Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja swoich wylewek nie pamiętam, to czasy dinozaurów, więc nie ma co się dziwić.

Wylewka ma tę zaletę, że czy brzydka, ładna, czy taka sobie to i tak zostanie czymś przykryta, więc można jej wszystko wybaczyć.

No chyba że ta wylewka to ma być ostateczny artystyczny beton, to wtedy co innego, ale na tym to ja już się nie znam.

Dobrego dnia Podlasie życzy :D

Cześć Amtla :D ,

ja tu pierwszy raz. :) Fajnie, akurat na wylewki trafiłam - jak są podłogi, to już bardziej dom niż budowa. :D

Takie czarne kłaczki to prawdopodobnie wilgotne jeszcze włókna wzmacniające, te które dodaje się do wylewki aby była mocniejsza i bardziej elastyczna. A ta czarna plama to może miejsce, w którym tych włókien zebrało się bardzo dużo, może nie rozmieszali dokładnie i dlatego tak się zrobiło.

Ja bym po prostu zadzwoniła do wykonawcy, niech wytłumaczy. :)

Będę kibicować :D , pozdrawiam!

No masz: nie dosyć że zdolna, to jeszcza bystra z Ciebie kobitka :wink:

a malować lubisz?

Taaa.... łobrazki... synkowi na plastykę... bo takiego antytalencia jak on to ... no nawet ze świecą się nie znajdzie :-? .

Nieładnie tak o swoim pierworodnym... oj nieładnie :-? :roll: , ale już tak mam, że rzeczy to najlepiej po imieniu...a nie w bawełnę... :D

Zauważyłam , że w dwa tygodnie po wylewkach zaczęłaś kłasc płytki. Nie bardzo sie na tym znam ,ale mój mąż każe mi czekac z układaniem płytek i paneli co najmniej dwa miesiące a najlepiej z pół roku {tak dla pewności}. Ja chciałabym już , a on mówi , że beton musi wilgoc oddac. A może miałas jakies specjalne składniki szybko schnące?

mój mąż każe mi czekac z układaniem płytek i paneli co najmniej dwa miesiące a najlepiej z pół roku {tak dla pewności}

I w tym przypadku, sądzę że należy słuchać męża :roll:

Moja wiedza jest zgodna z tym co twierdzi małżonek. Niestety, nie zawsze można stosowac się do teorii. Ja zostalam niejako zmuszona do szybszego wykańczania kotłowni, że względu na konieczność zamontowania pieca. Mam świadomość, że podłoga może się po jakimś czasie "odparzac". Musiałam zaryzykować...reszta podłóg grzecznie poczeka na odpowiedni czas :D

Eeeeeeeeeetam, zaraz "nudne". Jeśli podobają Ci się, jeśli będą pasować do wnętrza, jeśli tak lubisz - to wcale nie nudne tylko "Twoje" :):)

Nie urządzamy domów tak jak w czasopismach tylko tak, żeby nam się fajnie mieszkało.

A na pewno te płytki będą fajne w utrzymaniu.