efilo 27.05.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 czemu średnie No bo 18 lat już skończyłyśmy Bogusia Ufff... to się mieszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prince 27.05.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 amtla Pierwszy raz zajrzałam do Twojego dziennika. Bardzo podoba mi się Wasz projekt. Ja tam lubię dachy dwuspadowe. Życzę powodzenia w stawianiu ścian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.05.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 czemu średnie No bo 18 lat już skończyłyśmy Bogusia Ufff... to się mieszczę O kochana z takim wóżeczkiem to ja już dawno chodziłam Teraz to już tylko jako babcia przyjdzie mi chodzić Też fajnie Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Życzę powodzenia w stawianiu ścian. Mam nadzieję, że już wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 O kochana z takim wóżeczkiem to ja już dawno chodziłam Teraz to już tylko jako babcia przyjdzie mi chodzić Też fajnie Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 czemu średnie No bo 18 lat już skończyłyśmy Bogusia Ufff... to się mieszczę O kochana z takim wóżeczkiem to ja już dawno chodziłam Teraz to już tylko jako babcia przyjdzie mi chodzić Też fajnie Pozdr Bogusia Kochana nie oceniaj po dzieciach bo to różnie bywa. Jakbym się postarała to bym mogła myśleć o wnukach już teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.05.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 O co chodzi z tą wysokością? Co wcześniej tego nie widział? Sk...k jeden Czasami myślę,że my laicy lepiej potrafimy czytać projekty niż te fachury A rura do kominka-ok My już na naszym kominku sprawdziliśmy jej działanie. Głowa do góry Amtla Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 No wiecie co? Po co mąci jak nie wie? Namieszał i sobie poszedł i zostawił człowieka w niepewności. A Ty siedź i się zamartwiaj Bez pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Kochana nie oceniaj po dzieciach bo to różnie bywa. Jakbym się postarała to bym mogła myśleć o wnukach już teraz Ot, tajemnicza kobieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ludzie oceniają stan posiadania człowieka po aucie a osobe w necie po awatarku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 O co chodzi z tą wysokością? Wszystko przez ten spadek terenu, którego wcześniej nie było widać a geodeta go nie ujawnił Powstał problem z posadowieniem budynku przy różnicy terenu 80 cm. Kierbud w międzyczasie skontaktował się z Wykonawcą i już wszystko wyjaśnił. Do mnie mógł dopiero zadzwonić pół godziny temu - bo coś tam... Sprawy tak się mają, że przód budynku w stosunku do drogi jest najbardziej w porządku ustawiony - różnica zdajsie 12 cm. A tył niestety wystaje nad poziomy Trzeba będzie mądrze zagospodarować teren Jest jeden plus: będę patrzyła na sąsiadów z góry , bo oni z kolei mają dom w niecce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Ludzie oceniają stan posiadania człowieka po aucie a osobe w necie po awatarku Nie bądź taka skromna i przyznaj, że zgrabna jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Huehuehue Rodziłaś kiedyś prawda? Po porodzie figura jak z żurnala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.05.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Powstał problem z posadowieniem budynku przy różnicy terenu 80 cm Sprawy tak się mają, że przód budynku w stosunku do drogi jest najbardziej w porządku ustawiony - różnica zdajsie 12 cm. A tył niestety wystaje nad poziomy Trzeba będzie mądrze zagospodarować teren Jest jeden plus: będę patrzyła na sąsiadów z góry , bo oni z kolei mają dom w niecce. Aaaa.... rozumię teraz.U nas nasz kierownik budowy na etapie zerówki poradził nam(i tak zrobiliśmy),żeby podnieść "0" o jeden rząd bloczków. Właśnie dlatego,żeby nie budować w niecce,poniżej poziomu drogi.Natomiast naszemu sąsiadowi robili jak leci i teraz od drogi jest na równo,natomiast po wyrównaniu naszej działki od jego strony(spad 70 cm),on będzie poniżej nas.Zresztą jak widzę to już swój garaż ma prawie z poziomem swojego gruntu Musimy dobrze zabiezpieczyć naszą działkę od jego strony,żeby go nie podlewać.On właśnie jest przykładem bezgłowia swojego kierbuda i oczywiście budowlańców. Trzeba cały czas czuwać(jak widać) Pozdr Bogusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Huehuehue Rodziłaś kiedyś prawda? Po porodzie figura jak z żurnala Mus beton - w sam raz, figura gotowa na drugą ciążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.05.2008 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Trzeba cały czas czuwać(jak widać) I czujnym być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.05.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Najgorsze w tym wszystkim jest to że od tego jest projektant i projekt. A wychodzi na to że wysokość posadowienia poziomu zero w projekcie jest wyznacza za pomocą rzutu kości My też musieliśmy kombinować. Ale u ans akurat wystąpił problem bo najpierw był projekt a potem nam zrobili nową drogę - na innym poziomie niż była. Jakoś nie bardzo nam się uśmiechało być poniżej jej poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 28.05.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 no i odezwał się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waverley2 28.05.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witaj, Dzisiaj zawitał Kierbud, bo jutro chudziak. Stwierdził, że robota wręcz książkowa Spytaj się kierownika budowy i wykonawców po co lać chudy beton ?Odpowiedzi są zazwyczaj tak zabawne i nielogiczne ale ... Proponuje Ci tańsze i lepsze rozwiązanie tzn. zamiast chudego betonu zastosuj folie kubełkową MS firmy Dorken. Zaoszczędzisz ok. 30 % kosztów a zyskasz dodatkową hydroizolacje i unikniesz pęknięć posadzki. Tak się buduje w niemczech od lat 80. Jak planujesz zaizolować ściany fundamentowe? na zdjęciu widziałem czarne mazidło (hurtownie i producenci mówią na to lekka izolacja, fachowcy nazywaja to rozwiązanie bardziej dosadnie). Jak interesują Cię dalsze informacje to odpowiedz ? Niechcę być nachalny. pozdrawiam:Wawerley2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 No i fajnie Amtlo co tam nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts