Amtla 26.01.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Bzusek boli Powtarza tak od jakiegoś czasu i powtarza...na początku sądziłam, że to mięśnie po tych atakach kaszlu, ale to już trwa za długo. Trzeba zobaczyć, czy tylko marudzi czy faktycznie coś mu dolega, tym bardziej, że uporczywie twierdzi że boli z prawej strony. Teraz realizuję wszystkie badania podstawowe i jeszcze USG jamy brzusznej, bo może być wszystko. Gdyby coś było, to plułabym sobie że to zlekceważyłam...już sama nie wiem. A się jeszcze wnerwiłam, bo poczekalnia do pobrania krwi wspólna z dwiema poradniami i pracownią...i jak tu czegoś nie załapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 26.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dzieciom trzeba wierzyć, jak mówią że je coś boli... One nie mają "interesu" żeby zmyślać-L4 nie potrzebują, na rentę się nie wybierają .Ja w swojej praktyce, nieraz się już o tym przekonałam.I jak rodzic strofował swoje dziecko,że zmyśla itp.musiałam rodzica do pionu postawić. Pewnie nic takiego nie wyjdzie, ale masz rację-nie można czegoś przeoczyć. A tłumy....w wielu miejscach to jeszcze "normalka".Czasami wystarczy tylko pomyśleć, inaczej zorganizować i może być lepiej dla wszystkich. Ale nic to-ja dzisiaj chciałam zarejestrować się do kontroli do "babskiego"lekarza i dzwoniłam pół dnia.Bo dzisiaj był ten jeden dzień w którym, rejestrują do wszystkich lekarzy na cały następny miesiąc .Tłumy na miejscu, telefon się grzeje Horror U mnie(u nas-mam wspólniczkę) jest to nie do pomyślenia .I zastanawiam się jak można personelowi, raz w miesiącu zafundować taki horror! Nie mówiąc o pacjentach, a oni jeszcze sobie chwalą to miejsce...Nie rozumiem... Ale w koncu dodzwoniłam się hurra Nie wiem jak te kobiety to znoszą... Paranoja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 26.01.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Prawda jest taka, że mam bardzo złe skojarzenia i wspomnienia co do tzw. państwoej służby zdrowia. Dlatego korzystam z jej usług tylko gdy muszę, pomimo płacenia tych ch...ch składek. Całe szczęście, że zdarzają się wspaniali lekarzena których miłam szczęście trafić później np. nasz perdiatra i stomatolog, którzy przywracają wiarę w powołanie w tym zawodzie A właśnie i mnie do babskiego już by czas było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.01.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Ja regularnie się kontroluję (przynajmniej raz w roku)I zaliczam wtedy gin..,kardio...stom...a w razie "awarii" kręgosłupowej neuro... Qrcze ale się tego nazbierało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Bogusiu, jaka z Ciebie przykładna kobieta, aż zazdroszczę Ja od pięciu lat wszystko do tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.01.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Wiesz Amtluś jak coś zaczyna szwankować w zdrowiu, to mnie przynajmniej, zmusza do szybkiej reakcji . NO BO PRZECIEZ DOMKIEM TRZEBA SIE NACIESZYC! Ja już przeszłam poważny "remont' -4 lata temu koronarografię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Jadę na pomiar okien. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.01.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Już wróciłam. Wymiary okien pozdejmowane, ale jeszcze wszystkie decyzje nie zapadły. Nie wiem jaki zrobić wymiar okna w łazience Szerokie na 90, a jakie wysokie? i jak wysoko od podłogi? I co z tym oknem garażowym...Na początku miało wogóle nie być tam okna, potem się samo jakoś zrobiło. A teraz dawać tam rolety zewnętrzne ? Jak dam to to okno traci sens, bo i tak będzie ciemno w garażu. A jak dać rolety i nie zasłaniać to też do du.... A jak nie dawać, to wszędzie będą tylko nie tam? Ja już przeszłam poważny "remont' -4 lata temu koronarografię To faktycznie już pozaliczałaś Ale od tego czasu o.k.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.01.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Wróciłam z pomiaru okien. Wymiary pozdejmowane, ale jeszcze wszystkie decyzje nie zapadły. Nie wiem jaki zrobić wymiar okna w łazience. Szerokie jest na 90cm, a jakie powinno być wysokie? I jak wysoko od podłogi? I co z tym oknem garażowym...Na początku miało wogóle nie być tam okna, potem się samo jakoś zrobiło. A teraz dawać tam rolety zewnętrzne ? Jak dam to takie okno traci sens, bo i tak będzie ciemno w garażu. A jak dać rolety i nie zasłaniać to też do du.... A jak nie dawać, to wszędzie będą tylko nie na tym okienku ? 1. my mamy w łazience 180 cm - jakieś 20 cm od podłogi 2. tak dokładnie mamy - wszędzie rolety a tam nie. okno małe i wąskie więc na co tam roleta. poza tym to garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 efilko, a ta łazienka u Ciebie na parterze? U mnie to okno garażowe 80x80. Zawsze ktoś wejdzie, tak samo jak przez inne jak tylko będzie chciał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 27.01.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 jak będzie chciał to i prze brame wejdzie nie - na piętrze na parterze ma 120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.01.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Już wróciłam. Wymiary okien pozdejmowane, ale jeszcze wszystkie decyzje nie zapadły. Nie wiem jaki zrobić wymiar okna w łazience Szerokie na 90, a jakie wysokie? i jak wysoko od podłogi? I co z tym oknem garażowym...Na początku miało wogóle nie być tam okna, potem się samo jakoś zrobiło. A teraz dawać tam rolety zewnętrzne ? Jak dam to to okno traci sens, bo i tak będzie ciemno w garażu. A jak dać rolety i nie zasłaniać to też do du.... A jak nie dawać, to wszędzie będą tylko nie tam?[/quote=Amtla] Ja już przeszłam poważny "remont' -4 lata temu koronarografię To faktycznie już pozaliczałaś Ale od tego czasu o.k.? Dla obcego nie ma nic trudnego...niestety... W garażu nie mamy okna, bo jak trzeba to i tak włącza się światło.Ale mamy wentylację grawitacyjną(gdzieś te smrody muszą sobie pójść). Okna w pomieszczeniu gosp.i kotłowni są małe ,ale mają rolety.Dopóki nie ma tam firanek, w kotłowni roleta jest spuszczona.A w pomieszczeniu trzymam częsć kwiatów więc musi być jasno.Tam też będzie mieszkanko dla naszego kocurka. Najczęściej tak, ale od czasu do czasu "zawiadowca" daje o sobie znać . Ale ogólnie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 na parterze ma 120 Jakbym dała 110, to od podłogi byłoby 130. Czy to będzie ok.Tak się na budowie domierzyłam przynajmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 W garażu nie mamy okna, bo jak trzeba to i tak włącza się światło.Ale mamy wentylację grawitacyjną(gdzieś te smrody muszą sobie pójść). Okna w pomieszczeniu gosp.i kotłowni są małe , : Wentylacja grawitacyjna (kominek wentylacyjny z rurą) też będzie u nas....to ma sens to okno? A jak małe są te okna ? Pamiętasz może rozmiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 27.01.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Okna mają wymiary 85x75( to jest mierzony cały otwór okienny z wstawionymi oknami). My też zastanawialiśmy się nad oknami w garażu, ale teraz widzę że nie są one niezbędne.To też wszystko zależy jak duży jest garaż.Z jakiej strony jest usytuowany(nasz od wschodu).Nasz jest duży i nawet 2 małe okna nic by nie dały.Doświetlenie niewielkie.A jak coś robię w garażu, to mam dobre oświetlenie (górna lampa). Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.01.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 My też zastanawialiśmy się nad oknami w garażu, ale teraz widzę że nie są one niezbędne.To też wszystko zależy jak duży jest garaż.Z jakiej strony jest usytuowany(nasz od wschodu).Nasz jest duży i nawet 2 małe okna nic by nie dały.Doświetlenie niewielkie. A jak coś robię w garażu, to mam dobre oświetlenie (górna lampa). Pozdr To mi daje dużo do myślenia Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.01.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 A ja mam okno w garażu i bardzo je sobie chwalę.Małe bo małe ale jest. Przydaje sie jakbym coś robił w garażu. Jak chce tam wywietrzyć to nie muszę otwierać całej bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 28.01.2009 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 bardzo je sobie chwalę. Małe bo małe ale jest. Ile osób tyle opinii Dzięki Rom i za Twój głos. Teraz jeszcze czekam na opinię fachowca, czy aby nie przeszkadza ono do zamontowania bramy czyli czy prowadnice na okno nie będą zachodziły....Bo jeśli tak, to problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 28.01.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Amtla, u mnie było podobnie. W projekcie nie ma okna w garażu, potem mąż z murarzami pogadał, pośmiał się i ... gdy zajechałam kolejny raz na budowę 2 dziury, jak dla mnie za wielkie, się pojawiły. Potem je zmniejszyłam, a teraz ..... nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było! Amtla zostaw okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts