Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tynk pęka w wyniku palenia w kominku...

Raz już była ta ściana naprawiana, ponieważ jeden z fachowców tak silnie nabuzował w kominku, że niemal go rozsadziło. Skutkiem tego był też popękany tynk. Jednak teraz przy normalnym paleniu powtórzyła się sprawa. Dlatego właśnie mój dylemat: co zrobić z tą ścianą obok kominka, tam gdzie widać są kratki wywiewne ? Nawet tynk ozdobny może pękać:bash:

Edytowane przez Amtla

Ja się nie znam ,ale chyba tak nie powinno być . Jakoś temu trzeba zaradzić ....może na całą scianę położyć siatkę i jaszcze raz zatynkować ..wtedy już tynkiem dekoracyjnym.U mojej mamy w miejscach pęknięcia położyli tapetę szklaną ,tak chyba to się nazywało..może popytaj bo faktycznie nie wygląda to najlepiej a z czasem tynk może zacząć odpadać...Ale wiesz ..nie bierz sobie tych moich rad tak bardzo do serca ,bo ja jestem laikiem i tylko tak główkuję.

A pan wczoraj już nie walczył... Nawet mi się pisać nie chce... :bash:

Może lepiej, że w te mrozy nie robi (szukam oczywiście pocieszenia)...W domku temperatura 10stopni na plusie, a tak musiałabym znacznie podnieść, żeby dobrze klej wysychał :p Pocieszam się oj, pocieszam...

Tynk pęka w wyniku palenia w kominku...

Raz już była ta ściana naprawiana, ponieważ jeden z fachowców tak silnie nabuzował w kominku, że niemal go rozsadziło. Skutkiem tego był też popękany tynk. Jednak teraz przy normalnym paleniu powtórzyła się sprawa. Dlatego właśnie mój dylemat: co zrobić z tą ścianą obok kominka, tam gdzie widać są kratki wywiewne ? Nawet tynk ozdobny może pękać:bash:

Najlepiej to na wszystkie ściany a nawet sufity dać siatkę pod tynk:o Przy obecnych mrozach gdy pali się pełną parą pojawiają mi się pęknięcia za kaloryferami, na czapie kominka i na ścianie za kominkiem ale gdy wystygnie to wraca na swoje miejsce i nic nie widać;) tynk ozdobny trochę maskuje peknięcia. Niestety, u mnie to już po szpakach ale Ty jeszcze możesz przeciwdziałać.

agawi,

właśnie cały szkopuł w tym, na jaki kolor ten słup pomalować :confused:

Najpierw myślałam o takim, jaki ma obudowa stelażu wc. A teraz jak patrzę (szczególnie na zdjęciach), to wydaje mi się zbyt ciemny. Jest to wenge naturale My Way z Paradyża.

Z drugiej strony patrząc - będzie to jedynie odcień bejcy, współgrający z kolorem tych płytek, spod którego będzie widać naturalna strukturę drewna.

Proszę zatem o poradę :yes:

Edytowane przez Amtla

Amtla, a masz jeszcze miecze przy tym słupie u góry? I w ogóle ile masz tych slupów w domu? Widzisz, ja je pomalowałam na kolor brązowy-orzech podobny do całej stolarki w domu. U nas jest kilka tych słupów- w łazience pół-słupek, w pralni, w jednej sypialni i w holu na gorze. Wszystkie są pomalowane identycznie i pasują ogólnie do wystroju:yes: