Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

BOGUNIU,

ślicznie Ci dziękuję :)

Dzisiaj całe popołudnie "konserwowałam powierzchnie płaskie i poziome" jak to ładnie nazywa mój sąsiad...i cały czas patrzyłam na te próbki podłogi, patrzyłam i patrzyłam....

I tak sobie myślę, że chyba dam naturalny odcień, do tych moich płytek na dole, a na górze o ton ciemniejsze - taki postarzony jak na Twojej pierwszej fotce właśnie.

Edytowane przez Amtla

• 2 weeks później...

Cześć Amtla :)

Dawno nie zaglądałam, a tu takie zmiany :cool: Bardzo mi sie podoba :)

Zdjęcia z wyjazdu też ;)

Edit: a propos podłogi - mnie podobają się te trzy próbki z lewej strony strony :rolleyes: tych dwóch z prawej u mnie praktycznie nie widać, bo bardzo odbija się w nich światło.

Edytowane przez Elena76

...czuję zapach morza:)

to jeszcze specjalnie dla Ciebie inny - majowy zapach morza...

http://img543.imageshack.us/img543/3659/img2409a.jpg

http://img864.imageshack.us/img864/3227/img2414f.jpg

Na pocieszenie, dla tych którzy tam nie byli - potworne wietrzysko i zimnica

Edytowane przez Amtla

Witaj Elenko, faktycznie po długim czasie :welcome:

a tu takie zmiany :cool: Bardzo mi sie podoba :)

Zdjęcia z wyjazdu też ;)

Cieszy mnie taka opinia :wiggle:

Edit: a propos podłogi - mnie podobają się te trzy próbki z lewej strony strony :rolleyes: tych dwóch z prawej u mnie praktycznie nie widać, bo bardzo odbija się w nich światło.

Na obecną chwilę zdecydowałam się na te dwie z lewej, ale może będzie tylko pierwsza z lewej. Cały czas rozważam, czy górę dać inną niż parter...

Piękne zdjęcia i piękną wycieczkę sobie zrobiliście....wspaniałe widoki:):)

Wiesz Dorka, myślę, że nasza Polska jest pięknym krajem - tylko żeby jeszcze godziny otwarcia muzeów (niektórych przynajmniej) były dla ludzi normalnych...

Halo Amtla, nic nie pisałaś, że przyjedziesz do mojego miasta w odwiedziny :eek: :):):) Elbląg jest piękny a starówka to moje miejsce pracy :)... wyprowadziłam się na wieś ale pracuję w mieście...:)

Fajną wycieczkę sobie zrobiliście... tutaj wokół nas jest wiele ciekawych miejsc do zwiedzania i powiem Ci, że jak dzieci były małe to często robilismy takie wypady.... a teraz.... tylko wieś, wieś i jeszcze raz wieś czyli nasz Wasioland jak nazwaliśmy naszą posiadłość....hi, hi, nawet dostęp do sieci internetowej tak sie nazywa ;)

Pozdrowienia z Elbląga

Nina :wiggle:

Cześć Wasieńko :)

gdyby był to wyjazd planowany, to z pewnością odezwałabym się do Ciebie :yes:

Mąż wieczorem zabukował noclegi w "Młynie" i postawił mnie rano przed faktem dokonanym. chłopaki coś się namawiali, ale myślałam że szykują inna niespodziankę. wiesz, tyle roboty na budowie, a oni wycieczkę mi zafundowali...

A waszą starówką jestem zachwycona. Tylko, że ta starówka to chyba taka stara z nazwy. Większość kamieniczek pięknie odnowiona albo wręcz zbudowana od nowa ? Czy to jakiś zastrzyk finansowy z Unii tak podziałał, czy już tak długo to wygląda ?

Na ulicy Św. Ducha piękny przesmyk między budynkami. Katedra powala wielkością i znalazłam w niej mój ukochany obraz Matki Boskiej Nieustającej Pomocy. Nawet zrobiłam zdjęcie - ale wyszło zbyt ciemne.

zdjęcie z piekarczykiem mamy, na wieży byliśmy, a na parkingu pomogliśmy dziewczynie wydostać się z potrzasku...

Przygodę z żeglugą elbląską opisałam pokrótce w dzienniku. Bardzo mi żal było takiego finału podróży, bo bardzo nam się podobały okolice podczas rejsu i emocje na pochylniach także ;)

Nie mogłam się nadziwić jak wielkie są te zakłady A...:eek:

Pozdrów proszę ode mnie starówkę ...i jeszcze sklep z włoskim obuwiem, który był niestety zamknięty :cool:

Amtla, zgadłaś środki z Unii zrobiły swoje i nasza starówka dostała dużo kamienic odbudowanych zgodnie z tym co było przed wojną...oglądając stare historyczne zdjęcia Elbląga sama jestem zachwycona starówką tą oryginalną a i teraz tą odbudowaną również...:).

A tym odlotowym przesmykiem między kamienicami chadzam sobie czasem...a przy św. Ducha robi się nasze nowe biuro, które będzie zajefajne ..:rolleyes:.. bardzo blisko tegoż przejścia ....:)...czyli reasumując stąpałaś po tych samych kamieniach po których ja stąpam prawie codziennie....:wiggle:

Przykro tylko, że tak nieciekawie skończyła się przygoda z pochylnią...i o dziwo, że otwarta była. Na ogół otwierają dopiero w czerwcu...

Co do sklepu włoskiego to nie masz czego żałować, bo buty oczywiście są tam ale.....te ceny....:eek:

Hej Amtla, ale miałaś fajową wycieczkę:wiggle::wiggle:Cudne widoki http://forum.barcis.pl/images/smilies/zauroczona.gif Mówisz, że było zimno?:jawdrop: Aż trudno uwierzyć, bo w Wawie cały tydzień było po 30 stopnihttp://www.polishbikers.com/images/smilies/rozne/slonce.gif

Jak tam podłogi?:popcorn::popcorn:

wasiek,

to będziesz miała cudowne, klimatyczne biuro na przepięknej ulicy.GRATULUJĘ

:wave:

Życzę tam wielu, wielu petentów (o ile dobrze kojarzę).

A z tymi butami, to bardzo zachęciła mnie nazwa sklepu na out...Czyżby mało miały ceny z tym wspólnego ?

agawi,

właśnie za chwileczkę jadę na pomiar pod zamówienie...Zobaczę co mi pan powie względem możliwości doboru grubości. I jakie upusty zaproponuje oczywiście :cool:

U nas w domciu też były super upały. Wzięłam ciuchy na taką pogodę (bo przecież pakowała po wariacku), a potem chodziłam w jednych spodniach :(

Przykro tylko, że tak nieciekawie skończyła się przygoda z pochylnią...

TO BYŁA PRZYGODA ZE STATECZKIEM, KTÓREMU DO SPRZĘGŁA DOSTAŁY SIĘ BRUDY PŁYWAJACE W KANALE :mad:

Sprzęgło oczywiście "walnęło" jak to sformułował kapitan...

Amtla ,malownicza wycieczkę mieliście i rzeczywiście cudze chwalimy a swego nie znamy,....Polska jest taka piękna.My Mazury znamy z perspektywy wody ,pływamy na żaglach...kochamy je bardzo .Przez ostatnie dwa lata zaniedbaliśmy się trochę w tym względzie i oglądając te zdjęcia już rzuciłam hasło m ,że w tym roku koniecznie musimy znaleźć na to trochę czasu .Takie przygody jak Ty miałaś ze stateczkiem ,na jachcie są na porządku dziennym:lol2:tak ,ze nie można w żaden sposób narzekać na nudę ...:lol2:Fantastycznie spędziłaś majówkę ,zazdroszczę .:yes:

Beauty,

ja niestety skończyłam żeglować z chwilą zamążpójścia ;) Aczkolwiek po Mazurach nigdy nie pływałam i znam je tylko z pewnej wycieczki, na której prawie zjadły mnie komary. A środków ochronnych wtedy nie było takich jak obecnie.

A ponieważ żeglowanie hartuje charakter, to zawsze polecam zwłaszcza ludziom młodym. Mój sąsiad ma stopień kapitana i pewnie kiedyś też dam się namówić na wspólny rejs :p