Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

Ja bym wapienia na blat nie dawała... wchodzi w reakcje z kwasami... zresztą marmur też, więc uwaga co się kładzie na blacie... Poczytajcie u Zuz@nki co jej się porobiło podczas sprzątania jak syn zostawił ścierkę na blacie, zupełnie nieświadomie... Wiem, powiecie, że impregnować trzeba... zawsze trzeba.. Ale to jest wapień a to marmur...

I ten i ten ładny, ale ja bym postawiła na marmur...

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... na blat w łazience, ja bym nie zaryzykowała...

Zrób i połóż co Wam się podoba...

Tak się zastanawiam nad Twoją wypowiedzią....bo nigdzie nie rozważałam blatu z wapienia...czy nie mylisz mnie z kimś?;)

A o problemach z blatem u zuz@nki pamiętam...

Jak konkurs, to ja też głosuję na... nr 2. wersja ciekawsza moim zdaniem:)

Amtla, uwielbiam trawertyn, więc glosuję za. Sama mam piaskowiec pasiasty i powiem Ci, że i jedno i drugie trzeba zaimpregnować, a trawertyn najlepiej zażywicować. Ne będzie problemów z czyszczeniem;)

Edytowane przez agawi74

Wczoraj miałam wtopę w sklepie internetowym.

Po potwierdzeniu zamówienia (dwukrotnym) zapłaciłam za towar. Po czym okazało się, że nie ma jednego z towarów w sklepie - o czym poinformowano mnie telefonicznie. Pan obiecał zwrot wpłaty. Przy moim szczęściu jakoś w to nie wierzę....Ale jak zwykle jestem nastawiona optymistycznie, tak samo jak do glazurnika, który zniknął na cztery pełne dni :bash:

Tak, oczywiście miałam na myśli żywicowany....

Kiedyś widzialam piękną obudowę z piaskowca, która podczas użytkowania z powodu zakurzenia porów stała się okropna...

Ja mam obudowę z piaskowca, ale nie naszego- taki lekko pasiasty przypominający z wyglądu drewno. Mamy już go ponad 1,5 roku i nadal jest jak nowiutki. Zaimpregnowany był tylko specjalnym preparatem do piaskowców BF-1;)

I jak tam zwrot kaski ze sklepu internetowego?:)

Edytowane przez agawi74

agawi, świetnie że impregnowaliście kamień bo takiego widoku zniszczonego kamienia bez bólu serca nie można znieść :eek:

Wyobraźcie sobie, że pieniążki spowrotem na konto wróciły - tak jak obiecano :)

Czyli NIE JEST JESZCZE TAK ŹLE W PAŃSTWIE POLSKIM:rolleyes:

Zamówiłam płytki w innym sklepie. Tym razem obyło się bez problemów na wstępie.

Teraz czekam z niecierpliwością co czas przyniesie....

Kafelkarz tym razem znikł na tydzień - oczywiście telefonów nie odbiera :sick::sick:

Qrcze, zawsze myślałam, że takie historie zdarzają się tylko innym.

A facet był z polecenia....

Edytowane przez Amtla