Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli do drewnopodobnych jak najbardziej zbliżony brąz dobieram :yes: a do szarych szarą fugę...

Dzisiaj prawdziwa zimna jesień....masa wilgoci wisi w powietrzu i wciska się w każdy zakamarek szalika i pomiędzy palce...dla mnie zaczyna się megaopatulanie...

...już tęsknię za latem...

Edytowane przez Amtla

I wyszedł dzisiaj BABOL :mad:

Powinien zacząć układanie płytek od tego małego kawałeczka ściany i uwzględnić przesunięcie płytek na podłodze na sfazowanie brzegu płytek ściennych...

http://img13.imageshack.us/img13/1905/201111151237.jpg

CO TERAZ ZROBIĆ ?

Nie obrobić płytkami tego małego kawałka ścianki obok zabudowy stelaża i wtedy zgrają się płytki na dłuższej ściance z fugami z podłogi ?

Czy darować sobie dopasowanie fug (będzie przesunięcie około 1 cm) i zrobić ten mały kawałek ścianki w płytkach ?

Pomocy...........

Edytowane przez Amtla

zuz@nko,

a ja jakoś nie mogę się pogodzić z tym centymetrowym przesunięciem. Już nawet myślałam żeby wręcz w zupełnie innym miejscu była tzn. 30 cm na prawo.

Dziewczyny, a tej mozaiki nie fazować tylko cału brzeg pokazać od frontu ?

wiesz, podobno z czasem czegoś się już nie dostrzega ale są takie osoby jak ja ;) które pewne rzeczy kolą oczy znacznie dłużej :(

a co do mozaiki to ja bym fazowała razem z sąsiednią płytką - nie lubię jak widać bok płytek (kolejne zboczenie ;))

zuz@nko, ale przy fazowaniu znowu trzebaby przesunąć tą nieszczęsną płytkę, która jest na focie i fugi się nie zgrają. Jedyna opcja z mozaiką to nałożyć ją na brzeg tej pokazanej płytki ściennej. Edytowane przez Amtla