Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziura w ścianie :sick:

Dziura do komina wentylacyjnego, który niestety nie zgrał się z okapem. Mogę teraz zostawić ją, wstawić kratkę wentylacyjną...próbowałam oswoić się z taką możliwością. Ale ostatecznie postanowiłam, że otwór ten zniknie, bo bardzo, bardzo nie podoba mi się w tym miejscu. To była jedyna, niekonsultowana decyzja mojego murarza (odnośnie umiejscowienia dwóch kominków wentylacyjnych obok siebie).

A ja myślałam, że to jakiś wynalazek. I zastanawiałam się do czego to może być. :) U mnie niestety zimą okap nie działa, bo muszę go od spodu zaklejać bo wieje z niego takim chłodem, że hej. :bash: Same kfitaki. :D

To pierwsze słyszę o takim przypadku...szkoda, bo ma wywiewać a nie nawiewać :o

Odnośnie czyszczenia fug w kuchni. Przerabiam to obecnie na fudze jaśminowej. Czyszczę ją mleczkiem CIF. Tak często jak mi się chce, aby "brud" nie wnikał głębiej. Niestety, im dalej tym trudniej je doczyścić....

No, przez kominy nam wieje do środka. W zależności od pogody. Czasami wieje w kuchni, wtedy przez dziurki w okapie nawiewa. Czasami przez kratkę w łazience a jeszcze innym razem przez kratkę w pralni. kiedyś już pisałam o tym na fm, powiedzieli, że za szczelny dom i dlatego. Ale ja w to nie wierzę, bo przecież nie tylko ja mam plastykowe okna.

Meblowania ciąg dalszy.

Teraz poddasze.

Oceńcie, które ustawienie lepsze ? Wiem, że jakość trzeciej foty makabryczna....

http://img703.imageshack.us/img703/3365/lxx8.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/9096/sqc6.jpg

\http://img9.imageshack.us/img9/5821/3c37.jpg

Edytowane przez Amtla

Czyli 2:1:D

Dzisiaj facet z gazowego dozoru technicznego posunął się do szantażu...:sick:

Chyba go zakabluję do przełożonych...

Umawiała się ze mną od miesiąca, ale na zasadzie: czy może Pani jutro na 11? Albo :może być jutro o 15?

Na moje propozycje, aby umówić się na konkretny inny termin, zawsze twierdził: nieeeeeeeeeee, to bez sensu....

A dzisiaj dzwoni do mnie z tekstem: to ja zalecę odłączenie gazu, bo od 20 jestem na urlopie... :mad: D...PEK...