Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie dziewczynki :)

cieszę się, że podłoga Wam się podoba :) Dobrze zatem, że nie widać tych kreseczek, bo na prawdę sporo ujmują...

Teraz trzymajcie kciuki we wtorek i środę, bo "montują" się drzwi...Już swoimi oczami widzę te poobijane ściany i zniszczone podłogi - bo przecież tak wiele zależy od fachowców...

Mam znowu problemy z wysyłaniem wiadomości, dlatego piszę na raty.

U mojego studenta znowu problem. Jego "mieszkaniowy" kolega musiał wziąć w tym roku dziekankę i moje dziecię zostało na lodzie...Trudno tak teraz załapać kogoś jeszcze nieumówionego.....a dopasować warunki finansowe to już koszmar.

Zaczynam nawet rozważać kawalerkę, chociaż ceny mnie dobijają :bash: A ogólnie wydaje mi się, że ceny się podniosły...

Nie pozwól fachofcom zepsuć podłogi!!!Ponakrywaj kartonami,a ściany niech omijają szerokim łukiem!''' Już się nie mogę doczekać na zdjęcia drzwi:)

Oj to masz problem mieszkaniowy-studencki.Niektórzy wynajmujący to chyba żyją na innej planecie-ceny jak z kosmosu...

Słoneczko wysyłam images?q=tbn:ANd9GcQYRPeFdF5zx4nP8XaM5_zyY-BfxUhkOwgA2iwTJFUnej1gEPW6uQ

Słoneczko przyjęte, a u nas też ładnie. Ale ja nigdy nie mam słonka dość.

Właśnie z tym zakrywaniem podłóg. Panowie stwierdzili, że będą wszystkie ościeżnice wstawiać od razu...

Ja już przestaję panikować i uzbrajam się w cierpliwość. W każdym bądź razie - biorę urlop.

dorka, wasiek, Arnika

dziękuję za opinie - mam nadzieję, że szczere, bo wszystkie tak jednomyślnie;)To wszystkie czekamy na drzwi...a ja zaczynam klamki wybierać, bo zupełnie o tym detalu zapomniałam...macie jakieś typy?

Arniko, muszę zobaczyć w końcu Twój taras.

\

Nadal jest niedokończony:cool:

Klamki.. wiesz ja wybrałam chyba dość ładne.. ale wcale nie są wygodne.. ważna dla mnie też była i cena..

Ale nie pomacałam na żywo...

I powiem tak.. klamka ma być zwykła, ale wygodna.. nie ma uwierać w dłoń jak nią będziesz otwierać drzwi... ale też i ładna..

Ma pasować do charakteru domu i ich właścicieli....

Duży wybór klamek ma Casto.. podjedź, zobacz i kup.. no chyba, ze ten model w necie tańszy będzie...

Dziś bym jeszcze raz nie kupiła tych klamek...

Dość duży wybór jest w tej hurtowni...

http://www.sparta.com.pl/

Schody i podłogi porządnie pooklejaj ,bo wiem z autopsji,że panowie nie bardzo szanują pracę poprzedników. Tylko raz się spotkałam z tym ,ze stolarz ściągał swoje robocze buty przed wejściem do domu ,:)

A z opłatami za mieszkania dla studentów jest bardzo różnie...można znaleźć przyzwoity pokój za 500zł ,ale też płacić 950 za akademik...

Właśnie, te różnice cenowe już przerabialiśmy...ale generalnie wydaje mi się, że ceny wynajmu poszły w górę. Chyba, że trzeba jeszcze trochę poczekać, aż niektórym wynajmującym nerwy puszczą...Najgorzej niestety to z doborem towarzystwa, bo większość już od zeszłego roku trzyma kwatery, albo są poumawiani. Ale nic to, trzeba będzie sobie poradzić.

Drzwi mam już na miejscu.

Akcja trwała całe dwa dni. Panowie bardzo starannie i dokładnie potraktowali swoją robotę...Wszelkie moje uwagi traktowali z powagą. Z uszkodzeń odnotowałam wgniecenie w tynku na skutek uderzenia kluczem.

Niestety wyszedł jeden "babol" - zbyt wysoki otwór na drzwi kuchenne. Od razu udało się zasłonić tę przerwę, jednak trzeba teraz zagipsować, pomalować i zatapetować, ech...

Pokazuję zatem drzwi - na dole:

http://img528.imageshack.us/img528/4572/img3489x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img717.imageshack.us/img717/7057/img3481o.jpg

...na górze:

http://img11.imageshack.us/img11/2075/img3476gd.jpg

Nie zwracać uwagi na bałagan ;)

Edytowane przez Amtla

Amtluś świetne drzwi!!!:cool: Idealnie dobrane kolorem do podłogi i schodów:D. Świetnie to wygląda:cool:. Najlepiej chyba kolor oddaje ostatnie zdjęcie, bo pierwsze wydaje się zbyt pomarańczowe:rolleyes:. Następnym razem jak będziesz wrzucać zdjęcia, to zmniejsz je trochę, bo strasznie długo się ładują;).

rasiu,

ostatnie drzwi - te na górze są inne od tych na dole.

Masz rację co do pierwszego zdjęcia, ale i tak było jednym z najlepszych - robionych niestety o zmierzchu.

Muszę pamiętać o zmniejszaniu. Muszę pamiętać o zmniejszaniu. Muszę pamiętać o zmniejszaniu. Muszę pamiętać o zmniejszaniu. Muszę pamiętać o zmniejszaniu. ......;)

Mówisz, że elegancko ?

Ja już sama nie wiem. Do decyzji nie było chętnych. Tym bardziej do zamawiania i ustalania cen...a potem wszyscy się pogniewali...Moi chłopacy to się na mnie obrazili...na szczęście szybko im przeszło ;) Chcieli takie same drzwi jakie mamy teraz w mieszkaniu. Ale jak długo można patrzeć na to samo??????????????

A czego te chłopy chcą od drzwi?! U mnie też dziewczyny się burzyły jak zobaczyły,że drzwi przeszklone,że będzie wszystko widać?A ja na to wszystko to znaczy co?:) Szyby mleczne,nawet w górnej łazience.A wszystko po to żeby doświetlić górny hol,który jest bez okna.

Dobrze wybrałaś a reszta przywyknie:)

To samo teraz z klamkami...ile osób tyle opinii. Wiadomo, kto musi zdecydować - ja. A potem będzie już tylko wiele komentarzy...

Najgorsze to to, że nie wiem do końca jaki kolor klamek wybrać. Niby oczywiste, że powinny być zgrane z okiennymi. Te zaś to stare złoto - stare decyzje. I o ile do okien pasuje ten kolor, to w drzwiowych są tak intensywne wybarwienia tych żłotawych, że wszystko się gryzie...już dwa razy jeździłam i oddawałam :bash: Ale pewnie to znowu "tylko" kwestia czasu...