rogbog 05.06.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Wow ale cudnie:) Nooo Amtluś to trzeba się szybko przeprowadzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Bogusiu Hola, hola z tą przeprowadzką Jeszcze dużo wody upłynie, bo jeszcze trzeba pieniążków uzbierać przede wszystkim na kuchnię. Coraz bardziej przerażają mnie ceny mebli i sprzętu kuchennego. A podłoga na poddaszu ułożona dopiero w połowie. Co prawda panowie mogliby dłużej i więcej - ale paneli zabrakło...przywieziono tylko nikłą ich część Ale jutro powiedzieli, że dadzą czadu. A wczoraj mieliśmy sporo nerwów:mad: Starszy wyjechał na dzisiejszy egzamin. Po godzinie dzwoni...Nigdy z trasy nie dzwonił, więc wiem, że coś nie tak. Zaczyna: nie denerwuj się, tylko odpadła mi rura wydechowa - cała. Stoję w polu, w oddali majaczy tablica z nazwą wioski. - No to synku zlokalizuj gdzie jesteś i zobaczymy co się da zrobić. Na szczęście udało mu się podjechać do centrum wsi, znaleźć najpierw jednego, potem drugiego mechanika, który przyspawał mu rurę... A wszystko to działo się po godzinie 20, kiedy w zasadzie nikt już nie pracuje, a i na otwarcie drzwi nie ma co liczyć A, najważniejsze: egzamin zdał na 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Amtla .podłoga wyszła cudownie!już naprawdę jesteś coraz bliżej przeprowadzki... ale syn miał przygodę ,dobrze ,że na egzamin dojechał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 [...dobrze ,że na egzamin dojechał.... W ogóle, to chciał wyjechać dopiero dzisiaj rano - egzamin o 9. Ale jakoś tak rozsądnie posłuchał mamusi i ruszył wczoraj wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Amtla .podłoga wyszła cudownie... To się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 W ogóle, to chciał wyjechać dopiero dzisiaj rano - egzamin o 9. Ale jakoś tak rozsądnie posłuchał mamusi i ruszył wczoraj wieczorem. Jaki grzeczny synuś !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Amtla ,a na kuchnię się już mw.w zdecydowałaś ? sprzęty kupuj w necie ,,,jest dużo taniej...Ja kupowałam w euroagd,,,wzięłam na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 A z ta kuchnią to same przeboje. Przez cały czas budowania byłam zdecydowana na klasykę...a jakoś ostatnio mi się odwidziało:o I sama już nie wiem...może taka bardziej nowoczesna i wtedy jasna. Bo jak klasyka to drzewniana... Zawsze sobie muszę życie skomplikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 No niestety ja Ci w tym wyborze nie pomogę ...:Dod samego początku byłam zdecydowana na anglika i niczego więcej nie szukałam...ale nowoczesne tez mi się bardzo podobają ,ale u kogoś ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.06.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Amtla, podłoga piękna....marzenie, które u mnie sie nie spełniło i na górze jest panel...kasa....a kuchnia.. no cóż, możesz byc cierpliwa jak ja i dorobić się kuchni ....po trzech latach mieszkania ....cierpliwość popłaca a prowizorka zostałaby pewnie na jeszcze dłuższy czas. Koszt kuchni duży ale .... ta już będzie na dłużej niż trzy latka... Doczekasz się też przeprowadzki....spokojnie....na wszystko przyjdzie czas.....Oby tylko nic sie nie schrzaniło jak u mnie Gratulacje dla synka....fajnie, że mamy takie zdolne dzieci....ja ze swoich też jestem bardzo dumna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 (edytowane) wasiek, miło mi czytać taka opinię na temat podłogi, ale...ta dębina była napisana kursywą -tak zamiast "cudzysłowu" - bo u mnie też panel Trochę już z rozsądku. Obecnie w mieszkaniu mam deski dębowe i serce mi pęka, gdy patrzę jak niszczy je piasek, meble i buty. Chociaż zasadniczo bardzo gonię rodzinę... Teraz wolę wymienić zniszczone panele, niż nigdy nie szlifować desek - bo taka jest prawda, że nigdy bym się na to nie zdecydowała. Dziewczyny, a z ta kuchnią to się muszę jeszcze nie raz przespać...Podoba mi się kuchnia toli, podoba mi się kuchnia Beauty, karolka...muszę się w tym odnaleźć. Edytowane 7 Czerwca 2012 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 05.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Dzielny syn!Przygody mu nie zazdroszczę, ale egzaminu gratuluję Z kuchnią to faktycznie trudna sprawa.Ja też miałam dylemat,bałam się trochę tylko nowoczesności,bo jak się moda zmieni to co wtedy...jak przejdę na stypendium ZUS to już nic w domu nie wymienię..A tak wybrałam chyba coś pośredniego. Ja sprzęt też kupowalam w necie.Mam tylko jedną uwagę-nie kupuj za wcześnie,bo sprzętu nie używasz a gwarancja leci...Ja tak miałam z płytą grzewczą.Czekała trochę nieużywana,a jak ją krótko używałam to już chwile po gwarancji było i musiałam wydać kilka stówek na naprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ale się nabrałam ......:D:D..to znaczy, że jest piekna..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 05.06.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Amtla, słuchaj Bogusi...ja też dopiero teraz kupowałam sprzęt jak już wiedziałam, że kuchnia się robi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 OK,sprawa sprzętu zapisana. Obecnie jednak wiele salonów oferuje montaż sprzętu w ich meblach, pod warunkiem, że sprzęt będzie zakupiony u nich. Tak miałam w obecnej kuchni, ale wtedy sklepów internetowych było jak na lekarstwo. Co o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 05.06.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Wszystko zależy od ceny sprzętu,trzeba porównać ze sklepami internetowymi.Żeby nie przepłacać u stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 05.06.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Ja akurat z tym miałam złe doświadczenia... W poprzedniej kuchni sprzęt był montowany i jakby zakupiony przez firmę w ktorej zamawiałam meble.Zepsuła mi się zmywarka i serwis odsyłal mnie do sklepu a sklep do serwisu,,,sprawa ciągnęła się niemiłosiernie,a rezultat był taki ,ze pojechałam bezpośrednio do Aristona,do fabryki i dostałam nową zmywarkę z przeprosinami...tak ,że rozsądniej kupować meble i sprzęt oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 07.06.2012 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Cześć Amtlo Witam się oficjalnie u Ciebie:wiggle: wątku nie nadrobięhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif bo nieźle napaplałyściehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/narada2.gif co do kuchni ciężka sprawa http://forum.barcis.pl/images/smilies/hmmm.gif ja od zawsze wiedziałam że chcę kuchnie w angielskim stylu chociaż mocno przełamaną nowoczesnością na taką typowo babciną raczej bym się nie zdecydowała co nie znaczy że mi się nie podoba;) Typowo nowoczesne ale zimne w odbiorze kojarza mi się z prosektorium Nowoczesna tak ale fajnie zaaranżowana:wiggle: Masz niezły orzech do zgryzienia Co do sprzętów to ja brałam wszystko od stolarza ceny takie same jak na necie a do tego montaż Co do gwarancji to on sam zaproponował że podbije nam dopiero kiedy zaczniemy z kuchni korzystać podłoga bardzo fajna ładny uniwersalny kolorek sobie wybrałaś Ps dostałaś privka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.06.2012 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Witaj karolek u mnie oficjalnie I od razu - priv oczywiście dotarł Zmierzyłam - u mnie prawie tak samo. Dziękuję... Co do kuchni: dzisiaj prawie całą noc rozmyślałam. I z tego myślenia jestem totalnie niewyspana A żeby jeszcze z tego myślenia coś konkretnego wynikło...Na razie takie wnioski: 1. Zupełnie nowocześnie to u mnie nie pasuje. 2. Tak trochę nowocześnie, to może być ni pies ni wydra... 3. Czyli skłaniam się ku wersji pierwotnej - coś z klasyki, ale takie przełamane - stosując słownictwo karolka 4. Na prawdę mam totalny kociokwik w głowie. Wczoraj bardzo się zdenerwowałam:mad: A powodem było zachowanie panów. Pierwszego dnia było bardzo schludnie i porządnie. Cięli w garderobie, czyli minimum kurzu i pyłu. A wczoraj też tak zaczęli - a potem hulaj dusza. Totalna rozpierducha...całe poddasze zapylone. Kurzawa na ścianach. Podłoga dosłownie usyfiona...Jak przegnałam, było już za późno. Nic, tylko stać z batem i pilnować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 07.06.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 ło matko, Amtla, u mnie z kuchnią to samo I to kusi (klasyka) i to nęci ( nowoczesność). Jestem na rozdrożu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts