agawi74 30.01.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 ...tynk..już pęka? No właśnie... Dlaczego tak się dzieje?? u nas nic nie pęka:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.01.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 U mnie pęka ale wzdłuż, na kominie z cegły nad kozą, ale u nas czasem mocno się pali. Odpalałaś kominek i popękało od temperatury, czy pęka tak samo z siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.01.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Tynk pęka w wyniku palenia w kominku... Raz już była ta ściana naprawiana, ponieważ jeden z fachowców tak silnie nabuzował w kominku, że niemal go rozsadziło. Skutkiem tego był też popękany tynk. Jednak teraz przy normalnym paleniu powtórzyła się sprawa. Dlatego właśnie mój dylemat: co zrobić z tą ścianą obok kominka, tam gdzie widać są kratki wywiewne ? Nawet tynk ozdobny może pękać Edytowane 31 Stycznia 2012 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.01.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jak kafelkarz sobie radzi?Zadowolona jesteś? Wolę nie chwalić, bo potem zawsze bywa gorzej Wczoraj musiał zdjąć kolejne 4 płytki, bo w zasadzie trzymały się na słowo honoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.01.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Ja się nie znam ,ale chyba tak nie powinno być . Jakoś temu trzeba zaradzić ....może na całą scianę położyć siatkę i jaszcze raz zatynkować ..wtedy już tynkiem dekoracyjnym.U mojej mamy w miejscach pęknięcia położyli tapetę szklaną ,tak chyba to się nazywało..może popytaj bo faktycznie nie wygląda to najlepiej a z czasem tynk może zacząć odpadać...Ale wiesz ..nie bierz sobie tych moich rad tak bardzo do serca ,bo ja jestem laikiem i tylko tak główkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 31.01.2012 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Beauty, z tą siatka to dobry pomysł, o którym zapomniałam Przecież obecniew mieszkaniu, w jednym z pokoi mam tak zrobione, ponieważ miałam całą ścianę w pajęczynce...ale ze mnie GAPA:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 31.01.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 A jednak się na coś przydałam:wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 31.01.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 -15? U mnie ( Podlasie) w nocy jeszcze gorzej, palimy gazem a kominek też nie wygasa Widzę, że nadal walczysz z łazienką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.02.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 (edytowane) koci, jak tam dzisiejsza nocka ? Pamiętaj, że podobno jutro najzimniejsza... My w środku, to mamy najczęściej średnio cieplutko pozdrawiam Edytowane 1 Lutego 2012 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.02.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 A pan wczoraj już nie walczył... Nawet mi się pisać nie chce... Może lepiej, że w te mrozy nie robi (szukam oczywiście pocieszenia)...W domku temperatura 10stopni na plusie, a tak musiałabym znacznie podnieść, żeby dobrze klej wysychał Pocieszam się oj, pocieszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 01.02.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Amtla, trzymam kciuki za rychły i dobry koniec Twoich zmagań..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 01.02.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wasiek, bardzo dziękuję Wczoraj był podobno dzień przytulania - nadrabiam dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.02.2012 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Amtla, trzymam kciuki za rychły i dobry koniec Twoich zmagań..... Ja też:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.02.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Tynk pęka w wyniku palenia w kominku... Raz już była ta ściana naprawiana, ponieważ jeden z fachowców tak silnie nabuzował w kominku, że niemal go rozsadziło. Skutkiem tego był też popękany tynk. Jednak teraz przy normalnym paleniu powtórzyła się sprawa. Dlatego właśnie mój dylemat: co zrobić z tą ścianą obok kominka, tam gdzie widać są kratki wywiewne ? Nawet tynk ozdobny może pękać Najlepiej to na wszystkie ściany a nawet sufity dać siatkę pod tynk:o Przy obecnych mrozach gdy pali się pełną parą pojawiają mi się pęknięcia za kaloryferami, na czapie kominka i na ścianie za kominkiem ale gdy wystygnie to wraca na swoje miejsce i nic nie widać tynk ozdobny trochę maskuje peknięcia. Niestety, u mnie to już po szpakach ale Ty jeszcze możesz przeciwdziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.02.2012 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 Amelio, na pewno dam na tę scianę siatkę, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.02.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2012 http://img685.imageshack.us/img685/9762/201202061563.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 08.02.2012 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Ooo ładne postępy widzę A na jaki kolorek będzie malowany ten drewniany slup? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.02.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) agawi, właśnie cały szkopuł w tym, na jaki kolor ten słup pomalować Najpierw myślałam o takim, jaki ma obudowa stelażu wc. A teraz jak patrzę (szczególnie na zdjęciach), to wydaje mi się zbyt ciemny. Jest to wenge naturale My Way z Paradyża. Z drugiej strony patrząc - będzie to jedynie odcień bejcy, współgrający z kolorem tych płytek, spod którego będzie widać naturalna strukturę drewna. Proszę zatem o poradę Edytowane 9 Lutego 2012 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 09.02.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Amtla, a masz jeszcze miecze przy tym słupie u góry? I w ogóle ile masz tych slupów w domu? Widzisz, ja je pomalowałam na kolor brązowy-orzech podobny do całej stolarki w domu. U nas jest kilka tych słupów- w łazience pół-słupek, w pralni, w jednej sypialni i w holu na gorze. Wszystkie są pomalowane identycznie i pasują ogólnie do wystroju:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 10.02.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Amtla gapa ze mnie:oops: Zapomniałam Ci życzyć wspaniałego urlopu:Dhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/winter-sports/smileys-winter-sports-536346.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts