Amtla 30.06.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Ja jak na razie jestem za tytancynkiem. Ale marzę żeby ktoś mnie podtrzymał w tym wyborze To teraz przerabiam też tytan-cynk i ...czekamy na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.06.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Amtlo tytancynk ma dwie główne cechy charakterystyczne - 1. występuje tylko w jednym (czytaj naturalnym) kolorze - specjalnie pomijam sztucznie postarzane vel patynowane bo są poza zasięgiem cenowym 2. występują w jednym... przedziale cenowym Ale jak na razie pomysł bardzo mi się podoba. Poza tym pasuje do mojego domku i koncepcji elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czy dobrze rozumiem, że są tylko w kolorze stalowym? Jeśli tak to mi nie pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.06.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Rynnky z cynku są od wielu lat stosowane. Te nowsze z domieszką tytanu są najtrwalszymi systemami rynnowymi na rynku. Są też takie z domieszką aluminium. Ja mam metalowe pokryte ocynkiem i powlekane farbą. Wydają sie równie trwałe i porządne jak tytancynk. Nie wiem jak cenowo to wychodzi. Napewno i jedne i drugie są droższe od pcv i to znacznie droższe. Ale różnicy miedzy metalowymi nie znam. Musisz popytać i zrobić wstępne wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 30.06.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 trzeba myśleć, że jak w poniedziałek się zaczyna, to cały tydzień poleci i robota pójdzie szybciutko do przodu Tak właśnie zrobiłam widzisz, jak szybko poszło i sprawnie, no i z efektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 30.06.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Gratuluję stropu!!! Co do rynien, mi wszyscy odradzają plastiki. Podobno bardzo się nagrzewają i potem przeciekają. Ja się zdecydowałem na stalowe Galeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 30.06.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Czy dobrze rozumiem, że są tylko w kolorze stalowym? Jeśli tak to mi nie pasi Można to tak nazwać. W każdym razie są szare i nie są powlekane żadną farbą (tak samo jak miedziane) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Po tych kilku wypowiedzich - dziękuję wszystkim, już CHYBA zrezygnuję z tworzywka. Czytam o tych wszytkich stalowych i jest w czym wybierać. Nie pozostaje nic innego jak porównanie wycen. Czy system rynnowy muszę równolegle zakładać z dachówkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 30.06.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Nie musisz ale po co ściagać 2 raz dekarzy? Tak za jednym razem Ci założą rynny, wypoziomują i będizesz mogła sprawdzic po 1 deszczu czy nic nie przecieka, nie rozchlapuje i czy działa jak powinno Pst. Niektórzy mieszkają bez rynien całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Nie musisz ale po co ściagać 2 raz dekarzy? Tak za jednym razem Ci założą rynny, wypoziomują i będizesz mogła sprawdzic po 1 deszczu czy nic nie przecieka, nie rozchlapuje i czy działa jak powinno Pst. Niektórzy mieszkają bez rynien całe życie Masz rację mayland: nie muszę ale powinnam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 są szare i nie są powlekane żadną farbą To trochę prostuje moją koncepcję...U mnie nie będzie szarości...czyli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 I jeszcze znalazłam coś takiego: "Dzięki zastosowanym rozwiązaniom technicznym, montaż rynien Galeco STAL odbywa się po założeniu pokrycia dachowego. Użytkownikom daje to pewność, że zainstalowane wcześniej rynny nie zostaną zniszczone przez np. spadające z dachu narzędzia czy dachówki." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 30.06.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Bogusiu - a jak myślisz, czyj to cień na fotce? Inwestorka we własnej osobie po prostu weszła schodami...i spojrzała na wszystko z góry Cień zauważyłam, a jakże ale jutro to już pewnie po całym "lotnisku" się przejdziesz To dopiero będzie frajda Co do rynien, my mamy Lindab brązowy.Kierownik bud.,dekarze nam to doradzili .Nie wiem ile potrzebujesz tych rynien, ale nas ten wydatek nie powalił z nóg.Stwierdziliśmy natomiast,że na pewnych rzeczach nie należy oszczędzać,żeby za kilka lat nie trzeba było wydawać na to samo dodatkowych pieniędzy.Dotyczyło to materiału bud.,dachówki, okien. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 30.06.2008 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2008 Też wychodzę z założenia, że na pewnych rzeczach nie można oszczędzac....za bardzo Musi być to wybór z głową. Dzisiaj już startowałam z mojego lotnicha...podlewałam i podlewałam. Jak dochodziłam do jednego końca to drugi już był suchy. Jakoś chyba nienormalnie? Ale sąsiad twierdzi, że normalnie...A on już ten przysłowiowy trzeci ponoć wybudował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 01.07.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 Na rynnach przede wszystkim nie warto oszczędzać bo montaż w stosunku do różnicy w cenach wychodzi drogo. Więc wymiana za kilka lat oprócz tego że uciążliwa to jeszcze w dodatku mało opłacalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 02.07.2008 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Taaaaaaaaaa, dzisiaj stwierdziłam, że całego majątku na tym orynnowaniu nie stracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 02.07.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Na rynnach to nie, ale na innych rzeczach .Zawsze coś trzeba dokupić, wyskoczy coś niespodziewanego itd. Jestem już na tym etapie,że to wiem Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 03.07.2008 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Amtla powiem Ci że jak dostałam kwotę to też byłam zaskoczona rogbog a co dokupujesz? warto wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 03.07.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 efilo te dodatkowe wydatki to np.dokupienie paneli,płytek-niby zakupione z naddatkiem a i tak zabrakło Ściany piją farby okropnie-pan w sklepie z farbami tylko się uśmiechał jak mnie widział.Ale oczywiście się cieszył-bo to jego zarobek I takie tam inne drobiazgi-małe kwoty, ale jak się później zliczy to robi juz odczuwalne kwoty Dlatego min.podawane kosztorysy nijak nie mają się do realnych kosztów.Moja koleżanka,któa już się wybudowała powiedziała mi na początku-do kosztorysu dodaj minimum stówkę.(zł)Ja już widzę ,że ta stówka to chyba procentów będzie dotyczyć Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 03.07.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 witanko serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts