Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

... ale spóźnione kciuki za zdrowie mocno trzymam...:yes::yes::yes:

A to się zawsze przyda, więc trzymaj, trzymaj....

.

..czy to nie jest przypadkiem kostka PLATO Semmerlocka? Wyglada bardzo podobnie do mojej Plato - taką własnie położyliśmy wokól basenu...

To jest kostka Libet, ale byłam u Ciebie i faktycznie bardzo duże podobieństwo. A tak w ogóle to ślicznie się u Was zrobiło jak roślinki podrosły...

.

... co do roslin kulistych to polecam tuje Hoseri mam wokół tarasu. Rosną tam okrągłe kulki do wysokości max 80cm. Polecam też jałowca limeglow, rosnie żółty a na zimę brązowieje....

Dziękuję bardzo za cenne podpowiedzi, na pewno je wykorzystam. W niedzielę pojechaliśmy nawet do polecanej szkółki blisko nas - ale niestety była zamknięta :eek:

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a tu masz mój misz-masz różności iglastych... i nie tylko

foto_16.06.2014%2520079.jpg

Gosiek,

ja na razie zamiast takich kompozycji muszę się wziąć za obsadzenia wzdłuż części płotu, bo mam takie sąsiedzkie fochy...

Z jednej strony płotu, bardzo bym chciała parę sztuk czegoś już wysokiego. Najbardziej podobają mi się żółte brabanty, ze względu na szybkość wzrostu i zagęszczania.

Tył działki - jak na razie myślę o szmaraghdach.

Gosiek,

ja na razie zamiast takich kompozycji muszę się wziąć za obsadzenia wzdłuż części płotu, bo mam takie sąsiedzkie fochy...

Z jednej strony płotu, bardzo bym chciała parę sztuk czegoś już wysokiego. Najbardziej podobają mi się żółte brabanty, ze względu na szybkość wzrostu i zagęszczania.

Tył działki - jak na razie myślę o szmaraghdach.

skoro mus to mus, możesz jeszcze o cisach pomyśleć, też wymagają częstego cięcia

Lepiej poczytaj ten wątek na ogrodowisku

Faktycznie, to rozdzielnia prądowa.Gdybym wiedziała jakich ma być rozmiarów, nigdy nie zgodziłabym się na umieszczenie jej w wiatrołapie. Potem zostało już tylko kombinowanie, jak zabudować zachowując jednocześnie bardzo dobry dostęp. Niestety, moja wizja nie mogła być do końca zrealizowana, ze względu na ograniczone wymiary gotowych frontów. W rezultacie w części lewej zostały one połączone na wysokości.

• 1 month później...

W zeszłym tygodniu na działce pojawiły się pierwsze iglaki. Są średnich rozmiarów i trochę się boję o ich przetrwanie....Mają zadanie bojowe - zasłonić to, co brzydkiego zafundowali nam na granicy działki sąsiedzi....

Niestety w naszych okolicach nie mogłam zdobyć polecanego przez Gosiek Aureospitaca. Aby pogodzić masze wymagania z objętością portfela, wybór padł na Kórnik.

IMG_20141009_143242.jpg

IMG_20141009_143303.jpg

ServiceLogin?hl=en_US&continue=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Flh%2Flogin%3Fcontinue%3Dhttps%253A%252F%252Fpicasaweb.google.com%252Flh%252Fsredir%253Funame%253D108215477143033826935%2526target%253DPHOTO%2526id%253D6071548461961814130&service=lh2&ltmpl=gp&passive=true

Edytowane przez Amtla