Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA Amtli

Amtla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taka jest kolejność prawda? :)

Prawda, prawda - ale ja już zaczynam na zimne dmuchać :wink: Jak do tej pory wiele zaliczyłam z tych nie...

Jeszcze niejedną "niespodzianke" zaliczysz :wink: Tak jak i ja zaliczyłam i ...nadal zaliczam :roll: :) Ale cóż tak chyba musi być.Najważniejsze,żeby kosztowało nas jak njmniej nerwów i PIENIĘDZY!!! 8) Bo tej kasy baaardzo szkoda i ciągle jest potrzebna.

Pozdrawiam

rogbog,

to widzę, że tak samo podchodzimy do budowania :roll:

Nie może to się zamienić w koszmar....

Chyba nawet o tym nie pisałam. Jak cieśla pokazał mi kolejnego bubla adaptatorki - nie sprawdziła miejsca wyjścia komina na dachu po jego przeniesieniu - nawet się nie zdenerwowałam. Spytałam tylko, czy może temu zaradzić bez oficjalnych zmian w projekcie. Stwierdziła nie ma sprawy, komin i tak będzie musiał wychodzić w ścianie daszku. I co i nic :( Będzie komin w daszku, bo przesuwanie komina wogóle nie ma sensu - nie mówiąc o kosztach...

Ech, ty życie......................ile razy jeszcze mnie kopniesz?

To prawie tak jak u mnie! Po co ta cała adaptacja? Gdy patrzy się na "pracę" projektantów adaptujących projekty to aż w głowie się nie mieści za co płacimy nasze pieniądze. Adaptacja ograniczała się u mnie do dorysowania kliku linii, wstawienie kliku dodatkowych stron do projektu na zasadzie "kopiuj i wklej" bez sprawdzenia czy wszystko się zgadza. Wymiary? No przecież wykonawca sobie wyliczy... :evil:

Dobrze, że chociaż wykonawcy radzą sobie z tymi bublami.

Amtluś.

Po prostu trafiłaś na kiepskiego architekta. Tak jak można trafić na kiepskiego geodetę, kirbuda, ekipę, dekarza, ciastkarza, lekarza, psiarza, pisarza....co tam jeszcze chcesz :):)

Jak robiłam w projekcie tylko ( albo aż) dodatkowe drzwi wejściowe, a nie dość,że architekt wszystko wyrysował ( i zrobił "zbliżenia" zmian, żeby ekipa nie musiała się wpatrywać) to dał do przeliczenia konstruktorowi. Łacznie z dachem :):)

Wszystko zależy od ludzi.

Życzę Ci , żebyś trafiała już na tych najlepszych :)