Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj mirko w moich progach :) cieszę się, że do mnie trafiłaś...

Faktycznie z bólem głowy już lepiej. U mnie to raczej wrażliwość na spadki ciśnienia, które przy moim własnym niskim cisnieniu tak się objawiają. Ale mam obawy jeszcze o swoje zatoki...Dzisiaj czuję się o wiele , wiele lepiej :yes:

Dziękuję za nazwę wkładu. Namierzyłam go także wcześniej w internecie i teraz muszę znależć gdzieś u nas. Bardzo mi się podoba, zwłaszcza w połączeniu z ceną, która przy takim okazjonalnym paleniu ,jest dla nas istotna.

Mam pytanie odnośnie czyszczenia szyby. Jak to się wykonuje i czy jest wygodne ? Jakie wymiary ma Wasza szyba ?

Jakiś czas mnie nie było... ciekawa jestem czy zamówiłaś może ten wkład ?

Zadałaś trafne pytanie odnośnie czyszczenia :yes: mój kominek jest do połowy wyczyszczony :eek:

Pierwszy raz wyczyścił ten kominek mój kuzyn, gdy razem z mężem szykowali mi urodzinową niespodziankę i tak pozostało

Domyślasz się zapewne, że szyba otwiera się tylko do góry i żeby wyczyścić, to od środka trzeba włożyć tam rękę a szyba się chowa do środka, dlatego też jest wyczyszczona tylko do połowy :bash: może są jakieś inne środki do czyszczenia np. w aeorozolu, muszę coś wymyślić :D

Gdy w kominku się nie pali, to nie jest to takie widoczne i nie rzuca się w oczy, ale czasami trzeba coś rozpalić, w sumie to nie zamartwiam się aż tak bardzo, bo w domu mam co robić np. przy tych moich ciemnych podłogach, gdzie wszystko widać :eek:

mirko, niestety nie podjęliśmy decyzji odnośnie wkładu...mam właśnie nadzieję, że jutro uda mi sie wyrwać na rekonesans, po którym coś będzie wiadomo...

Myślałam, że do tego czyszczenia, po prostu coś się odkręca i już...a tu taka historia...Muszę się zastanowić, ale bardzo dziękuję za wypowiedź w tym temacie...

W poniedziałek panowie zaczynają taniec z gładziami...a ja jeszcze listew nie mam. Ale jakoś tak optymistycznie to widzę, najwyżej rozłożymy to na etapy...

W piątek oglądałam wkłady kominkowe: Dovre, Spartherma, Arysto, Uniflam. Pospisywałam modele i ceny, a teraz to zostało już tylko podjąć decyzję...

Jeszcze ja , spieszę... ale z pewnością już się coś dowiedziałaś odnośnie czyszczenia ??

troszkę namieszałam z tą szybą.... :( otóż dowiedziałam się, że szybę można odkręcić specjalnym kluczem, tak że otwiera się i czyści bez problemu.

Przyznam, że dosyć rzadko używamy tego kominka, więc i czyści się sporadycznie, może to i dobrze. W każdym razie przepraszam, że wprowadziłam Cię w błąd

:oops:

Qurcze co się dzieje z tym forum.Już kilka razy zdarzyło mi się,że klikam na link np. do komentarzy a wyskakuje mi zupełnie coś innego.Teraz np.chciałam otworzyć Twoje Amtlu komentarze a wyskoczył mi dziennik....innej osoby.

Ale ściany coraz ładniejsze:) Wrażeń masz chyba sporo Amtluś skoro zapominajka jesteś hihi:)

Wiesz, że faktycznie zaczynam, gonić w piętkę...zapisuję już sobie pewne sprawy do załatwienia i kupienia, bo wszystko równocześnie...

I do tej wykończeniówki na dodatek mam jeszcze remont w pracy, a to u nas taki napięty czas - koniec s. Wszyscy walą drzwiami i oknami, sprawozdania, zebrania, komisje...

Teraz wróciłam z Młodym od lekarza. Dostał skierowanie do ortopedy, skierowanie do chirurga...kiedy ja to mam pozałatwiać ? .A czekać nie można. Znowu weekend i nic nie załatwię...już widzę te kolejki do specjalistów w poradni...pewnie znowu prywatka...

A to nowe forum to faktycznie do dupy...jakieś przekierowania...nic znależć nie mogę...klikania a klikania

Edytowane przez Amtla

Zrobił mu się zastrzał na palcu w nodze. Niestety po 10 dniach leczenia maścią ichtiolowa kiepskie rezultaty. A ortopeda - bo potwierdziło się stwierdzenie pielęgniarki o stopach płasko koślawych.

co roku maja w przdszzkolu bilans zdrowia. do tej pory nic i teraz u sześciolatka podejrzenie o płaskostopie i zalecane konsultacje okulistyczne...

Jakby dziecko zaniedbane totalnie było..a ja z nim co miesiąc do lekarza biegam...specjalisty...

Wiesz, że faktycznie zaczynam, gonić w piętkę...zapisuję już sobie pewne sprawy do załatwienia i kupienia, bo wszystko równocześnie...

I do tej wykończeniówki na dodatek mam jeszcze remont w pracy, a to u nas taki napięty czas - koniec s. Wszyscy walą drzwiami i oknami, sprawozdania, zebrania, komisje...

Teraz wróciłam z Młodym od lekarza. Dostał skierowanie do ortopedy, skierowanie do chirurga...kiedy ja to mam pozałatwiać ? .A czekać nie można. Znowu weekend i nic nie załatwię...już widzę te kolejki do specjalistów w poradni...pewnie znowu prywatka...

A to nowe forum to faktycznie do dupy...jakieś przekierowania...nic znależć nie mogę...klikania a klikania

wypróbuj tego - działa :)

prosze sprawdzić w ustawieniach zaawansowanych użytkownika. Na końcu jest opcja do odznaczenia wyłączająca ostrzeżenia. Prosze przetestować.

Amtluś gdzie tam zaniedbane dziecko,no coś ty.Wiesz ze specjalistami to bywa tak(najczęsciej)że widzą głównie swoją"działkę"-to są minusy specjalizacji w medycynie.Ale z kolei przy tak rozwiniętej medycynie trudno by było znać się na wszystkim...Zresztą-taki przedmiot jak anatomia.Nigdy nie pomyślałabym,że zakresie tego przedmiotu może się coś zmienić,a jednak...uświadomiła mi to moja córka kiedy sie tego uczyła...

Bilanse w przedszkolu-to jest najczęsciej fikcja-pielegniarki z doskoku,nie wszystkie dobrze wykształcone.Ze swojej działki wiem coś o tym-byłam świadkiem jak doświadczona pielęgniarka-nauczycielka uczyła adeptkę badać ostrość wzroku.Myślałam,że padnę jak słyszałam i widziałam co ona robi.I później przychodzi takie dziecko w pierwszej klasie do mnie i okazuje się,że np.nie widzi dobrze na jedno oczko,nie mówiąc o zezie..

Amtluś

mój syn też miał zastrzał, lekarka przypisała mu Biseptol w tabletkach i maść z antybiotykiem Detreomycynę 2%, oraz kazała moczyć w Rivanolu,

jakoś przeszło, ale to diabelnie bolesne ! współczuję ... to było jakieś dwa lata temu, a ostatnio po zielonej szkole (chodzeniu po górach) paznokieć mu schodzi (od września)

Jeżeli chodzi o zapisywanie, to bardzo dobry pomysł :) też go stosuję, bo gdyby nie to, nie wiedziałabym gdzie i w co ręce włożyć :( przyznam się szczerze, że mam też wszystko w kalendarzu, przy trójce dzieci to konieczność :yes: Dasz radę ! kiedyś facet mi powiedział, że kobiety to omnibusy, wszystko, wszędzie i zawsze przed mężczyznami i jak my to robimy ? :D

Dasz radę ! .... kobiety to omnibusy, wszystko, wszędzie i zawsze przed mężczyznami i jak my to robimy ? :D

Oczywiście, że dam radę :yes: Dom wybudowałam, to dam radę...Mój m przyjechał tam pierwszy raz jak był SSZ. Nie chcę się tylko zapętlić...wszak jest tyle ważnych rzeczy....

We wtorek idę z Młodym do chirurga - oczywiście prywatnie, bo w poradni specjalistycznej terminy na maj :mad:

Dziękuję za wszystkie dane. Właśnie się też dowiedziałam, że podobno po zastrzale schodzenie paznokcia to tylko kwestia czasu...

...

Bilanse w przedszkolu-to jest najczęsciej fikcja-pielegniarki z doskoku,nie wszystkie dobrze wykształcone...

Właśnie mam takie samo pdczucie...tylko po co ta fikcja? Wiadomo - dla pieniędzy...Tylko jestem zła na siebie, że taka stara i zawierzyłam takim bilansom...