Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

tolu,

i Tobie dziękuję :D

A która klameczka ? Czy w odcieniu srebra może być? A może wymienić klamki w oknach ?

Amtla Skarbie, w sprawie klamek się nie wypowiadam, bo ja tu trochę pojechana jestem.

Przy wyborze klamek to, czy pasują do tych okiennych ..kolorem byłaby dla mnie sprawą drugorzędną.

Bo ja jestem cholernie wyczulona na to, co czuję w dłoni.

Klamka musi mi "leżeć" czyli być przyjemna w dotyku pod względem kształtu i faktury powierzchni.

Jak patrzę na ciuch w sklepie najpierw muszę dotknąć, dopiero później myślę o fasonie i takich tam.

Czy Twoje okna będą odsłonięte? bez firan, zasłon czy rolet?

Bardzo będzie widać te klamki?

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zasadniczo okna będą odsłonięte. Ale tak na prawdę to się okaże w życiu, czy nie trzeba będzie zasłaniać ze względu na podglądaczy...Rolety mam zewnętrzne, więc jedynie jakieś firanki biorę pod uwagę.

Oba typy klamek to niestety nie z tych, co się w ręku" układają"...

Amtla, ale Tobie to "układanie" wcale nie musi być istotne.

Wiesz, każdy ma swoje własne fisie ;)

I powiem Ci, że w tydzień po zamontowaniu klamek przestaniesz już o nich myśleć bez względu na kolor jaki wybierzesz.

I to jest dobra wiadomość :)

Przez chwilę zastanawiałam się jaki kształt mają moje, hihi, mam je w ręku codziennie od czterech lat :cool:

Hej Amtla, ja mam okna złoty dąb i złote klamki przy oknach ale przy drzwiach bardziej liczył się dla mnie chwyt czyli czy pasują do ręki i wybrałam srebrne klamki....w ogóle to się nie rzuca w oczy a uczucie jak łapię klamkę jest takie, że prawie wcale nie czuje klamki i super sie otwiera wszystkie drzwi....

Powodzenia w wyborze ....:D

Hej Amtluś,

dla mnie kinkiet zdecydowanie nr 1 (jest piękny!), a klamka też 1:wiggle:

Ta kanciasta jak ulał pasuje do drzwi.

Teraz o kolorze- ja bym wzięła na Twoim miejscu klamki srebrne do okien- nie możesz jeszcze zmienić?

Osobiście nie lubię mieszanych kolorów metali w jednym pomieszczeniu. a ponieważ- jak się zorientowałam- planujesz raczej nowoczesną wykończeniówkę, to badziej pasuje chrom moim zdaniem. Się wymądrzyłam:p I co Ty na to?:rolleyes::rolleyes:

Gdy zaczynalam budowę, miałam zupełnie inną koncepcję na wykańczanie wnętrz. Miała być typowa klasyka i już :yes:

Ale po latach spędzonych na FM moja wizja się zmieniła. Idzie w innym kierunku, ale z pewnością nie całkiem nowoczesnym. Może powinnam to nazwać jak admete, czyli łączenie klasyki z nowoczesnością ? Ale ja gdzieś tam spotkałam się z nazwą stylu new yuork czy holywoodzkiego. Nawt trudno to po polsku napisać...a ma być to na pewno wersja polska :yes:

Gdy zaczynalam budowę, miałam zupełnie inną koncepcję na wykańczanie wnętrz. Miała być typowa klasyka i już :yes:

Ale po latach spędzonych na FM moja wizja się zmieniła. Idzie w innym kierunku, ale z pewnością nie całkiem nowoczesnym. Może powinnam to nazwać jak admete, czyli łączenie klasyki z nowoczesnością ? Ale ja gdzieś tam spotkałam się z nazwą stylu new yuork czy holywoodzkiego. Nawt trudno to po polsku napisać...a ma być to na pewno wersja polska :yes:

nie ważna nazwa, nie ważny styl - ty masz się w domu dobrze czuć i to jest najważniejsze :yes: - to jak z martini Bonda : mieszane ale nie wstrząśnięte :D

Mnie po latach na fm odechciewa się różnych ozdóbek i durnostojek :eek:

Wiesz, że coś w tym jest :yes:

Ja na przykład w tym roku nie mam ochoty na kupowanie żadnych nowych ozdóbek świątecznych...a durnostrojek, to poza tymi kuchennymi do octów, to już dawno nie kupowałam :yes:

Biegłam szybciutko żeby się pochwalić:

- PIERWSZY TRON w domku - pierwszego grudnia :D:D:D

http://img846.imageshack.us/img846/5356/201212012910.jpg

I jeszcze coś przybyło:

http://img571.imageshack.us/img571/994/201212012909.jpg

Edytowane przez Amtla

Bogusia - optymistka z Ciebie. Ja szans na święta nie widzę...

To przyznam się szczerze, że tak naprawdę jeszcze nie został ów mebel wypróbowany, testowany to i owszem :lol2:

Załatwiłam sobie "korzonki" chyba...i dzisiaj cały dzień spędziłam w łóżku :bash: Macie jakieś domowe sposoby na to poskudztwo ?