30Agulka 16.05.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam. Obejrzałam cały dziennik, u nas też zielone sie pojawiało, ale jak fachowcy budują pierwszy raz w życiu dom :eek:to trzeba im wybaczyc szczególnie, że to tata i mąż. Teraz czeka Cię to co najprzyjemniejsze i najbardziej kosztowne czyli wykończeniówka. Trzymam kciuki. Będę dopingować:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 17.05.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Amtluś,gratulki dla synka za jęz.polski-brawooo! W tę pieską pogodę takie wiadomosci przynoszą słoneczko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.05.2010 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Oj, Bogusiu żebyś wiedziała jak człowiek tęskni do dobrych wiadomości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.05.2010 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam. ... ale jak fachowcy budują pierwszy raz w życiu dom :eek:to trzeba im wybaczyc szczególnie, że to tata i mąż. Gratuluję takiej ekipy. Oni nigdy nie zawiodą, zawsze im można zaufać ....Jest kogo pozazdrościć Fajnie zmienia się Wasz domeczek Agulko A plany co do przeprowadzki pozostały konkretne na wrzesień ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 17.05.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Gratuluję takiej ekipy. Oni nigdy nie zawiodą, zawsze im można zaufać ....Jest kogo pozazdrościć Fajnie zmienia się Wasz domeczek Agulko A plany co do przeprowadzki pozostały konkretne na wrzesień ? a ile robia błędów :bash: bo się uczą na naszym domku, ale wybaczam im:yes::yes: w końcu nie bulimy za robociznę a to SPORO Termin ciut sie przesunął i będą to wakacje, ale dokładnie to jeszcze nie znamy daty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEFANY 18.05.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 witaj Amtlo, wpadłam popatrzeć na Twoje pole bitwy Do fachowców trzeba miec asertywne podejście : wymagać, a ich fochy i durne miny puszczać kantem Wiem, że to nie takie łatwe w praktyce, też sie nagimnastykowałam z fachmenami od dachu, bo dla nich zgodność roboty z projektem, czy estetyka to pojęcia abstrakcyjne. I te maślane oczy "... no ale pani wcześniej nie zaznaczała...." tak jakbym była wróżką i wiedziała, że jak tylko spuszczę ich z oczu na godzinę to i tak zrobią po swojemu, czyli byle szybciej. No ale cóż taka dola inwestora. A jeśli chodzi o ptaszki to u mnie się zagnieździły nad szczytową krokwią czy jak się nazywa ta wielka kłoda Mam nadzieję że opuszczą gniazdo zanim dojdziemy do ocieplania tego miejsca. Bo mimo wszystko są fajne. Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aasienkaaa 18.05.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 Hej Amtla, milutko tu u Ciebie, ja właśnie zaczynam dobudowę poddasza i jeśli pozwolisz będę podpatrywać co u Ciebie się dzieje Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.05.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 No..jak dom ma już "prawdziwe" drzwi to już jest dom:) Napisz coś więcej o drzwiach:)A co koło drzwi? Cegiełka czy cóś innego:) Masz rację Amtlo...jak patrzę na tę powódź i tragedię ludzi,to wyć mi się chce...Tym bardziej,ze mam koleżankę w Sandomierzu,od niedawna mieszka w nowym domu,dzisiaj będę do niej dzwonić lub pisać...aż się boję czego się dowiem...Niedaleko Sandomierza mam też najbliższą rodzinę,nad Wisłą..też stres.Nie jestem w stanie wyobrazić siebie w takiej sytuacji,czy miałabym siły to przeżyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.05.2010 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 (edytowane) To jeszcze wiadomość - jesteśmy po fizyce, uf...policzył wszystkie zadania, ale z pewnością coś z tego ubędzie...Jeszcze tylko jutro.... Edytowane 23 Maja 2010 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 20.05.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Cóż-kolejne gratulki dla synka:)..coraz blizej finału:) Ja tez muszę się pochwalić,ze moje młodsze dziecie(na 3 roku M) idzie jak burz,właśnie dzwoniła że "znowu" zaliczyła kobyłę: jeszcze we wtorek cieżkie zaliczenie.I bedzie mogła przed sesją przyjechać do domu na kilka dni:)Cieszymy się. No własnie Amtluś, oszczędna jesteś w tych fotkach:) A ja nie mogę zadzwonić do mojej koleżanki-podała mi zły numer(brakuje cyferki).Zostaje mi mail-może odczyta.W/g mapy to mieszka niedaleko zagrożonej huty szkła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.05.2010 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 A, jeszce nie dopisałam, że faktycznie koło drzwi chciałabym cegiełkę, taką samą jak na komach i słupie gratuluję sukcesów córeczki...\widzę po córce znajomych, ile wyrzeczeń i czasu kosztuje ją studiowanie m. Ona kończy w tym roku, aleto przecież nie koniec naukim dla nich.\\\Zaraz tutaj coś pokażę\Za gratulki dla Starszego dziękuję, ale że policzył ,to nie znaczy że musi być dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 20.05.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 To łazienka na górze. Pozmieniać muszę całą kocnepcje zabudowy, ponieważ tam gdzie miała być umywalka, będzie się można stuknąć w głowę...o skos;) Dlatego muszę poszukać innego rozwiązania...a niestety słup nie jest w tym pomocny. http://img683.imageshack.us/img683/8859/zdjcia2059.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Amtla gratuluję drzwi !Bardzo ladne ,stonowane i o pięknym kolorze.Z jakiego materiału są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.05.2010 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) To meranti klejone warstwowo, więc z założenia drzwi powinny być trwałe. Powiem, że idealnie kolorystycznie się wstrzeliłam pod okna i bramę. Edytowane 21 Maja 2010 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Powtórzę się -Piękny Kolorek .A z meranti ja mam okna i wykonawca mnie zapewniał ,ze robiąc z meranti a nie z dębu kupe kasy zaoszczędzimy ,a wytrzymałość jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.05.2010 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Dziękuję. Tak sobie myślę, że jeśli fachowcy podczas wykończniówki ich nie zniszczą, to na pewno nas przeżyją.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.05.2010 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 A ja dzisiaj tak zasuwałam na budowę, że aparatu zapomniałam, żeby całościowo pokazać. domek z drzwiami. Pędziłam po telefonie sąsiada o otwartym oknie dachowym - a chmury się zbierały że hej. Zdążyłam dosłownie w ostanie chwili...zaraz lunęło, intensywnie ale krótko. Ten ...hydraulik zostawił otwarte okno i roboty nie skończył - czyli wszystko w normie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 24.05.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 :mad:nie dziwię się, że szału dostajesz.....! co za pop.....fachowcy się trafiają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 24.05.2010 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) Mówię Ci aka, że u mnie im dalej tym gorzej... albo trzeba się na robocie nie znać i patrzeć jak wykonawcy kit mi wciskają, albo machnąć ręką, albo stać i pilnować... Jak to dobrze, że pierwsze ekipy były ok, bo jakbym tak szybko musiała walczyć, to już bym chyba nie budowała... Edytowane 24 Maja 2010 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.05.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witaj Amtelko...........widze, że idziesz do przodu z wykończeniówką !!!!!! ..........z fachowcami zawsze jest jakiś kłopot:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts