kocimieta 12.11.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 A jest szansa na dwa kolory? jedna fuga szara tam gdzie szare a druga brazowa, aby nie rozdzielac tych drewnopodobnych tylko stworzyc wrazenie jednej plaszczyzny:-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.11.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Dziewczyny czy dać do tych drewnopodobnych płytek fugę szarą tak jak do reszty, czy lepiej zagrać brązem ? A jak brązem to jakim ? Ja bym zgrała, żeby było jednolicie:yes: Kolor fugi możesz spróbować dobrać Amtlo- jest spory wybór:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.11.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 (edytowane) Czyli do drewnopodobnych jak najbardziej zbliżony brąz dobieram a do szarych szarą fugę... Dzisiaj prawdziwa zimna jesień....masa wilgoci wisi w powietrzu i wciska się w każdy zakamarek szalika i pomiędzy palce...dla mnie zaczyna się megaopatulanie... ...już tęsknię za latem... Edytowane 13 Listopada 2011 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.11.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Ja w toalecie mam szare i beżowe płytki, i w szarych mam szarą fugę a w beżowych beżową... Ale szczerze to nie wiem dlaczego różnicy nie widać...Natomiast w garażu mam ciemnobrązowa fugę i mnie się podoba, jest wyraźna i ma zdecydowany brązowy kolor.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 13.11.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Coś czuję, że będę z tym walczyła... A czy można kłaść jedną fugę na drugą w przypadku zmiany zdania ? W obecnym mieszkaniu nie było problemu, bo wszędzie na podłodze jedna a na ścianach druga fuga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.11.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Myślę, że brzeszczotem można przejechać i nałożyć nową... Chyba by nie było problemu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 13.11.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Amtlo myśle, że z fugami w kolorze płytek będzie dobrze wyglądać.Zwłaszcza przy dużych płytkach. ...ja też już tęsknie z za latem....ale to już o jeden dzień bliżej do lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.11.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) I wyszedł dzisiaj BABOL Powinien zacząć układanie płytek od tego małego kawałeczka ściany i uwzględnić przesunięcie płytek na podłodze na sfazowanie brzegu płytek ściennych... http://img13.imageshack.us/img13/1905/201111151237.jpg CO TERAZ ZROBIĆ ? Nie obrobić płytkami tego małego kawałka ścianki obok zabudowy stelaża i wtedy zgrają się płytki na dłuższej ściance z fugami z podłogi ? Czy darować sobie dopasowanie fug (będzie przesunięcie około 1 cm) i zrobić ten mały kawałek ścianki w płytkach ? Pomocy........... Edytowane 16 Listopada 2011 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.11.2011 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 (edytowane) Edytowane 15 Listopada 2011 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.11.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Amtluś, patrzyłam patrzyłam i nic...ale teraz takie sobie myślę-a może ten wąski paseczek zrobić w mozaice ,którą widać wczesniej? Nie byłoby problemu z fugami,a mogłoby wyglądać dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.11.2011 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Bogusiu, o tym nie pomyślałam. Co dwie głowy to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.11.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 z mozaiką to dobry pomysł bo przesunięcia fug jakoś nie widzę choć niektórym to nie przeszkadza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.11.2011 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 zuz@nko, a ja jakoś nie mogę się pogodzić z tym centymetrowym przesunięciem. Już nawet myślałam żeby wręcz w zupełnie innym miejscu była tzn. 30 cm na prawo. Dziewczyny, a tej mozaiki nie fazować tylko cału brzeg pokazać od frontu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.11.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 zuz@nko, a ja jakoś nie mogę się pogodzić z tym centymetrowym przesunięciem. Już nawet myślałam żeby wręcz w zupełnie innym miejscu była tzn. 30 cm na prawo. Dziewczyny, a tej mozaiki nie fazować tylko cału brzeg pokazać od frontu ? wiesz, podobno z czasem czegoś się już nie dostrzega ale są takie osoby jak ja które pewne rzeczy kolą oczy znacznie dłużej a co do mozaiki to ja bym fazowała razem z sąsiednią płytką - nie lubię jak widać bok płytek (kolejne zboczenie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.11.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) zuz@nko, ale przy fazowaniu znowu trzebaby przesunąć tą nieszczęsną płytkę, która jest na focie i fugi się nie zgrają. Jedyna opcja z mozaiką to nałożyć ją na brzeg tej pokazanej płytki ściennej. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 16.11.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 fotka pokazuje że przy mozaice nie jest tak rażąca a wrecz nie rzucająca się oczy linia nie wchodzących fug http://informatorbudownictwa.pl/images/stories/24391:nowagala_signum.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 16.11.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Chyba nic z tego pomysłu nie wyjdzie. Po pierwsze wymiar mozaiki - jak na obrazku - nie pasuje. Po drugie, jej brzeg jest matowy. Co o tym sądzicie ? http://img3.imageshack.us/img3/1842/201111161243.jpg http://img401.imageshack.us/img401/1121/201111161247.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.11.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mnie ta mozaika się nie widzi... Za dużo grzybów w jednym barszczu. Amtla, ja bym zostawiła przesuniętą fugę- przecież jest to na samy dole i za kilka tygodni o tym całkiem zapomnisz:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 16.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Na zdjęciach wcześniej mozaika wyglądała na mniejszą....ta faktycznie nie pasuje.Amtlo a może coś trzeciego?małą mozaikę w podobnej kolorystyce.Taki motyw może gdzieś jeszcze by spasował? Może coś takiego jak u Niny-waśka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 17.11.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 łoj, łoj faktycznie ta mozaika jest za duuuuuuuuuuuuuuuuuuuża ale myślę że przesunięcie fugi nie będzie bardzo widoczne gdyż ściany są pod kątem więc wzrok nie będzie skierowany na jedną płaszczyznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts