Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

Witam.

Obejrzałam cały dziennik, u nas też zielone sie pojawiało,:yes: ale jak fachowcy budują pierwszy raz w życiu dom :eek:to trzeba im wybaczyc szczególnie, że to tata i mąż:jawdrop:.

Teraz czeka Cię to co najprzyjemniejsze i najbardziej kosztowne czyli wykończeniówka. :)

Trzymam kciuki.

Będę dopingować:yes::yes::yes:

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

... ale jak fachowcy budują pierwszy raz w życiu dom :eek:to trzeba im wybaczyc szczególnie, że to tata i mąż:jawdrop:.

Gratuluję takiej ekipy. Oni nigdy nie zawiodą, zawsze im można zaufać :)....Jest kogo pozazdrościć :cool:

Fajnie zmienia się Wasz domeczek Agulko :D A plany co do przeprowadzki pozostały konkretne na wrzesień ?

Gratuluję takiej ekipy. Oni nigdy nie zawiodą, zawsze im można zaufać :)....Jest kogo pozazdrościć :cool:

Fajnie zmienia się Wasz domeczek Agulko :D A plany co do przeprowadzki pozostały konkretne na wrzesień ?

a ile robia błędów :bash::bash::bash: bo się uczą na naszym domku, ale wybaczam im:yes::yes::yes: w końcu nie bulimy za robociznę a to SPORO

Termin ciut sie przesunął i będą to wakacje, ale dokładnie to jeszcze nie znamy daty;)

witaj Amtlo, wpadłam popatrzeć na Twoje pole bitwy :) Do fachowców trzeba miec asertywne podejście : wymagać, a ich fochy i durne miny puszczać kantem :) Wiem, że to nie takie łatwe w praktyce, też sie nagimnastykowałam z fachmenami od dachu, bo dla nich zgodność roboty z projektem, czy estetyka to pojęcia abstrakcyjne. I te maślane oczy "... no ale pani wcześniej nie zaznaczała...." tak jakbym była wróżką i wiedziała, że jak tylko spuszczę ich z oczu na godzinę to i tak zrobią po swojemu, czyli byle szybciej. No ale cóż taka dola inwestora.

A jeśli chodzi o ptaszki to u mnie się zagnieździły nad szczytową krokwią czy jak się nazywa ta wielka kłoda :) Mam nadzieję że opuszczą gniazdo zanim dojdziemy do ocieplania tego miejsca. Bo mimo wszystko są fajne.

Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki.

No..jak dom ma już "prawdziwe" drzwi to już jest dom:) Napisz coś więcej o drzwiach:)A co koło drzwi? Cegiełka czy cóś innego:)

Masz rację Amtlo...jak patrzę na tę powódź i tragedię ludzi,to wyć mi się chce...Tym bardziej,ze mam koleżankę w Sandomierzu,od niedawna mieszka w nowym domu,dzisiaj będę do niej dzwonić lub pisać...aż się boję czego się dowiem...Niedaleko Sandomierza mam też najbliższą rodzinę,nad Wisłą..też stres.

Nie jestem w stanie wyobrazić siebie w takiej sytuacji,czy miałabym siły to przeżyć....

Cóż-kolejne gratulki dla synka:)..coraz blizej finału:) Ja tez muszę się pochwalić,ze moje młodsze dziecie(na 3 roku M) idzie jak burz,właśnie dzwoniła że "znowu" zaliczyła kobyłę: jeszcze we wtorek cieżkie zaliczenie.I bedzie mogła przed sesją przyjechać do domu na kilka dni:)Cieszymy się.

No własnie Amtluś, oszczędna jesteś w tych fotkach:)

A ja nie mogę zadzwonić do mojej koleżanki-podała mi zły numer(brakuje cyferki).Zostaje mi mail-może odczyta.W/g mapy to mieszka niedaleko zagrożonej huty szkła....

A, jeszce nie dopisałam, że faktycznie koło drzwi chciałabym cegiełkę, taką samą jak na komach i słupie

gratuluję sukcesów córeczki...

\

widzę po córce znajomych, ile wyrzeczeń i czasu kosztuje ją studiowanie m. Ona kończy w tym roku, aleto przecież nie koniec naukim dla nich.

\\

\Zaraz tutaj coś pokażę

\

Za gratulki dla Starszego dziękuję, ale że policzył ,to nie znaczy że musi być dobrze...

To łazienka na górze. Pozmieniać muszę całą kocnepcje zabudowy, ponieważ tam gdzie miała być umywalka, będzie się można stuknąć w głowę...o skos;)

Dlatego muszę poszukać innego rozwiązania...a niestety słup nie jest w tym pomocny.

http://img683.imageshack.us/img683/8859/zdjcia2059.jpg

A ja dzisiaj tak zasuwałam na budowę, że aparatu zapomniałam, żeby całościowo pokazać. domek z drzwiami. Pędziłam po telefonie sąsiada o otwartym oknie dachowym - a chmury się zbierały że hej. Zdążyłam dosłownie w ostanie chwili...zaraz lunęło, intensywnie ale krótko. Ten ...hydraulik zostawił otwarte okno i roboty nie skończył - czyli wszystko w normie....:bash:

Mówię Ci aka, że u mnie im dalej tym gorzej... albo trzeba się na robocie nie znać i patrzeć jak wykonawcy kit mi wciskają, albo machnąć ręką, albo stać i pilnować...

Jak to dobrze, że pierwsze ekipy były ok, bo jakbym tak szybko musiała walczyć, to już bym chyba nie budowała...

Edytowane przez Amtla