Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

Nie masz tam kogoś, kto Ci pomoże? Firma specjalistyczna zedrze- to pewne :sick:

...ostanio jestem przekonana, że wszyscy na mnie zdzierają...dlatego kupuję tylko w wyprzedażach :wiggle:...albo jak likwidują salony ...albo mają promocje...

Ale coś się to wszystko kończy :( niestety...wiosna idzie w sklepach...

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amtla na tym rzecz polega aby kupić jak najtaniej, i aby ładnie wyglądało :)

Ja też tak mam... i mówię wtedy mężowi jak dużo zaoszczędziłam.... Wtedy usłyszałam, taaaaa to z tej oszczędności dom wybudowałaś:lol2:

A kafli szukam powoli bo kasy nie mam... Jakbym się uparła to w dwa tygodnie w Polsce upoluję... tylko zależy jaki.... Są też nowe, ale te duszy nie maję i takich reliefów jak kiedyś robili....... Więc kominek jest w wersji samego wkładu narazie... I jak długo tak pozostanie... nie wiem, dopóki się nie wkurzę, a zamówienie marmuru, piaskowca czy innego kamienia to minuta osiem....

...ostanio jestem przekonana, że wszyscy na mnie zdzierają...dlatego kupuję tylko w wyprzedażach :wiggle:...albo jak likwidują salony ...albo mają promocje...

Ale coś się to wszystko kończy :( niestety...wiosna idzie w sklepach...

Ja też miałam takie wrażenie jak budowaliśmy :lol2: Wszystkim tym "fachofcom" wydaje się, że jak budujesz dom to masz worek pieniędzy. Co przecież wcale prawdą nie jest. :(:( A wyprzedaże bardzo chętnie :yes:

Ja też miałam takie wrażenie jak budowaliśmy :lol2: Wszystkim tym "fachofcom" wydaje się, że jak budujesz dom to masz worek pieniędzy. Co przecież wcale prawdą nie jest. :(:( A wyprzedaże bardzo chętnie :yes:

:yes:

Jak przyszedł raz facet co miał mi wycenić kuchnię... z każdym metrem jak przeszedł po domu to cena była wyższa o tysiąc.... Wyjściowa w jego punkcie była 9000zł, a wyszedł od nas z ceną 20000zł.... Jego argumentem to było , że na dach wydaliśmy pewnie ze czterdzieści tysięcy, a na kuchnię żałujemy, jak to jest wykończeniówka... Dureń, szkliwiona angoba, ponad 400m2 dachu za 40 tysi... ale niech sobie myśli, że zgadł, Podziękowałam miłemu panu odprowadziłam do furtki i więcej go na oczy nie widziałam....

A co ma dach do mebli kuchennych??????? Dach robi się na lata nawert dla pokoleń, a kuchnię za jakiś czas szlag trafi....

Arnika, tak jakoś życiowo ta Twoja opowieść brzmi...skąd ja to znam...jak przyszedł pierwszy pan od więżby, to na początku nie mogłam zrozumieć dlaczego przez telefon nie może mi podać ceny robocizny za metr dachu, tylko koniecznie musi przyjechać. Ion właśnie też obmiótł wzrokiem gabaryty domu i stwierdził jak dla niego nieopatrznie: jak było panią stać na takie mury to moja cena wynosi...i tu rzucił cenę z kosmosu. Oczywiście, też się więcej nie widzieliśmy....

Najpierw stosowałam właśnie maść ichtiolową, ale trwało to jakoś długo. Poszłam zatem do pediatry, który natychmiast dał skierowanie do chirurga. U państwowego zapisy były na maj, więc poszliśmy prywatnie. Dostaliśmy kolejną maść -tym razem z antybiotykiem i wypowiedź, że kiepsko rokuje bez ściągania paznoikcia i po powrocie z nart powinnam się z tym liczyć...wiesz co czuje wtedy mama i winowajczyni? Dlatego teraz wykrzyczałam radosną nowinę...