu rur to nie pomyślał?

Witajcie dziewczyny

u nas temperatura zwykle 21,5 - 22. Wyższa raczej nie bywa, no chyba że tuż przy rozpalonym kominku.

Co do rurek ogrzewania podłogowego to u nas jest inna sprawa.

Rurki położono w dość sporej odległości od siebie. Jak oglądam zdjęcia u innych, to u nas dość biednie to wyszło.

Hydraulicy powiedzieli ze tak trzeba i tak będzie dobrze, my nie mając pojęcia przystaliśmy na to.

I różnicę w temperaturze nagrzewania płytek czuć niestety. Tam gdzie rurka - ciepło, a na środku między jedną a drugą dużo chłodniej. Czuć to pod stopami i te różnice nie są przyjemne. Chodzę w papciach, by tego nie odczuwać.