Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bogusiu - dalsze zmiany - czyli usunięcie tego co spaprał poprzednik, aby położyć płytki zgodnie z zasadami i bez postrzępionych brzegów. MAM NADZIEJĘ.

Myślałam, że obędzie się bez skuwania aż tylu płytek. Ale na szczęście, można je jeszcze raz wykorzystać w innych miejscach - PODOBNO.

Myślałam o tynku dekoracyjnym trawertyn lub coś podobnego ...Moze tu coś wybierzesz

http://www.ecorson.com/pl/efekty_dekoracyjne.html

ja miałam w starym domu coś takiego właśnie . Jeżeli chodzi o czystość ,to ściana zachowywała się rewelacyjnie ,,na ten tynk była nakładana jakaś impregnacja,kurz się w ogóle tego nie trzymał .Zastanawiam się ,czy teraz sobie w holu też czegoś takiego nie zrobić?

Edytowane przez Beauty

Amtlo, ja tez jestem za tynkiem strukturalnym. Cegła to raczej mi się nie widzi przy marmurze:no: Tapeta może się odklejać- te miejsca w momencie palenia kominka będą ciepłe.

Impregnatów do strukturalnego znajdziesz mnóstwo w marketach. O czystość będzie dużo łatwiej:wiggle:

Współczuje kolejnej łazienkowej rozpierduchy:( Mam nadzieję, ze teraz to już tylko będzie lepiej:D

Ale demolka!:o Najważniejsze, że jest szansa na poprawienie co źle zrobione... i dobrze, że teraz... za rok już by Ci się nie chciało przez to przechodzić:)

Amtluś, kamień na kominku ma wzór... więc nic ze wzorem, cegiełki, tapety, farby piaskowe (choć pomysł fajny). Tynk strukturalny ale jednobarwny lub po prostu gładź plus dobra farba lateksowa. Ja mam taką farbę na swoim kominku, sprawdza się znakomicie, żadnych rys i pęknięć i co najważniejsze jest szorowalna! Masz kilka dobrych farb lateksowych na rynku do wyboru:).

Beauty, agawi, rasiu,

dziękuję Wam za wypowiedzi :wiggle:

Mam jeszcze chwilę na analizę materiału i rozejrzenie się na rynku. Skorzystam z Waszych podpowiedzi.

Też mam nadzieję, że teraz będzie zrobione to właściwie i wolę odczekać i przesunąć się z terminami, niż patrzeć na te "babole".

Najsmutniejszy w tym jest fakt, że niefachowiec oczywiście nie potrafił ani przyznać się do fuszery ani przeprosić. Winne były płytki

Łał... jaka ładna łazienka :)

Co do kominka... zrobiłabym go na jednolity kolor... za dużo by było, gdybyś położyła strukturę czy tapetę...

Łazienki nie zazdroszczę.. My mieliśmy tyle baboli... na niektóre musiałam już przystać... choć jak patrzę to mnie nadal trzepie... dlatego też nie robiliśmy drugiej łazienki....

Ja walczę ze ścianą obok kominka, którą muszę jakoś przemyślanie zabezpieczyć przed brudzeniem i pękaniem...

Amtlo, a dlaczego ma pękać i się brudzić?:confused: U nas w zabudowie portalowej nic nie pękło i nic się nie brudzi. Oprócz samego wkładu rzecz jasna. Może za bardzo panikujesz?:)

agawi, niestety nie panikuję tylko obserwuję. Teraz podczas prac fliziarskich (i poprzednio także) dosyć intensywnie jest palone w kominku. Na tę ścianę skierowane mam kratki wywiewno-nawiewne. Niestety już drugi raz pęka tam tynk gipsowy i widać wyrażne zaciemnienia na tym białym tynku.