Amtla 31.05.2015 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 (edytowane) Chciałam pokazać trawkę ale zdjęcie wyszło fatalnie, dlatego jeszcze raz znana rabatka znowu zmieniona...Okazało się, że brukarze na widocznym fragmencie zakopali sporo kamieni i chyba cały nadmiar betonu Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.06.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 niestety i u mnie gdy kopię natrafiam na gruz, ale zdecydowanie tylko trochę. Albo wszystko wykop.... albo postaw w tym miejscu dużą donicę i do niej posadź ładne rośliny. Ziemię między roślinami możesz wyłożyć mokrymi gazetami i na to od razu korę. Nie będą szalały chwasty i wilgoci rośliny będą miały więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 01.06.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 To ja będę trawkę obserwować i mysleć co z nią robić, po takich opiniach. Amelio, muszę chociaż te klosy zobaczyć.... to popatrz chociaż na moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 07.06.2015 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 Amelio, ale ślicznie wyglądają - o liliach nie wspomnę... To ja chyba poczekam do jesieni i zdecyduję, bo wiecie dziewczyny na razie jakoś szkoda mi je usuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 14.06.2015 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2015 Dziewczyny, muszę pokazać Wam trawnik mojego Pierworodnego. Czeka go jeszcze drugie tyle, bo muszę podjąć walkę z chwastami, a jak się okazuje najlepiej robi to trawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.06.2015 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 zielony dywan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 15.06.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 Amtluś ale boski trawnik:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.06.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 cudowna trawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.06.2015 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 A ja myślałam, że napiszecie; - widać jasne plamy zieleni,\ - widać ciemne plamy zieleni,\ - widać jakąś rzadziznę na planie pierwszym... Przekazuję Pierworodnemu, który już czmychnął do P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 15.06.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2015 A...czepiasz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.06.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 taki urozmaicony jest ciekawszy;) a jak ręcznym takim kręconym siewniczkiem rozsiejecie równomiernie nawóz to i kolorek się pewnie wyrówna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.06.2015 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Amelio, nawóz rozsiany został ręcznie, ale efekty już widać. Trawa się ślicznie równomiernie zazieleniła Drugi trawnik już zaczyna się pokazywać znowu dzieło Pierworodnego Na resztkach ziemi grasuje - dokazuje chmara wróbli. Kopią dołki i praktyczne ic nie widać gdy się nie ruszają.\ A ja wzięłam się za kolejną rabatkę. Oto jej początki. Tylko nie wiem, co to jest to długie po prawej:eek: Tak to jest, jak się podoba, a w sklepie ani sprzedawcy ani naklejki na doniczkach. Cena była fajna i po prostu kupiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2015 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2015 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 kolorowo, nie powielaj jednak moich błędów i nie kupuj po 1 roślince - podobno złota zasada ogrodnika to 3, 5, 7 lub większa nieparzysta liczba takich samych roslin w tedy jest efekt to miejsce w pełnym słońcu? - w takim razie astilbe nie będzie tu miało dobrze, zdecydowanie ładniej wygląda i pięknie rozrasta się albo w cieniu wręcz albo w półcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 29.06.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Szalejesz Amtluś i dobrze. Te"długie" to pewnie tawułki ,myślę ze japońskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.06.2015 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Wiece co dziewczyny, doszłam do wniosku, że rabaty powinno się oglądać nie tylko w realu ale i na fotkach :eek: (trzy) Gosiek ma rację. To co na rabatce wygląda biało-różówo-fioletowo, tu na zdjęciu po prostu nie pasuje do siebie...:(Od razu rzuca się w oczy brak odpowiedniej ilości tych roślinek, czyli 3-5-7. Zgadzam się, chociaż kolorki w rzeczywistości są jakieś bardziej łagodne. Gosiu, czy astilbe to właśnie te roślinki przypominające trawy? Rabata jest w pełnym słońcu, więc do przesadzenia. Bogusiu, tawułki japońskie są najbliżej płotu, a mnie interesują te "długie" niby trawy. Muszę jeszcze znaleźć takie różowe żurawki jak u Ciebie, bo one ślicznie kwitną.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Astilbe to właśnie tawułka, dokup każdej po dwie i posadż po trzy razem w rostawie co 40-50cm a będziesz mieś piękne barwne plamy, po przekwitnięciu kępy ładnych liści - koniecznie jednak posadź je gdzieś w cieniu. Moje do czasu gdy stare olszyny je cieniowały były piękne, gdy drzewa zostały wycięte prawie padły mi na amen Przydałoby się zbliżenie tych roślinek - niebieskie to chyba szałwia - w słońcu pięknie rośnie Różowe odczytuję jako dalie, białe też? pod samym płotem to peonia? zupełnie nie mogę się rozeznać reszty też nie rozpoznaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.07.2015 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 (edytowane) Pod samym płotem to krzewuszka ...i jeszcze moja niewiadoma: Edytowane 4 Lipca 2015 przez Amtla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.07.2015 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.07.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 I od razu pytanie: kiedy wykopujemy dalie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts